PRESENTACIÓ

Aquesta 13a edició (no som supersticiosos) la dedicarem a la creativitat a l'àrea de música. Una dimensió especialment interessant en el nostre dia a dia i des d'on la nostra àrea pot i ha d'aportar als infants i joves un valor afegit. Poques àrees del coneixement hi poden incidir com nosaltres. El programa és molt atractiu i com sempre arriscat amb nous formadors d'arreu del món.

Els assistents a la nostra escola d’estiu poden escollir, d’una oferta de vuit, tres tallers de sis hores on es podrà entrar en contacte amb diferents experiències pedagògiques. Totes elles tenen l'objectiu d’oferir als nostres centres educatius noves tècniques i recursos per treballar la creativitat directament a l’aula.

A banda d’aquests tallers, la formació es complementa amb un gran taller conjunt on l’Estêvão Marques ens farà gaudir de la música en primera persona i, alhora, tindrem un model de treball per aplicar-ho nosaltres.

Si hi afegim la conferència inaugural a càrrec de la professora finesa Elisa Sepänen, la presentació del projecte Càntut i les hores de concerts improvisats, jam session i d’altres experiències fora horaris, us podem ben assegurar que tindrem uns dies ben musicals en un marc idoni com el que ens ofereix la vila de Salou.

Com a novetat, aquest any es pot escollir la fórmula tradicional del tres tallers o apuntar-se al taller de grans formacions amb una durada de 18 hores. Aquesta anirà a càrrec del nostre amic, mestre i trombonista Oriol Ferré.

Ho tenim tot a punt per crear música amb la música: CREAMUS!!!

Josep Maria Godoy i Tomàs (Hotxin)

President de l’AEMCAT

DADES BÀSIQUES

Títol: CREAMUS

Lloc: Institut Jaume I de SalouDates: del dimarts 3 al divendres 6 de juliol de 2018.

Preu:

- Socis AEMCAT: 135€

- No socis: 170€

Període d'inscripció exclusiu per als socis a partir del 30 d'abril

No socis a partir del 14 de maig

A partir del 10 de juny la inscripció té un cost afegit de 10€.

TEXT INSTITUCIONAL

Benvolgudes i benvolguts,

El sistema educatiu català, en la seva tradició de renovació pedagògica constant i d’adequació a les necessitats del món actual, ha anat incorporant canvis pedagògics i tecnològics relacionats amb la innovació educativa amb l’objectiu de millorar l’aprenentatge de l’alumnat i donar resposta als nous reptes educatius. En aquest marc, les escoles d’estiu han estat i són impulsores d’iniciatives per avançar en el concepte d’aprenentatge i, per tant, ofereixen oportunitats per fomentar la millora de l'activitat educativa i organitzativa dels centres i el desenvolupament dels seus projectes educatius.

Les escoles d’estiu, com a espais de formació permanent i d’intercanvi d’experiències i projectes, proporcionen oportunitats per estimular la reflexió, la innovació i la renovació pedagògiques. També faciliten connexions entre docents i centres que permeten establir xarxes de cooperació per adequar-se a les noves necessitats educatives. Aquesta formació permanent de qualitat del professorat que ofereixen les escoles d’estiu, consegüentment, reverteix en una millora de l’educació dels nostres alumnes, que és, en definitiva, l’objectiu principal del nostre sistema educatiu.

En aquests moments de gran complexitat que com a societat estem vivint, volem agrair especialment la professionalitat de tots els agents implicats tant en l’educació dels nens i nenes, nois i noies, com en la formació dels docents. És justament en aquestes circumstàncies que volem recordar que el Departament d’Ensenyament ha estat i estarà sempre al costat de tots i cadascun dels docents que conformen la xarxa educativa del nostre país.

Volem agrair, doncs, la implicació i el compromís de tots i cadascun de vosaltres com a grup de mestres i moviments de renovació pedagògica per seguir formant-vos a l’estiu, per adaptar-vos als canvis, per incorporar la innovació a les vostres aules i centres, i per la vostra implicació en l’educació de l’alumnat de Catalunya.

Els millors desitjos per a una bona Escola d’Estiu 2018!

Departament d’Ensenyament

Generalitat de Catalunya