Som l'AEMCAT, l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya, i aquest és el nostre espai a internet pensat per a posar-vos al dia de les nostres activitats. Al mapa hi teniu un resum de l'origen geogràfic dels nostres associats i associades (clica'l per a engrandir-lo). Aquest nou mapa inclou els 609 associats i associades que actualment formem part de l'AEMCAT. Si ens voleu conèixer millor, cliqueu a la pestanya qui som? Just aquí a sota de la informació més urgent. Hi podreu trobar l'agenda d'activitats de l'AEMCAT a la columna de l'esquerra i unes quantes novetats i nous materials a la dreta. Podeu enviar-nos suggeriments o consultar problemes d'accés als espais restringits o a la llista de correu per mail a moderador@aemcat.cat indicant sempre el tema.

16a ESCOLA D'ESTIU DE L'AEMCAT "QUATRE PER QUATRE"

FEINA FETA, US ESPEREM AL 2023 A LES COMARQUES DE LLEIDA

SIGNA LA TEVA ADHESIÓ A LA PROPOSTA DE L'AEMCAT PER ALS NOUS CURRÍCULUMS

DOCUMENT DE LA PROPOSTA

FORMULARI D'ADHESIÓ

ASSEMBLEA DE SOCIS/SÒCIES

L'assemblea general ordinària d'associats i associades es realitzarà telemàticament el proper dimarts dia 22 de gener a les 10:00 h via Google Meet. Els assistents haureu d'omplir un formulari per validar la vostra assistència i llavors rebreu la invitació. FORMULARI D'INSCRIPCIÓ.

5ns PREMIS AEMCAT

La 5a edició dels Premis AEMCAT guardona els projectes

MUDA[C] i Ukeleles a l’Escola; així com a la trajectòria del

pedagog musical Josep Lluís Zaragozà (NOTA DE PREMSA)

CURS PATRIMONI, CANÇÓ I DANSA

Hola,


Si vols conèixer propostes de treball per l’escola al voltant de cançons i danses tradicionals... Si vols reflexionar sobre el repertori tradicional i el seu potencial educatiu... Si vols gaudir i valorar el cant i la dansa com a activitats musicals de primer ordre... No pots faltar al curs Patrimoni, Cançó i Dansa!


Aquesta formació s’emmarca en un projecte d’innovació per a preservar les cançons i les danses tradicionals a l’escola (DaCaTrà) finançat pel Ministerio de Cultura y Deportes. El projecte s’ha dut a terme entre professorat de la UAB i la UdG i mestres de música de Primària. En base a 25 propostes desenvolupades, en aquesta formació es mostraran possibilitats de treball que uneixen el repertori tradicional amb les metodologies actuals a les escoles. També s’aprendrà nou repertori i es veuran idees de treball interdisciplinàries adaptables a les diverses realitats escolars. Finalment, s’aportarà als participants el material complet amb les 25 propostes.

El curs va destinat principalment a mestres de Primària, però també està obert a professorat de música d’altres etapes educatives (Infantil, Secundària) o d’altres àmbits educatius.

No te'l perdis! és gratuït, reconegut i les places son limitades! CLICA EL CARTELL I FES LA TEVA INSCRIPCIÓ!

ESCOLA D'ESTIU 2021

Feina feta. Un any més, aquest cop si, malgrat el virus i les circumstàncies hem pogut fer l'Escola d'Estiu. Agraïm a tots els participants i les participants i als formadors i formadores la seva participació i us convidem, si tot va com ha d'anar, a la 16a Escola d'Estiu que farem a Calella. Bon estiu a tothom i molta música!

Els associats i associades recordeu que trobareu tot el material a la zona restringida.

ASSEMBLEA ORDINÀRIA 2020

Benvolguda, benvolgut,

convoquem assemblea anual ordinària de l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT) el dilluns, 28 de desembre de 2020, a les 11:00h mitjançant la plataforma Google Meet* amb el següent


ORDRE DEL DIA

- Lectura de l'acta anterior

- Valoració activitat 2020 i presentació de les activitats 2021

- Presentació de comptes exercici 2020 i presentació i aprovació del pressupost 2021

- Proposta de no cobrar la quota de soci/sòcia de l'any 2021

- Reformulació 15ena escola d'estiu en cas de no poder-se fer presencial.

- AEMCAT com a membre de COAEM

- Canvi de càrrecs a la Junta

- Assumptes urgents

- Torn de precs i preguntes


*Per poder assistir a l'assemblea cal omplir aquest formulari. Només les persones inscrites tindran accés al Meet de l'assemblea.


