SANDRA PETRA PINTARIĆ


Sandra je rođena i odrasla u Zagrebu, posvećena je yogi koju prakticira od 2001.g., od svoje 27. godine a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina. Zanimanje za duhovnost i psihologiju od rane mladosti vodilo ju je u istraživanja razne ezoterije i alternative, new age, starih naroda i njihovih znanja, a i danas je ostala vjerna astrologiji koja joj je pomogla bolje razumjeti sebe, psihologiju, karmu i potencijale. Svoje duhovne spoznaje rado je pretakala na svoje umjetničke kreacije, u čemu je skroz aktivna od 1995. g. i postala poznata po tome široj javnosti. Od tada je imala i sreće raditi desetak godina u nekim najpoznatijim hrvatskim izdavačkim kućama i medijima (Hrvatska sveučilišna naklada, Večernji list, Jutarnji list) i to vrlo uspješno, međutim kako je brzo napredovala u materijalnom svijetu sve manje je vidjela smisao u tome. Cijelo vrijeme je paralelno radila u svijetu umjetnosti, modi i duhovno israživala te se često sretala sa znanjem Veda. Poslije dubokog iskustva u indijanskoj filozofiji 2001.g. ulazi u nekoliko mjeseci tišine, povlaćenja i radikalnih promjena u životu. Odlučuje napustiti posao u Jutarnjem kako bi išla ostvariti svoje snove, da živi i radi ono što voli unatoč materijalnoj neizvjesnosti. Vodila je dvije galerije u Zagrebu i Dubrovniku, imala Art-dizajn studio At-el-an sa prijateljicom, izlagala na samostalnim i grupnim izložbama, scenografijama, modnim događanjima i bila vrlo aktivna na tom području. Završila je za dizajn interijera 2005 g. i kasnije nadogradila znanje o Vastu (vedska arhitektura i dizajn) 2009. g. U to vrijeme yoga praksa bila joj je najvažnije sredstvo da nađe mir u svemu tome i mnogim izazovima. Od 2009 g. počinje proučavati yantre, mandale, čakre i drugu simboliku Veda gdje nalazi novu inspiraciju za svoje umjetničko izražavanje upleteno u lijepe interijere s dušom. Više pogledajte na www.vastuhealingarts.com.

Sa svijetom yoge upoznala se 1993-4 godine u Zagrebu, kada su bili sami počeci joge u Hrvatskoj. Tada se sreće sa bhaktama i upoznaje bhakti yogu, temple u Zagrebu, knjige velikog učitelja Srila Prabuphada, kirtan i bhakti običaje. Tada se samo srela sa time i imala priliku upoznati a mladost je vodi na karijeru, kreativnost i ezoteriju. 
Od 2002.g. predano proučava Sai Babine knjige i ima vrlo duboke spoznaje i preokrete u shvaćanju života a iste se godine sreće sa Udrugom Umijeće življenja, kada je naučila predivne i moćne tehnike Sudarshan kriyu i Sahaj Samadhi meditaciju koje i danas prakticira te izuzetnu Shakti kriyu. Tu je počeo njen ozbiljniji put yoga znanja i prakse čemu je ostala vjerna desetak godina i bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara. Prošla je mnoge tečajeve disanja, meditacije, povlaćenja, satsanga u Hrvatskoj i Njemačkoj i uopće imala priliku učiti od najeminentnijeg duhovnog učitelja današnjice i sudjelovati u zajednici gdje ima puno karma yoge i posvećenosti. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu svih grana yoge u kojima je asana praksa bila samo jedan mali sastavni dio yoge. 2003.g. na naprednom tečaju Umijeća življenja sa vrlo inspirativnom učiteljicom Anandom Vdovic ima spoznaju da će sigurno jedan dan biti učiteljica yoge!
2005.g imala je jednu ozbiljnu ozljedu noge i bila primorana na duže mirovanje što je shvatila kao vrijeme da stane i promjeni neke stvari u životu. Kroz to je još dublje ulazila u svijet yoge, najviše kroz znanje i filozofiju a od tehnika posebno pranayama, kriya, mantri, yoga nidri, vizualizacija, meditacija, mantri i karma yoge. No, tu je počelo dublje iskustvo vezano za asana praksu koje su joj pomogle da prije ozdravi i iscjeli. Kako se zaljubila u njih i uvidjela koliko dobrobiti daju, počela je samostalno prakticirati Ashtanga yogu skinutu sa interneta a nedugo nakon toga otvorila se prva Hrvatsko Američka yoga škola u Hrvatskoj "Nava" koja je nudila svjetski popularne stilove yoge. Da li postati učiteljem Umijeća življenja ili ići na tu školu prevagnulo je da ide samostalno dalje pa onda će jedan dan ako treba završiti i za Art of Living. Tu počinje njena fascinacija Krishnamacharijom i njegovim učenjem sljedećih 5 godina. 2007.g. završila je RYT 200 “Nava” za Power Vinyasa yogu, u čemu je najviše radila po Ashtanga i Iyengar učenju te Restorative yogu sa učiteljima Nikki Colon i Stevenom Leibsom. 2009 nakon raspada Nave zajedno sa Petrom Carmichael otvorila je Divyu. Podučavala je druge tim vrstama yoge nekoliko godina, posjetila mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca, Kundalini (Mark Whitwell, Richard Freeman, Sean Corn, Bryan Kest, Shanon Gannon & David Life, Petros Haffenrichter, Gabrijela Bozic i dr.) i od svih njih dobila mnogo inspiracije i zahvalna je na tome s mnogo poštovanja. U svom istraživanju nije mogla naći nikoga od njih koga bi slijedila i falio joj je dublji smisao prakse te znanje. Neko vrijeme je imala krizu, no slušajući svoju intuiciju i osjećaj da se i kroz asane ima puno toga za ponuditi i da mora da ima nešto dublje u njima okreće je sve više prema Sri Dharma Mittri. Posebno su je inspirirali intervjui sa njim, njegova biografija, predanost i devocija te kako su ljudi u Dharma zajednici izuzetno napredni a tako ponizni i predani yogiji. Rekla je samoj sebi da ako već ide u svijet asana prakse i naprednu obuku RYT 500, neka onda uči direktno od velike legende i za nju najboljeg.Sandra vodi satove:
Ponedjeljak i srijeda 17:20-18:50 DHARMA MASTER SADHANA.
Petak 10:30-12:00 MAHA SHAKTI i od 17:30-19:00 DHARMA LEVEL IV.
Subotom 18:30-19:15 YOGA NIDRA I DUBOKA RELAKSACIJA.