SANDRA PETRA PINTARIĆ

Sandra je dugogodišnji praktikant yoge i prva učiteljica Dharma Yoga (E-RYT 500) u Hrvatskoj koju uči direktno sa jednim od najpoznatijih yogija zapada, legende Sri Dharma Mittre, u Dharma yoga centru, New York. 

Sandra se sa svijetom joge susreće se u 1992-3- godine preko Bhakti yoge u Zagrebu (Centar za Vedske studije) gdje se neko vrijeme upoznaje sa jogom. Mladost je vodi u umjetnost, izdavaštvo i medije, učenju zapadne astrologije i psihologije te razne alternative i ezoterije koji su dio njenog duhovnog traženja. U tom istraživanju put ju je sve više vodio prema Vedskom znanju i yogi. 

Početkom 2001. svjesno ostavlja dotadašnje poslove u novinama, okreće se potpuno umjetnosti, duhovnosti i yogi. Dolazi u doticaj sa znanjima koja su potpuno promijenila njen život (Vede, Hopi indijanci, Lazarev, Sai Baba). 2002 g. se sreće sa Udrugom Umijeće življenja (Art of Living) i godinama vrlo predano prakticira, posjećuje programe i satsange. Prolazi mnoge tečajeve yoge, disanja, meditacije, tišine, povlačenja i neizmjerno je zahvalna H.H. Sri Sri Ravi Shankaru te učiteljicama Snježani Nišević, Anandi Vdovic i Suzani Friganović. Od 2002-2007 ima intezivnu yoga i duhovnu praksu uslijed nekih životnih okolnosti, 2005 počinje prakticirati Ashtanga yogu i sve zajedno je u njoj razvila želju da širi znanje i postane učitelj yoge. Tada jedina i prva škola u Hrvatskoj je bila NAVA, hrvatsko-američka škola. 2007 g. prolazi kroz obuku, uči nove i moderne stilove yoge, prakticira Power Vinyasa Yogu, Restorative Iyengar stil sa Nikki Colon te Ashtanga Yogu sa Stevenom Leibsom. Kroz učiteljski program NAVA TT završava obuku za učitelja Power Vinyasa Yoge RYT 200. Od tada redovno podučava, 2009. g. zajedno sa Petrom Carmichael, osnovala je i vodi Divya Yoga centar i Školu za učitelje yoge gdje svakodnevno vodi satove, osim njih i posebne cikluse 40 days - WAKE UP i razne radionice. Nastavlja se educirati kroz razne radionice sa poznatim svjetskim učiteljima Mark Whitwell (Yoga of Heart), Jivamukti Yoga (Sharon Ganon, David Life, Gabrijela Božić, Petros Haffenrichter), Ashtanga Yoga (Richard Freeman), Power Yoga (Bryan Kest), Vinyasa Flow Yoga (Seane Corn) do 2010.g. Prakticira Ashtanga yogu i Power Vinyasu oko 5 godina uz Art of Living programe. 

U istraživanju da nađe učitelja i školu Hatha-Raja yoge koju bi slijedila srce je vodi u New York kod Sri Dharma Mittre. Iako nije znala što bi bila Dharma yoga jer ju je privukao učitelj i tada se prvi put sa njom srela, susret sa velikim yogijem Sri Dharma Mittrom sve je potpuno promijenio i unaprijedio. 2011 g. završava naprednu obuku i dovodi nam Dharmu prvi put u Hrvatsku i šire. Od tada redovno putuje u New York kako bi što više vremena provela sa Sri Dharma Mittrom (75g.) te u London. Kroz njega i Dharma yogu u ovih nekoliko godina prima sveobuhvatno znanje yoge koje pronalazi kao svoj put i svoju dharmu, koja daje podjednake fizičke i duhovne izazove. Ovo je duboka i stara tradicija joge koja se izvorno prenosi tisućama godina, ima svoje etičke norme i predivnu praksu. 

Sandra od 2009. g. redovno posjećuje i seminare duhovnih učitelja Bhakti yoge (Sacinandana Swami, Dhanurdhara Swami, Radhanath Swami) u Hrvatskoj i New Yorku te Sri Sri Ravi Shankara. Prolazi kroz mnoge lekcije znanja o razumijevanju vedske filozofije i psihologije, posebno kod Kakudmi dasa (Kristijana Kolege) a sretna je da ima priliku biti u blizini velikih Gurua, yogija i swamija koji je inspiriraju i drže u znanju, i u bhakti, koji je važan dio njene yoge.

Osim yoge Sandra je svestrana umjetnica, ponajviše poznata po izradi neobičnih ogledala i mozaika koje radi od 1995.g., dizajner je interijera te Vastu savjetnik (Vastu je drevna Vedska arhitektura, uređenje životnog prostora u skladu s prirodom te preteča Feng Shui). Izlagala je na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi, vodila dvije galerije u Zagrebu i Dubrovniku... Do 2001. g. je desetak godina aktivno radila u najpoznatijim medijskim i izdavačkim kućama. Dugi niz godina bavila se svojom velikom ljubavi streljaštvom te bila Hrvatska reprezentativka. Više o njenom umjetničkom radu potražite na www.vastuhealingarts.comPiše članke o yogi i Vastu za www.atma.hr.