UČITELJI DIVYE

SANDRA PETRA PINTARIĆ

Sandra Petra Pintarić  je certificirana učiteljica Dharma Yoge (E-RYT 500). Po prvi put nam je donosi u Hrvatsku od siječnja 2011. Uči od učitelja koji je svojim primjerom jedan od najpoznatijih yogija zapada Sri Dharma Mittre, u New Yorku. 

Sandra Petra je rođena u Zagrebu 5. siječnja. Sa svijetom joge susreće se u 19.g. preko Bhakti yoge. Život je vodi u umjetnost, učenju zapadne astrologije i psihologije te razne alternative i ezoterije koji su dio njenog duhovnog traženja. Početkom 2001. počela je prakticirati i proučavati jogu. Prolazi mnoge tečajeve Umijeća življenja (Art of Living Foudation) i neizmjerno je zahvalna svom dugogodišnjem učitelju Sri Sri Ravi Shankaru na svom znanju koje prenosi i koje je kroz njega dobila. Od 2003-2007 ima intezivne yoga programe i praksu koji su u njoj razvili želju da širi znanje i postane učitelj yoge.
Naglasak na asane i dinamičnu yogu došao je 2007 g. kroz prvi hrvatsko-američki yoga centar NAVA. Uči Power Vinyasa Yogu, Restorative Iyengar stil sa Nikki Colon te Ashtanga Yogu sa Stevenom Leibsom. Kroz učiteljski program NAVA TT završava obuku za učitelja Power Vinyasa Yoge RYT 200. Kasnije se nastavlja educirati kroz razne radionice sa poznatim svjetskim učiteljima Mark Whitwell (Yoga of Heart), Jivamukti Yoga (Sharon Ganon, David Life, Gabrijela Božić, Petros Haffenrichter), Ashtanga Yoga (Richard Freeman), Power Yoga (Bryan Kest), Vinyasa Flow Yoga (Seane Corn) do 2011.g. te posjećuje seminare duhovnih učitelja poput Dalai Lame, Sacinandana Swamija, Dhanurdhara Swamija, Radhanath Swamija.

2009. g. zajedno sa Petrom Carmichael, osnovala je i vodi Divya Yoga centar i Školu za učitelje yoge gdje svakodnevno vodi satove i podučava. Osim redovnih joga satova vodi posebne cikluse 40 days - WAKE UP i nekoliko radionica.

Nakon dužeg bavljenja yogom želja da pronađe učitelja koji je istinski primjer, put srca vodi je prema Sri Dharma Mittri čiji je najpoznatiji svjetski poster još u Navi svakodnevno promatrala. Iako nije znala što ju očekuje, 2011 g. odlazi kod njega u New York, završava obuku za Dharma Yoga učitelja i od tada je pronalazi kao svoj daljni put koji daje podjednake fizičke i duhovne izazove. Dharma yoga  duboko je utemeljena na Ashtanga-Raja yogi i Bhakti yogi te uključuje znanje o 8 udova i devet glavnih oblika joge (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Gjana, Mantra, Bhakti, Laya, Kundalini i Yantra yoga) Sandra redovno putuje u New York kod Sri Dharme i u London. Učitelj Sri Dharma Mittre je H.H. 108 Sri Swami Kailashananda (Yogi Gupta) koji je prenio znanje o 9 glavnih tradicija yoge koju je učio od himalajskog yogija oko 12 godina, u šumama Himalaya. Yogi Gupta bio je jedan od prvih velikih yogija koji su donijeli yogu na Zapad, u Ameriku i koji je prvi demonstrirao Hatha yogu Americi. Više o njemu...

Osim yoge Sandra je svestrana umjetnica, dizajner interijera te Vastu savjetnik (Vastu je drevna Vedska arhitektura i uređenje životnog prostora u skladu s prirodom te preteča Feng Shui). Izlagala je na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi, vodila dvije galerije u Zagrebu i Dubrovniku... Uz sve, dugi niz godina radila je paralelno u najpoznatijim medijskim i izdavačkim kućama gdje je radila u vrlo stresnom okruženju. Dugi niz godina bavila se streljaštvom te bila Hrvatska reprezentativka. Streljaštvo je napustila 2005. g., a svijet izdavaštva 2011. g. Joga je bila savršeni balans i inspiracija. Više o njenom umjetničkom radu potražite na:
NIDRA DESIGN Kreativni Art studio za dekor i Vastu
SANDRA PETRA Art mirrors, mosaics

Više o Dharma yogi na: http://dharmayogazagreb.weebly.com

 
 
DIVINE BALANCE ... TAKE YOUR TIME