PETRA CARMICHAEL

Suosnivačica i voditeljica Divya Yoga centra i Škole za učitelje joge. Certificirana učiteljica Hatha Yoge, Power Yoge i Pilatesa E-RYT 500.

Petra Carmichael je učiteljica joge koja je proputovala svijet, nekoliko puta Indiju i učila od najpoznatijih svjetskih učitelja kao što su Sri K.Pattabhi Jois, Sharath Jois, Richard Freeman, Lino Miele, Paul Dallaghan. Iako porijeklom Čehinja, Petru je put odveo u Hrvatsku gdje zadnjih godina prenosi Vinyasa metodu vježbanja koju je razvio Sri K. Pattabhi Jois, poznati svjetski učitelj.

Petra Carmichael rođena je u mjestu Prostejov u Češkoj Republici gdje je provela djetinjstvo i pohađala osnovnu i srednju školu. Od rane mladosti Petra se bavila skijanjem, snowbordingom i aerobikom. Krajem 1990. postaje aerobik i fitness instruktorica čime se bavi dugi niz godina. U Australiji, kamo se seli 1998.g., studira prirodnu terapiju na Fakultetu za prirodne terapije u Sidneyu gdje se susreće s jogom.

Pohađajući satove postaje sve više zainteresirana za esenciju joge, te njezinu filozofiju. Intenzivno proučavajući jogu, vratila se u Europu. Poslije znanja preuzetih od Dominca Carigliana te Paula Dallaghana, svjetski poznatih učitelja joge, put Petru vodi u Hrvatsku, gdje nastavlja vježbati i podučavati Ashtanga Yogu. U studenom 2005. ostvaruje svoj dugogodišnji san, te odlazi u Indiju proučavati yogu u Mysore-u. Uz Gurua Swami Dayanandu neko vrijeme proučava Vede te Ashtanga yoga filozofiju, a poslije satova Bharath Shettya dobija priznanje, te postaje međunarodno privaćena Hatha-Ashtanga joga učiteljica.Tijekom vremena Petra opet odlazi u Indiju i proučava od Gurua Ashtange Yoge Sri K. Pattabhi Joisa i njegova nećaka Sharatha Joisa. Prvi put se susreće sa metodom trancsendentalne meditacije skroz M.I. Narasimhana te intenzivno studira yoga sutre, yoga filozofiju i chanting. Već nekoliko godina lijetom Petra odlazi na Tajland u "Centered Yoga" svjetski vodeći centar za podučavanje joge, gdje proučava i Pranayamu od guru-a Sri O.P. Tiwari-ja. http://www.centeredyoga.com/. Petra trenutno aktivno studira Ayurvedu na Midllesex University of London.