Salutacions


Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT)

aemcat@aemcat.cat

http://www.aemcat.catLa música a l'escola postpandèmia: què, qui, quan, on.

PRESENTACIÓ CANTATA PER A L'ESCOLA D'ESTIU CALELLA 2021

Us presentem un avançament de la cantata que en Marc Parrot ens ha preparat per a l'Escola d'Estiu i que guardem per a l'edició del 2021. Porta per títol "Quan" "va" "Despertar" D'"El Somni" "Tot era diferent".

Gràcies a tots i a totes els que hi heu participat. Us convidem a fer molta difusió d'aquest vídeo!

ESCOLA D'ESTIU 2020?

Bon dia!

Els de la junta de l'AEMCAT sabem que des de fa dies us pregunteu què passa amb l'escola d'estiu d'aquest any... Teniu insomni, ansietat, esteu intrigats/des... Doncs ha arribat el missatge que tots esperàveu!!! Voleu saber la resposta?

Cuideu-vos molt!

Junta de l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT

Bon dia,

ja us podeu inscriure al taller que farà en Marc Sibila (Instròniks) el dia 28 de març a l'escola Pereanton de Granollers clicant el cartell

Taller de construcció d'un instrument electrònic utilitzant una placa Arduino UNO. Començarem de zero veient quins materials i components podem utilitzar, com es diuen i per a què serveixen i quines funcions desenvolupen cadascun.

Continguts:

- Construirem un instrument electrònic des del principi. Primer que només soni per ell mateix, després que modifiqui el so ( mitjançant un potenciòmetre ) i finalment que actuii depenent del que apretem (pulsadors) o movem (potenciòmetres).

- Opcions i propostes per a dur a terme aquesta activitat en una aula.

- Sensors i actuadors que hi podem anar afegint en un futur.

- Relacionarem la part artística (musical) amb les matemàtiques i la tecnologia.

Esperem que us interessi.

Salut i música!

El curs, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 12, 19 i 26 d'octubre i dissabte 16 de novembre, en horari de matins, a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona), i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat en el festival Càntut, que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre. Té un cost de 35 € per als socis de l’AEMCAT (65 € pels no socis) i està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Clica i llegeix tota la informació aquí

Ja s'ha acabat la 14a Escola d'Estiu de l'AEMCAT a Figueres.

Resum i actuació del gran taller. Recordeu que els participants i les participants tindreu accés als materials fins el dia 1 de setembre, els associats i associades els trobareu amb el material de les altres edicions a l'àrea restringida.

4a EDICIÓ DELS PREMIS AEMCAT

Premi al projecte "Calaix de músic". Antoni Miralpeix.

Premi a la trajectòria Esther Bonal

Nota de premsa amb els veredictes

TALLER MIRABOLANCIAS

Vídeo de l'activitat final del gran taller de l'EE 2018. Us fem arribar aquesta versió que hem elaborat nosaltres. Tan aviat com ens arribi el del formador us el compartirem.


ESCOLA D'ESTIU 2018 (clica el cartell per accedir al lloc web)

AVALUACIÓ OBLIGATÒRIA

Per tal d'accedir a la certificació de l'activitat cal que ompliu aquests dos qüestionaris de valoració a partir del divendres dia 6 de juny i fins el divendres dia 13.

La creativitat aquesta edició ens tenyeix de groc. Volem homenatjar tots els creadors i creadores que no poden expressar-se musicalment, que estan sota pressió per la seva obra i tots i totes els que han perdut la llibertat per les seves idees.

Com cada any l'AEMCAT us ha preparat l'Escola d'Estiu d'Educació Musical amb el títol "CreaMUS". Enguany la farem a Salou, a l'Institut Jaume I, del 3 al 6 de juliol. El programa és molt atractiu i com sempre arriscat amb nous formadors d'arreu del món. Allotjament en pensió completa als hotels "California Palace" **** i "California Garden" *** en habitació doble o triple.

FORMMUS

TOCANT T'HO CANTO! (Santi Carcasona)

TOCANT T'HO CANTO_TALLER.pdf

PROJECTE DACATRÀ

Cliqueu i accediu al lloc web del projecte

El projecte DaCaTrà (La Transformación educativa de la Escuela del Siglo XXI como oportunidad para la salvaguarda de danzas y canciones tradicionales) és un projecte competitiu finançat pel Ministerio de Cultura y Deportes (ref. T002020N0000044087) i que es porta a terme de forma col·laborativa entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG) i El Foment de Girona.

Aquest projecte forma part de les línies d'investigació de GRUMED - Grup de Recerca en Música, Veu i Educació (2017 SGR 1256) i de GR-MUSET - Grup de Recerca en Música i Educació Transformativa (GRHCS112) i s'ha desenvolupat al llarg del curs 2020-21.

