UČITELJI DIVYE

GORAN DELIĆ

Učitelj Vinyasa yoge 200 RYT i Sri Sri Yoge
 
Goran je rođen 1974. u Zagrebu i od malena pokazuje interes za mnogo sportova. Sa 11 godina počinje trenirati atletiku, a sa 13 Tae Kwon Do, od 15-e Thai box, a od 18-e vježba i klasični box. U 21oj upoznaje Kempo, produhovljenu ratničku borilačku vještinu koja korijene vuče od Bodhidharminog učenja, gdje se i prvi put susreće sa yogom. U Kempu doživljva predivna iskustva i nove uvide, budući da je u toj vještini veliki naglasak na usklađenosti daha i pokreta, te na meditacijskoj praksi. U jednoj fazi života upoznaje i drevnu ratničku vještinu Ninjutsu.
 
Nedjeljivi dio Gorana je ljubav prema planinama koje redovito pohodi od 1987. Počelo je na Sljemenu, a nastavilo se po Velebitu, Durmitoru, mnogim usponima na Triglav i ostale najviše vrhove Julijskih i Kamniških Alpi i Karavanki. Nekoliko puta je bio na Grossglockneru i dva puta na Mont Blancu. Na planinama prepoznaje i suštinu svoje duhovne prakse, odnosno duboku tišinu i osjećaj jedinstva sa svime.

1996. upoznaje Reiki, 1998. TM i iste godine završava osnovni tečaj Umijeća življenja i ubrzo nakon toga odlazi u Bad Antogast u Njemačkoj gdje se nalazi Europski centar THE ART OF LIVING FOUNDATION i tamo upoznaje svog duhovnog učitelja H.H.Sri Sri Ravi Shankara. Od 1998. do danas bio je na mnogo dugih naprednih tečajeva u prisutnosti svog Gurua gdje je mnogo vremena boravio u tišini, 3 puta je posjetio Indiju, a kao jedno od najljepših iskustava je Blessing course na kojem dobiva dar da bude kanal Guruove milosti, te se mnogo puta uvjerio u učinkovitost blessinga.
 
U sklopu Art of living foundation bio je na učiteljskom tečaju za Sri Sri yogu i Art of living učitelja. Završio je prvu obuku za učitelje yoge u Divyi RYT 200. Paralelno s tim redovno prakticira Kempo i na taj način živi u skladu sa poslovicom: "Nemoj zajahati tigra i ne dozvoli da te zmaj obuzme." Tigar je simbol zemaljskog, a zmaj duhovnog.