Llegim a la Viquipèdia: La ludificació o gamificació (adaptació del terme anglès gamification) és l'ús dels elements i de la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l'objectiu d'orientar el comportament de les persones i aconseguir determinades fites com per exemple aconseguir una vinculació especial amb els usuaris, incentivar un canvi de comportament o transmetre un missatge o contingut.Amb aquesta nova edició de l’escola d’estiu volem reflexionar sobre aquest terme i la seva aplicació a les aules de música.

Els que coneixeu l’AEMCAT i les seves escoles d’estiu (dotze edicions ja!) sabeu que cada any escollim un tema que relacioni tots els tallers buscant sempre l’actualització de continguts que alguns s’entesten en anomenar “innovació”.

El que proposem en aquesta ocasió, és el mateix que fem a les aules amb els nostres alumnes, donar eines i noves propostes perquè cadascú vagi evolucionant i es vagi creant la seva pròpia maleta de continguts i vivències.

Les instal·lacions de l’institut de Tremp i el seu entorn natural, així com la col·laboració de l’ajuntament de Tremp, faran que aquests dies siguin ben profitosos per a tothom que ens hi vulgui acompanyar.

Els tallers

Els 146 alumnes que van assistir a l'Escola d'Estiu 2017 van poder participar a tres dels següents tallers, a part és clar, del Gran Taller que el fem conjuntament (més abaix el resultat final):

Pel·lícula del gran taller

Concert "Astrio"