JELENA BULJAN

Certificirana Yoga Učiteljica Ashtanga Vinyasa Yoge i Power Yoge RYT 500.
 
Za Jelenu je u ovom životu sve počelo davne 1976. kada  je rođena u najljepšem gradu na svijetu -Parizu. Nekoliko godina kasnije, sa svojima nastavlja životni put u Zadru, gdje završava osnovnu školu i  pohađa školu klasičnog baleta, dok za vrijeme srednje škole, pjeva u djevojačkom Zboru "Juraj Baraković" s kojim dosta putuje, naročito za vrijeme rata i radi na lokalnom radiu 057. U Zagrebu je diplomirala novinarstvo na Fakultetu Političkih znanosti, i godinama radi u medijima. Trenutno je zaposlena na Hrvatskom radiju. 
 
Završila je drugi stupanj reikija, koji često i rado prakticira, i s ljubavlju ga primjenjuje kad god je potrebno. Jogu otkriva 2004. i odmah se, kao prava vodenjačica, nakon prvog sata, zaljubljuje u tu drevnu disciplinu koja svojom slobodom tijela i duha određuje Jelenin daljni put. Godinama, pohađa satove Power, Vinyasa, Iyengar i Ashtanga Yoge učeći od poznatih svjetskih učitelja (Susan Lippy Orem, Sonja Rzepski, Sarah Willis, Marco Bianco), a potom u želji da proširi svoje znanje, inspirirana vodstvom Marca Bianca, pokretača prvog hrvatskog programa obuke za učitelje joge prema visokim internacionalnim standardima, 2006. g. upisuje obuku u trajanju od 2 godine tijekom koje vodi satove za početnike u Sangha joga studiju i postaje Certificirana učiteljica Yoge RYT 200. 

U međuvremenu širi znanje odlascima na razne radionice: Briana Kesta, Seane Corne, Shivae Reae, Duncana Wonga i dr.
 U dublje istraživanje jogičkoga puta Jelena kreće 2008.g., gdje uz još dodatnih 200 sati, završava naprednu obuku Gaia Tree Yoga TT na Baliju, specijaliziravši se za Ashtanga stil. Iste godine u Londonu završava i naprednu obuku za učitelje S Davidom Swensonom gdje uči davati sigurne i čvrste asistencije. Unaprijedila je svoju vježbu i prakticirajuću 1. seriju Mysor stila s certificiranim ashtanga joga učiteljem Geraldeom Disseaom, u Parizu, koji ju je 2009. godine uveo u 2. seriju na kojoj trenutno radi. Početkom 2010. Jelena putuje u daleku Indiju, u Mysore, kako bi na samom izvoru tradicije, u Ashtanga yoga institutu, učila pod direktnim vodstvom Sharata Rangaswamija. 
 
Svakodnevno oplemenjuje svoj život dobrom voljom i mislima poput: 
"Život nije zagonetka koju treba rješavati, već misterij koji treba živjeti." (Osho) 
 
Jelena u Divyi vodi satove Ashtanga yoge od njenih početaka 2009. g., u međuvremenu je postala majka i 2012. g. nam se ponovno vraća na jesen.
 
_____________________________________________________________________________________________ 

 JELENA - Galerija slika