DOMAGOJ ORLIĆ


Domagoj Orlić je dugogodišnji proučavatelj, praktikant i učitelj yoge. Učenik je Marka Whitwella (www.heartofyoga.com) i prevoditelj njegove knjige Yoga srca: Iscjeljujuća snaga prisnosti.
Autor je dvije knjige o yogi: Iskustvo yoge: Uvod u filozofiju i praksu viniyoge (2001) i Yoga na Zapadu: Transformacijska snaga yoge u preplitanju svjetskih kultura (2007). Trenutno piše dvije nove knjige: Put Srca: Ogledi o ljudskom dostojanstvu i Autenitična yoga za apsolutne početnike.  
Domagoj prakticira i poučava Yogu Srca kao srž yoge, odnosno yogu shvaća kao uživanje u Životu i produbljenje prisnosti sa samim sobom, drugim ljudskim bićem i cjelinom opstojnosti koja u cijelosti jesmo kao osjećajna, suosjećajna i sveosjećajna bića sa Srcem. Srce je «točka» apsolutnog jedinstva čovjeka i svijeta, ono je posvemašnja isprepletenost svih suprotnosti (ha-tha yoga), pa je shri-hrdaya-yoga-tantra takav pristup yogi u kojem zainteresirani pojedinac kroz predavanje vlastitoj snazi receptivnosti (shri) osvještava vlastito Srce (hrdaya) prirodno i neopsesivno vježbajući sebi najprimjereniju yogu kao svakodnevnu disciplinu užitka (tantra) i svesrdnog sudjelovanja u Kozmičkom Jedinstvu koje skroz naskroz jesmo kao apsolutna sloboda odgovorne osjećajnosti i ljubavi.
 
PROŠLE RADIONICE U DIVYI: