Material

Per a celebrar el Xè Aniversari de les Escoles d'Estiu l'Aemcat va encarregar la construcció i composició d'aquests dos materials didàctics. El material va ser presentat a les Jornades de l'AEMCAT i ara està disponible a través del correu aemcat@aemcat.cat a preu molt assequible.

GOTS MUSICALS

Els gots musicals són un material dissenyat per Oriol Ferré creatiu de l'empresa "Harmony Games" en col·laboració amb l'AEMCAT. És un material didàctic per a l'aula de música de les escoles i instituts i consta de 9 gots de colors coincidents amb altres materials didàctics i serveix per a treballar melodies, figures musicals, percussió i percussió corporal i harmonia a l'aula de música.

Aquest material es troba actualment a moltes aules de tot Catalunya, al Brasil i a altres països i està gaudint d'un èxit força important. La seva facilitat d'ús i les possibilitats que té combinada amb ells mateixos i amb altres instruments com ara les campanes musicals, els instruments de placa o els boomwhackers fan dels gots musicals un material molt recomanable. Us animem a encarregar-los al correu de l'AEMCAT a aemcat@aemcat.cat!

CANTATA "LA CLÀUDIA SOL TÉ UN DO"

Estrena mundial de la Cantata "La Clàudia Sol té un do" a l'Escola d'Estiu de Sant Feliu de Guíxols

Aquesta és la Clàudia Sol, un personatge que viu les seves aventures a la classe de música. Els alumnes de la classe, de nom molt musical i barretines suggeridores, participen d'una història creada per Miquel Desclot i musicada per Antoni Miralpeix. La ubicació conté les partitures de tota la cantata i els instruments i també hi ha una zona d'assaig que l'Antoni a preparat a internet amb totes les bases musicals amb i sense acompanyament, propostes didàctiques,...

Recorda que pots encarregar un exemplar de la cantata a aemcat@aemcat.cat.

BODY PERCUSSION FOR WALTZ (2) per a l'Escola d'Estiu 2016 a Cardedéu

Aquesta coreografia creada per Santi Serratosa per al taller comú de l'Escola d'Estiu de Cardedéu, i que s'ha fet viral a la xarxa, està pensada per a l'Educació Secundària. Els participants s'organitzen en una rotllada i en grups A/B per a seguir aquesta melodia. El material en vídeo, rodat per Guillem Roma, és propietat de l'AEMCAT. Trobareu al canal d'en Santi el tutorial de tots els moviments (cliqueu aquí i accediu als tutorials)

JUGUEM FENT UNA PEL·LÍCULA?

Els assistents a l'Escola d'Estiu de Tremp 2018 vam elaborar aquesta pel·lícula sota la direcció de Xavi Socías, de Cheap Films . Es tractava d'oferir una idea de gamificació amb presència de contingut musical. Preteníem oferir una opció de treball centrada en un projecte per tal que fos aplicable amb grups d'alumnes de diverses edats. Una bona proposta!

MIRABOLANCIAS

Espectacle treballat al taller comú a l'Escola d'Estiu de Salou 2018. L'Estêvão Marques ens va oferir aquest treball barreja de moviment i de percussió, de cançons i de festa amb l'acompanyament d'instruments de percussió tradicionals i d'altres de creació pròpia, com les culleres i també de percussions amb cubells de coloraines. Tot un espectacle!

HO TOCO TOT

Arranjament per al gran taller de Santi Carcassona i Oriol Castanyer amb "L'hereu Riera", "La dama d'Aragó" i "El Ball de Sant Ferriol" i tres "incidències" molt especials. Algú s'anima a provar-ho a l'escola o a l'institut?