SUDARSHAN KRIYA

Sudarshan kriya
je jedinstvena tehnika disanja koja vrlo djelotvorno uklanja stres, napetosti i nagomilani umor te pomaže da se lakše nosimo s izazovima užurbanog suvremenog načina života.
U Sudarshan kriyi koriste se posebni ritmovi disanja za obnovu ravnoteže u životu istodobno preplavljujući sve stanice tijela kisikom i energijom. Oživljavamo sve naše razine postojanja: tijelo, um (misli i emocije), intelekt, ego i memoriju. Polaznici tečaja potvrđuju da redovitim prakticiranjem (15-20 min dnevno) dolazi do golemog porasta fizičke i mentalne energije kao i do bitno boljih međuljudskih odnosa. Redovito provođenje ovih vježbi pomaže nam da živimo sretno i zadovoljno, sačuvamo zdravlje, otpustimo emocionalne povrede, smanjimo neprekidni tijek misli, budemo veoma učinkoviti i koncentrirani u svim aktivnostima koje radimo.
 
Sudarshan na sanskrtu znači "jasna vizija" i kriya znači "prošišćavajuća akcija". Učinci Sudarshan kriye na zdravlje proučavani su na raznim studijima, kako u zdrave populacije tako i populacije s psihopatologije. Istraživanja pokazuju da Sudarshan Kriya smanjuje depresiju, anksioznost i stres, jača imunološki sustav te povećava blagostanje, optimizam, i mentalni fokus. Nedavna studija sugerira da Sudarshan Kriya pomaže smanjiti simptome posttraumatskog stresnog poremećaja.
 
Tehnika Sudarshan kriya uči se kroz 6-dnevne radionice tečaja Umijeća življenja (Art of Living Foudation, Međunarodne udruge za ljudske vrijednosti), nakon kojeg se može tjedno prakticirati u grupi (Velika Sudarshan kriya) ili kroz kućni program (Mala Sudarshan kriya). Tehnika Sudarshan kriya nije javno dostupna izvan tih radionica i uči se s educiranim i certificiranim učiteljem, jer je kontraindicirana za određene psihičke i fizičke zdravstvene uvjete.  
 
SATSANG I VELIKA SUDARSHAN KRIYA SUBOTOM U 18:45
 
Redovna velika Sudarshan Kriya za one koji su prošli Osnovni tečaj svake subote u 18:45. Počinjemo yoga vježbama, tehnikama disanja (Ujjayi i Bhastrika) te velikom vođenom Sudarshan kriyom nakon koje slijedi duboko opuštanje ili meditacija. Na kraju programa je transcidentalna glazba uz zvuke mantri i bhajana.
 
  
___________________________________________________________________________________________________
 

 
 DIVINE BALANCE ... TAKE YOUR TIME