O YOGI‎ > ‎

YOGA ETIKA

KRATKE UPUTE I VODIČ KROZ YOGA SAT:

  Dođite na sat malo ranije kako biste imali vremena za presvlačenje prije početka sata.

  Upišite se na listu dolazaka i uplate učinite za vrijeme pauze, prije početka sata.

  U slučaju kašnjenja tiho uđite u prostoriju i odmotajte prostirku. Dopustite si nekoliko trenutaka koncentracije prije nego što počnete sudjelovati u satu. 

  Nemojte jesti 2 sata prije vježbanja kako bi probavili hranu. Ukoliko imate brzi metabolizam i bojite se da ćete ogladnjeti ili nećete imati dovoljno energije za vježbanje, probajte sa laganim obrokom kao što je jogurt, nekoliko oraha ili sok, pola sata prije početka sata). 

  Obucite udobnu odjeću za vježbanje koja nije pretjerano debela ni vrećasta, kako bi vaš učitelj mogao primijetiti vaše kretanje. Vježba se bosih nogu. 

  Isključite ili stišajte mobitele i ne upotrebljavajte ih u prostoriji za vježbanje. 

  Budite obzirni prema svojim kolegama polaznicima. Suzdržite se od pričanja tijekom sata. Koncentrirajte se na disanje i asane.  Budite svjesni pokreta i daha tokom vježbanja. Preglasno disanje može uznemiriti druge, dišite duboko i nježno istovremeno.

  Odmorite se kad god vam je potrebno, kada se poremeti dah, kada je tijelo iscrpljeno, kada se trese ili pretjerano znoji. Najbolje je da to učinite u pozi djeteta Balasani ili ležeći na leđima nekoliko trenutaka. Priključite se ponovo kad ste spremni. 

  Ostanite do kraja sata kako biste iskoristili dio za opuštanje. U slučaju da morate prije otići, nekolio trenutaka lezite na leđa, opustite se. Učinite to u tišini, prije početka dijela za opuštanje.

  Ljubazno vas molimo da obrišete posuđene yoga prostirke poslije sata, vodom i krpicom, te ih uredno složite na mjesto. 

  Ljubazno vas molimo da se ne tuširate za vrijeme popodnevnih satova niti u kratkim pauzama između. Hvala vam na razumijevanju.

  Molimo vas da pazite na svoje stvari.  

  Ukoliko imate pitanja za učitelja, učinite to na kraju sata.

Zahvaljujemo na razumijevanju

Namaste