SANDRA PETRA PINTARIĆ

Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina. 


Istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, new age, starim narodima, indijancima. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije. 2002.g. sreće se sa Udrugom Umijeće življenja, desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je 5 godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također. Završila je RYT 200 “Nava” hrv.-američku školu za Power Vinyasa yogu, podučavala 3 g. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca, Kundalini (Mark Whitwell, Richard Freeman, Sean Corn, Bryan Kest, Shanon Gannon & David Life, Petros Haffenrichter, Gabrijela Bozic i dr.)


U Nava studiju bio je veliki inspirativni Poster "908 Asana" Sri Dharma Mittre kojeg je svakodnevno gledala. Želja za daljnjim napredovanjem i interes za Sri Dharmu počeo je preko postera, interneta, slika, tekstova i dr. što ju je navelo da razmišlja o odlasku u New York i uči od mastera, jednog od najvećih živućih jogija Zapada. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" TT 500 RYT (2011.g.) i postala internacionalno prihvaćena učiteljica. Od tada se redovno educira kroz razne radionice sa senior učiteljima Dharme u svijetu, te često posjećuje New York i London, kako bi bila sa Sri Dharma Mittrom i njima, oni su joj velika inspiracija. Pronalazi svoju dharmu i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli dalje.


Dharma yoga je vjerna tradicionalnoj praksi yoge 8 udova (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicijskih puteva (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Bhakti, Mantra ili Japa, Kundalini, Laya, Yantra) koje dolaze od velikih jogija iz Himalaja a savršeno se uklapa u potrebe današnjeg života kao samopomoć u zdravlju i miru ili kao put samospoznaje.


"The teachings of Sri Dharma bring the light of the real practice of yoga, guiding us to the path of righteousness. By following the yamas and niyamas as the foundation of daily practice, we learn to surrender our ego and purify the mind so as to understand that Divinity dwells in everyone. Beyond the body and mind stuff, we are all the same portion of the Supreme." Yoshio Hama


Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu. Od tada prakticira yogu i radi u svijetu umjetnosti i mode. Vodila je dvije galerije, imala Art-dizajn studio, izlagala i bila vrlo aktivna u tom području. Yogu podučava od 2006.g., od 2008. u Navi, od 2009. u Divya centru koji je otvorila zajedno sa Petrom Carmichael. Od tada redovno nadograđuje i svoje znanje o vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu: yogu dizajna prostora, vedsku arhitekturu i simboliku (www.vastuhealingarts.com). Prošla je mnoge stručne edukacije i povlaćenja vezana uz yogu, pranayamu, kriyu i meditaciju. Uz yoga asane nije nikad prakticirala niti jednu drugu fizičku aktivnost, osim streljaštva od svoje 11 g., bila je Hrvatska juniorska reprezentativka.


Duhovno znanje yoge i o Vedama isprva upija preko knjiga Satya Sai Babe i raznih yoga knjiga, posljednjih 15 godina uživo od Sri Sri Ravi Shankara i njegovih senior učitelja (Ananda, Kiran), zatim posljednjih 5 godina od Sri Dharma Mittre te Sacinandana Swamija i Dhanurdhara Swamija iz Bhakti yoge koje redovno godišnje posjećuje.

 

Piše članke za www.atma.hr portaloko. Više o Dharma yogi na: