SNJEŽANA RAKIĆ

Snježana je certificirana učiteljica yoge (RYT 500), a obuku je završila u Divya Yoga Centru & Školi za učitelje yoge, Zagreb, u kojoj vodi vođene satove Ashtanga Vinyasa Yoge.

U potrazi za nečim novim, Snježana dolazi do yoge. Već na prvom satu susreće svoju učiteljicu Petru Carmichael, zahvaljujući kojoj Ashtanga Vinyasa Yoga postaje njezina osobna praksa. Otvaranjem Divya Yoga Centra intenzivira i produbljuje osobnu praksu, te prakticira i druge stilove yoge. Kako yoga postaje sastavi dio njezinog svakodnevnog života, u svibnju 2010. upisuje u Divya Yoga Školi osnovnu obuku (TT 200h), gdje uz učiteljice Petru Carmichael i Sandru Petru Pintarić, širi i produbljuje znanje, te stječe nova iskustva. Iste godine odlazi u Coimbru (Portugal) i završava intenzivni tečaj yoge u trajanju od mjesec dana, s učiteljem Brunom Bartulichem, tijekom kojeg u potpunosti mijenja dotadašnje navike. TT 200h za učitelja Vinyasa Yoge (Multi style) završava u svibnju 2011. godine, te nastavlja program napredne obuke, koji uspješno završava u prosincu 2012. godine i postaje RYT 500. Kontinuirano se educira kroz radionice i intenzivne tečajeve sa domaćim i stranim yoga učiteljima. Tijekom ljeta 2013. godine odlazi u Copenhagen (Danska) i Stockholm (Švedska) gdje prisustvuje europskoj turneji Sharatha Joisha. Za vrijeme čestih boravka u Portugalu vježba u studijima Casa Vinyasa u Lisabonu (s učiteljicom Isom Guitana Wong), te s učiteljima Tarikom van Prehn Praça & Leom Perfetti. Po struci je ekonomist.

Razni izazovi i prepreke u osobnoj praksi su joj poticaj da ide dalje i da ostane dosljedna svom putu, a na svojim dinamičnim satovima nastoji prenijeti vježbačima osjećaj predanosti i discipline. Njoj je yoga alat koji joj je pomogao (i pomaže) da ponovno dođe do zatomljenih dijelova sebe i postane čim bliža svojoj esenciji, tako da je svjesna da transformacija nije lagana, ali je moguća.