Càntut 2018!

Tal i com van presentar a l'Escola d'Estiu de Salou, els companys del Càntut i l'AEMCAT us han ofert les Jornades de Formació d'en Santi Serratosa dins del festival Càntut Associa't ara!

Santi Serratosa & Càntut

La percussió corporal i les cançons de tradició oral s'uneixen en un curs coorganitzat amb l'AEMCAT

El projecte Càntut, cançons de tradició oral, presenta una nova producció pròpia, coorganitzada amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya): un curs de percussió corporal amb repertori del Càntut a càrrec de Santi Serratosa, bateria de Gossos i Astrio, entre d’altres, i creador del Mètode SSM.

Entre els objectius del curs s’hi troben conèixer el repertori de cançó popular i tradicional recollit a les comarques gironines; treballar la cançó des de l’òptica de la percussió, l’expressió, el moviment i la posada en escena; fer ús de les propietats del ritme i el llenguatge musical a través de la percussió corporal; desenvolupar el reconeixement, coordinació i percepció corporal; desenvolupar la creativitat, expressió corporal i sentit estètic a partir de seqüències, coreografies i jocs musicals, entendre el ritme com a recurs pedagògic, i treballar la capacitat de concentració i atenció mitjançant la percussió corporal, entre d’altres.

El curs, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 27 d’octubre, 3, 10 i 17 de novembre de 9 h a 14 h a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona) i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat en el festival Càntut, que tindrà lloc del 16 al 18 de novembre. Té un cost de 30 € per als socis de l’AEMCAT (60 € els no socis) i està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Inscriu-te ara (places limitades)

A PARTIR D'ARA (DIA 17/07/18 A LES 12:15h) PODEU FER LA INSCRIPCIÓ COM A LLISTA D'ESPERA O RESERVA PER SI PODEM FER UNA SEGONA EDICIÓ. NO FEU PAGAMENT!!!

L'exposició Peret Blanc de Beget segueix itinerant

Aquesta exposició, coproduïda amb l'Ésdansa de Les Preses, es podrà veure pròximament en poblacions com Bellver de Cerdanya al Festival Trama (del 10 al 31 d'agost), a Manresa a la Fira Mediterrània (del 4 al 21 d'octubre) i a Olot a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa (del 26 d'octubre al 18 de gener).

1.200 enregistraments al cançoner www.cantut.cat

El nombre d'enregistraments al cançoner del web www.cantut.cat segueix creixent. Actualment hi podeu escoltar més de 1.200 cançons de totes les temàtiques, consultar-ne les lletres, i veure'n alguns vídeos... Si ens voleu ajudar i hi voleu fer la vostra aportació, aquí teniu com fer-ho!