Càntut! 2019

Carles Belda & Càntut

El nou curs busca potenciar el patrimoni de la cançó tradicional i se centra en la dinamització de cantades populars. El curs, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 12, 19 i 26 d'octubre i dissabte 16 de novembre, en horari de matins, a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona), i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat en el festival Càntut, que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre. Té un cost de 35 € per als socis de l’AEMCAT (65 € pels no socis) i està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIU-TE ARA!

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta la quarta producció pròpia, coorganitzada amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya): un nou curs de dinamització de cantades amb repertori del Càntut a càrrec de Carles Belda, acordionista diatònic i glosador amb una llarga trajectòria en la docència i la música tradicional i popular.

El taller està creat amb una doble finalitat: per una banda, desenvolupar i aprendre noves eines com a docent per potenciar el patrimoni de la cançó popular i tradicional i, per l'altra, transmetre aquests coneixements als alumnes i fer-los gaudir amb l'aprenentatge. Durant el taller es treballen continguts com l’oralitat, la memòria, la improvisació i les funcions narrativa, lúdica i higiènica del cant. També es tracta la importància del paper dinamitzador de la persona que canta, així com la gestió de la cantada, els lideratges i la cooperació. Amb el cançoner del Càntut com a base, els continguts es combinen amb exercicis pràctics i tècniques bàsiques d’ensenyament, amb l'objectiu d'aplicar-los principalment en dues vessants: els centres educatius i els espais festius menys formals (bars, trobades amb amics, dinars, aniversaris…).

INSCRIU-TE ARA!