DIVYA YOGA CENTRE & DIVYA YOGA SCHOOL
Kralja Držislava 14/II., 10000 ZAGREB, Croatia, Tel: 0994922261, 098614957, Email: divya@yogazagreb.com
___________________________ 
 
Jedan od najsvestranijih kazališnih umjetnika svoje generacije, dobitnik nekoliko glumačkih nagrada, radi na filmu i televiziji, a u kazalištu ima iskustvo širokog spektra, od dramske literature, do neverbalnog kazališta. Zajedno sa Zijahom A. Sokolovićem osniva "Thearto", projekt za edukaciju djece i mladih kroz umjetnost, i osniva vlastitu umjetničku skupinu "Grupa". Režira, ali i nastavlja glumačku karijeru u inozemstvu, u prestižnoj trupi "Kretakor" Arpada Schillinga. Sedam godina predavao pokret na Akademiji dramske umjetnosti.
 
Proširujući svoja istraživanja van uobičajene glumačke edukacije, stiče iskustva u raznim tjelesnim i drugim disciplinama: lohan kung, argentinski tango, joga, i dr., kao i u radovima Gabrielle Roth i Mihaila Čehova.
 
_____________________________________________________________________________________________
19.11. i 10.12. SATOVI "TIJELO I KREATIVNOST" SA DRAŽENOM ŠIVAKOM U DIVYI!
Petkom u 20:30-21:45. Cijena sata je 50 KN.
 
Na ovim satovima kroz vježbe prisutnosti u tijelu i razne igre dotaknuti ćete svoju kreativnost. Urođena kreativnost koja je u našem tijelu u inače prikrivena, kroz našu pažnju i suradnju, u interakciji s drugima, izlazi i često i nas same iznenađuje.
Ozbiljnost svakodnevice nas priječi da se sjetimo igre kao puta prema unutra, i zadovoljstva tijela koje ćemo činiti ekspresivnijim, njegov jezik raznovrsnijim, njegove odgovore na situacije raznolikije.
Dakako, osim što ćemo otkrivati vlastite nove prostore, ovaj nam rad daje mogućnost da i druge pogledamo s većim razumijevanjem i interesom, istovremeno dajući nam spasonosnu distancu - humor.
Kako se relaksirati, igrati svojim tijelom, govoriti njime, kako se sve tijelo može transformirati, kako ga osluškivati i poštovati....
Još jedan pristup koji vam omogućuje da otkrijete nove stvari o sebi, kroz kreativnost i igru!
 
_____________________________________________________________________________________________
15-16.5.2010. "Radionica kretanja" sa glumcem Draženom Šivakom
 
"'Kad kažemo za nekog da 'glumi', možda zanemarujemo činjenicu da smo i mi sami često glumci u vlastitom zivotu.
 
Tijelo, kao naša svakodnevica, pruža nam jedinstvenu mogućnost ulaska u sadašnjost, što je osnova glumačke umjetnosti. Kroz upoznavanje s njim, dolazimo do susreta s inteligencijom intuicije i kreativnosti.
 
Na ovoj radionici ćemo istraživati je li moguće jezik tijela koristiti na svjesniji i kreativniji način. Gluma tako postaje našim oruđem kojim kroz interes, igru i humor promatramo sebe i svijet. Dopuštajući našem tijelu da se izrazi kroz kretanje pokazujući nam slijepe točke, transformiramo čestu mehaničnost tijela u uvijek novo i svježe tijelo. Igra je bitan dio ove radionice, koja kroz svoju neposrednost i humor otkriva naše nesvjesne identitete. Povećavajući senzibilnost tijela, dajemo si prostor u kojemu možemo biti svjesniji sebe i drugih.

Radionica, kroz rad s tijelom, potiče introspekciju i okreće uobičajenu usmjerenost od van prema unutra. Tako možemo postati gledaoci vlastitog teatra i uštedjeti ogromnu količinu energije, koja se vraća kroz prisutnost i kreativnost.

Radionica će se održati za vikend 15-16.5.2010. (13-17h). Cijena radionice je 400 KN (10% popusta za članove Divye, 15% popust za Divya TT). Grupa oko 15 polaznika, rezervacija i akontacija 100 KN. Sve informacije kod nas u centru, na mail  divya@yogazagreb.com, ili tel 099492261, 098614957. PRIJAVE SU U TIJEKU! Dobrodošli!

 
_____________________________________________________________________________________________        

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA PRVOJ DRŽENOVOJ RADIONICI U DIVYI 21-22.11.2009.

Pročitajte i zanimljiv intervju s Draženom u kojem govori o povezanosti tijela, emocija i glume, o promjenama, egu i percepciji te vježbama osvješćivanja:

 "Tijeloduh glumca, igra i zen" Zapisi o glumi - Dražen Šivak 

_____________________________________________________________________________________________