Frågor

Arbetar du bara med Google Analytics? Vi har Clicky/Hotjar/Musse Pigglytics, går det lika bra?

Ärligt talat, nej. Jag har arbetat med Google Analytics varje dag i snart tio år, och inte så mycket med de andra. Av den enkla anledningen att inget annat riktigt kan mäta sig vad gäller segmentering och attribuering av data för att svara på de, enligt mig, mest affärskritiska frågorna.

Hur funkar det?

Det är jätteenkelt:

  1. Du beställer vad du vill av mig via beställningsformulären.
  2. Jag skickar en faktura
  3. Du betalar
  4. Jag sätter igång och levererar så fort jag kan (oftast inom 5-10 arbetsdagar)
  5. Du gör vad du vill med rapporten. Du får såklart lägga den i skåpet med alla andra rapporter, men jag hoppas verkligen att den leder till konkreta förändringar.

Vi fick en faktura, men har inte fått någon leverans

Jag har bestämt mig för att helt påbörja arbetet efter fakturan är betald. Av den enkla anledningen att det verkar som att en fakturas förfallodatum är en av universums mest komplicerade ting att förhålla sig till. På detta viset slipper jag ägna mig åt att skriva passivt aggressiva påminnelser, utan kan lägga den tiden på mycket vettigare saker.

Som dina utmaningar.

Vi fick en faktura, men har inte gjort någon beställning

Ah. Då är det någon som har gjort sig lustig på bådas bekostnad. Och ännu en förklaring till varför det här med förskottsbetalning är så bra. Men hör av dig omedelbart så makulerar jag fakturan omgående. Om du känner att du behöver hjälp med något av det här, säg till så får du rabatt som plåster på såren. Vi måste hålla ihop mot trollen.

Den där Rickard Almér, vad är det för en typ egentligen?

Ja, det kan du läsa mer om här. Men kort sagt: jag har arbetat med digital strategi i olika former sen Farfar presenterade Heidies-caset på konferenser. Tack vare denna oerhörda långsiktighet har jag numera uppnått högsta kreditvärdighet i min enmansfirma, som har F-skattesedel och allt annat man förväntar sig i B2B-kretsar.

Vi skulle behöva utöka teamet med en skön analysrockstjärneninja, har du möjlighet att ta längre uppdrag ute hos kund?

Jag förstår inte varför man vill ha en rockstjärna i ett team. Rockstjärnor är narkomaner med bekräftelsebehov. Ninjor är lönnmördare.

Men om svaret på era problem är att fylla ut det där tomma kinnarpsbordet, då har ni andra utmaningar. Jag kan hjälpa er med att sätta fingret på vad det är. Jag kanske måste ta hjälp av några polare då. Men det löser vi. Säg till bara!