A la Viquipèdia hi trobem la següent descripció: (...)La veu és una capacitat de l'ésser humà que implica a tot el seu cos, en la seva totalitat física i psíquica. Es pot reconèixer una persona per la seva veu, i aquesta determina el seu estat anímic. La veu està íntimament lligada a la personalitat de cada individu, atès que és l'emanació de la seva afectivitat i de la seva sensibilitat, així com el reflex de la seva individualitat tant fisiològica com psicològica. La veu està relacionada amb l'expressió de la nostra essència més profunda. A través de la veu podem expressar més directament els nostres pensaments. També és un canal d'alliberament de les emocions, dels sentiments, l'alegria, el riure, la tristesa, el plor, el dolor, etc. És un canal d'exteriorització de la tensió acumulada com a conseqüència de un gran impacte físic o psíquic, positiu o negatiu: el crit, que és una manifestació instintiva que implica tot el cos.(...)

Qui podríem trobar més sensibilitzats amb la veu que els docents de música? Però...

La fem servir correctament? Potenciem suficientment al nostre alumnat perquè en facin un bon ús? Fem del cant l'eix principal de les classes? Som prou coneixedors/es de les possibilitats vocals del nostre alumnat i de les nostres limitacions i

potencialitats? Intentarem que durant els cinc dies de l'escola d'estiu, es puguin trobar les respostes a alguna d'aquestes preguntes i establir un marc de reflexió que ens sigui útil per a la nostra tasca docent.

Enguany hem triat Barcelona i els espais del centre Martí Codolar per gaudir i treballar durant cinc dies, en el marc de la 6a escola d'estiu d'educació musical. Hem pensat un horari més relaxat, fent cas a les demandes que ens heu anat fent els darrers anys. Qui es quedi a dormir podrà gaudir de més estones lliures al vespre i qui visqui relativament a prop tindrà temps suficient per fer els desplaçaments corresponents.

En tot cas, la junta directiva de l'AEMCAT esperem que el programa us sigui prou interessant, com per dedicar unes quantes hores de l'estiu a VIURE LA VEU!

Valoracions

Com ve sent habitual, la valoració dels tallers ha estat força bona.