ARTICLE AL DIARI DE L'EDUCACIÓ SOBRE ELS BENEFICIS DE TOCAR UN INSTRUMENT

ENQUESTA SOBRE LA SITUACIÓ A LES ESCOLES I INSTITUTS 2020-21

CLICA I PARTICIPA-HI

Aquest formulari té la finalitat de recollir dades objectives de com s'està planificant l'educació musical als centres educatius el curs 2020/2021. Segons el document "Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19" publicat el 3 de juliol de 2020, en cap cas hi diu que el professorat especialista de música no pugui seguir fent les classes de música als diferents nivells. Només s'especifica que l'aula de música, en cas d'haver-n'hi, es pot utilitzar per ubicar-hi un grup de convivència. Com que sabem que hi ha centres on l'educació musical té poca o nul·la rellevància i això ens preocupa no pel professorat de música (que també) sinó per l'alumnat del nostre país que pot perdre l'oportunitat d'emocionar-se, socialitzar-se, ser creatiu... L'AEMCAT en farem un seguiment per valorar com s'està desenvolupant aquesta nova situació de l'educació musical i denunciar-ho, si és el cas, davant el Departament d'Educació i fer la pressió necessària per fer replantejar els centres educatius corresponents les decisions que es vulguin prendre.

Deixarem el formulari obert fins a principi de curs per tal que es pugui omplir a mesura que els equips directius vagin informant dels plans de cada centre. GRÀCIES!

ACORD AMB HARMONY GAMES

L'AEMCAT ha fet un acord amb Harmony Games segons el qual els associats i les associades tindreu un descompte del 10% en les activitats formatives que organitzen. El logo us portarà a la seva pàgina de formació.

FORMACIÓ XARXA MUSICAL: GRUP DE GIRONA

FORMACIÓ CÀNTUT AEMCAT

XARXA MUSICAL.CAT

Us presentem aquesta activitat adreçada a Primària, ESO i Batxillerat que organitzarem amb Amics de la Unesco i Xarxa Musical.Cat. Aviat tindreu tota la informació.

FORMACIÓ MÈTODE SSM AL CÀNTUT 2018

L'AEMCAT participa en la organització de la formació del mètode d'en Santi Serratosa al Càntut 2018. Cliqueuel logotip per accedir a la pàgina amb tota la informació (inscripcions només per a la llista d'espera).

CANVIEM DE DOMINI

A partir d'ara l'AEMCAT respon al domini aemcat.cat. Els correus de contacte i la llista de correu han canviat:

- El correu general és ara aemcat@aemcat.cat

- La gestió de socis a socis@aemcat.cat

- La gestio de llista i repositori a moderador@aemcat.cat.

- La nova llista de correu serà a llista@aemcat.cat

DOCUMENT DE COMPETÈNCIES DE L'ÀMBIT ARTÍSTIC

Ja hi tornem a ser, és a punt de començar un nou curs amb un currículum renovat per treballar i amb "feina extra" a les escoles i instituts, us sona? Si cliqueu a la portada podreu accedir a la documentació.

Us enviem l'enllaç a la pàgina de publicacions de País de Xauxa. En Jaume Moreno ens envia aquest enllaç.

http://www.paisdexauxa.com/editorial/

ASSEMBLEA 2019 corresponent a l'exercici 2018.

Avui 26 de gener estem celebrant l'Assemblea General Ordinària als Serveis Educatius de l'Alt Empordà a Figueres a partir de les 11:30 del matí

Assemblea 2018

ASSEMBLEA 2019 corresponent a l'exercici 2019.

Avui dissabte dia 14 de desembre hem celebrat l'Assemblea General Ordinària als Serveis Educatius de l'Alt Empordà a Figueres a partir de les 11:30 del matí

Assemblea 2019

GRÀCIES LLUÍS

En Lluís, inspirador, gestor del color i de la forma, escultor de les idees. Com per art de màgia en Lluís ens entenia i ens feia d'una idea, sovint molt poc centrada i sempre amb pressa, un disseny. En Lluís va generar quasi del no res la nostra imatge: la corxera amb la "ç", els programes i els cartells i el disseny de la cantata. En Lluís va ser un membre més de la "Junta Extesa" i va participar de moltes de les activitats de l'AEMCAT.

Però avui en Lluís, en paraules de l'Anna, la seva dona, torna ser pols d'estrelles.

Que el cosmos t'aculli i que la matèria esdevingui nova matèria.

Gràcies!

Et trobarem a faltar...

AEMCAT: Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya.