Informatiesite 'Weg met luizen'
Beste ouders,
Omdat het kan gebeuren dat ook uw kind met hoofdluizen naar huis komt, willen wij U graag helpen in het verschaffen van correcte informatie. 
Daarom kan U op volgende links terecht:De Nat-kam-Methode in praktijk

bron: Klasse

Ziezo! Pak luizen aan!

bron: Klasse


In onze ZAVO brochure kan u tips terug vinden voor de behandeling van luizen, de datums van onze preventieve controles en de verantwoordelijke 'Luizenbrigade' per vestiging.


bron: Klasse

Folder 'Luizen te lijf!'
bron: Agentschap Zorg en Gezondheid

Extra informatie


Heeft U na het bekijken van deze site nog steeds vragen over luizen en de behandeling hiervan, spreek gerust één van onze leerkrachten aan op school.

Weg met Luizen!

We controleren de hele school

Bij het begin van het schooljaar onderzoeken we alle kinderen. Dat doen we ook na de kerst- en paasvakantie. Als we luizen vinden, controleren we de besmette leerling om de veertien dagen.  Na elke controle krijgen alle kinderen een brief mee met goed of slecht nieuws. We respecteren daarbij de privacy van de kinderen en ouders. 

Wij kunnen niet zonder de ouders thuis. En als we succes hebben is dat omdat we samenwerken: de ouders, de school en het kriebelteam. Luizen op school los je pas op als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. 

Samen gaan voor een luizenvrije school.
Preventieve controles schooljaar 2019-2020:


maandag 2 september 2019 (na grote vakantie)

maandag 6 januari 2020 (na kerstvakantie)

maandag 20 april 2020 (na paasvakantie)

Gelieve ervoor te zorgen dat uw kind deze dagen geen rekjes, haarspeldjes of gel draagt.