YOGA 4 KIDS

RAINBOW KIDS - YOGA ZA DJECU

Rainbow kids metoda jedna je od najpoznatijih u svijetu koja je odnedavno prisutna i u Hrvatskoj. Yoga za djecu u osnovnoj strukturi sata obuhvaća različite igre kroz joga položaje. Sve vježbe prilagođene su uzrastu djece i odvijaju se kroz igru, sa svrhom razvoja i održavanja fleksibilnosti i snage mišića kralježnice te čitavog tijela. U nekim igrama djeca razvijaju koordinaciju pokreta i ravnotežu pri čemu pronalaze nove izvore koncentracije; ili su pozvana da izume nove položaje i pokrete te ih objasne drugima, što im pomaže zadržati i razvijati samopouzdanje. Istovremeno uče kako surađivati sa drugima u grupi i kako zadržati vlastitu individualnost. I sve to uz puno zabave i smijeha.

Osnovni program prilagođen je uzrastu djece i predstavljen kroz rad u homogenim grupama:

·         Predskolci 3 - 5 godina. Obzirom da su djeca te dobi većinom orijentirana na otkrivanje prostora i razvijanja svojih fizičkih sposobnosti, dobivaju mogućnost da, kroz igru i različite yoga položaje, koriste svoj beskonačni izvor energije i obogaćuju svoju imaginaciju.

·         Najmlađi osnovnoškolci 6 - 9 godina razvijaju specifičnu motoriku tijela, proširuju interes za suradnju sa drugima, pa se sladno tome, struktura sata bazira na raznim igrama u grupi ili u paru. 

Program yoge za djecu od 2008. vodi Martina Briški, certificirana učiteljica yoge. Svoj pristup djeci 2012. produbljuje kroz internacionalni Rainbow Kids Yoga Teacher Training, pod vodstvom Cayetane Rodenas čime njeni satovi postaju dodatno obogaćeni sa tom prekrasnom metodom pristupa djeci.