SNJEŽANA RAKIĆ

Snježana je certificirana učiteljica yoge (RYT 200/500), koja je svoju osnovnu i naprednu obuku završila u Divya Yoga Centru & Školi za učitelje yoge, Zagreb.

U potrazi za nečim novim, Snježana dolazi do yoge. Veoma brzo susreće svoju prvu učiteljicu Petru Carmichael (E-RYT 500), certificiranu učiteljicu Hatha Yoge, Power Yoge i Pilatesa, zahvaljujući kojoj počinje sve učestalije prakticirati yogu. Kroz privatne satove Petra je uvodi u svijet Ashtanga vinyasa yoge, koja od tada postaje njezina osobna praksa. Otvaranjem Divya yoga centra 2009. godine, intenzivira vježbanje, a u svibnju 2010. godine upisuje osnovnu obuku za yoga učitelja (TT 200h), s učiteljicama Petrom Carmichael i Sandrom Petrom Pintarić. Uz Petrino vodstvo produbljuje osobnu praksu, te uči kriye i pranayamu kako ih je ona učila direktno od Sri O. P. Tiwarija. Sandra je, s druge strane uvodi u svijet Power vinyasa yoge, čakri, yantra i mantri, a kasnije i Dharma yoge, kao prva učiteljica Dharma yoge (E-RYT 500) na ovim prostorima, koju je učila izravna od Sr. Dharma Mitre. Iste godine u Portugalu završava intenzivni tečaj Ashtanga Vinyasa Yoge u trajanju od mjesec dana (160h), s učiteljem Brunom Bartulichem. U svibnju 2011. godine, postaje RYT 200, te nastavlja naprednu obuku s Petrom i Sandrom, koju, kao prva u svojoj generaciji završava u prosincu 2012. godine, te postaje RYT 500.

Redovito se educira kroz radionice i intenzivne tečajeve sa internacionalnim Ashtanga vinyasa yoga učiteljima kao što su Govinda Kai, David Swenson, Peter Sanson, Nancy Gilgoff, Neil Barker (kod kojeg završava i intenzivni tečaj pranayame), Mark & Joanne Darby, Manju Jois. 2013. godine u Copenhagenu i Stockholmu prisustvuje europskoj turneji Sharatha Joisha, a u srpnju 2014. godine u Ulmu (Njemačka) sudjeluje na intenzivnom tečaju sa učiteljima Antonijem Prem Charlisijem i Radhom Duplex (AYRI Bali). Za vrijeme čestih boravka u Portugalu vježba u studijima Casa Vinyasa u Lisabonu, s učiteljicom Isom Guitana Wong, te s učiteljima Tarikom van Prehn Praça & Leom Perfetti, kod kojih u travnju 2014. godine završava Ashtanga Yoga Study Course. U siječnju 2015. godine, odlazi na yoga odmor u Rim, gdje vježba u studijima Gabriele Severinija i Lina Mielea. Po struci je ekonomist.

Razni izazovi i prepreke su joj oduvijek bile poticaj da ide dalje i ostane dosljedna svom putu. Beskrajno je zahvalna Petri i Sandri na ukazanom povjerenju i prilici da prenosi drugima iskustvo osobne prakse i stečeno znanje. Na svojim satovima nastoji potaknuti vježbače da kroz redovito vježbanje polako pomiču i mijenjaju svoje trenutačne granice. Slobodno vrijeme koristi za putovanja u svrhu produbljivanja svoje prakse, te se nada da će je jednog dana put odvesti i do Mysora, u Indiji.