DHARMA YOGA‎ > ‎

DHARMA YOGA RADIONICA I PROMO SAT U SPLITU

SO-HAM YOGA CENTAR, Čajkovskog 4, SPLIT

DHARMA YOGA RADIONICA
Subota i nedjelja od 9:00-11:30


Dharma yoga je tradicionalna yoga koja dolazi od Sri Dharma Mittre, jednog od najpoznatijih učitelja današnjice. Radionicu Dharma yoge vodi Sandra Petra Pintarić koja po prvi put predstavlja Dharma yogu u Hrvatskoj i ovaj put u Splitu. Kroz ovu vikend radionicu radit će se praksa Dharma yoge II i III razine i Shiva Namaskar Vinyase. U subotu Dharma Yoga II, a u nedjelju razina III sa pripremama za inverzije i naglaskom na postepenom i dubokom otvaranju grudnog koša. Naučite kako vježbati yogu na meditativan i dubok način sa mnogim novim yoga položajima. Najveća kruna satova su meditativne asane (yoga položaji), pranayame (tehnike disanja) i yoga nidra (jogičko spavanje) koji su ugrađeni u duboke korijene Sri Dharma Mittrina učenja. Praksa završava sa dubokom relaksacijom, radom sa dahom (tradicionalne pranayame) i koncentracijom/meditacijom, te na kraju sata sa posebnom tehnikom za razvijanje psihičkih vještina. Više o Dharma yogi na: https://sites.google.com/a/yogazagreb.com/www/dharma-yoga

Cijena radionice: 300 Kn. Obavezne prijave na: adela.barbir@yahoo.com, Tel: 098 327 308

SUBOTA 18.2. FREE PROMO CLAS od 11:30-12:30
Pridružite nam se na promotivnom satu Dharma yoge. Radit ćemo tradicionalan Pozdrav Suncu (Surya Namaskara) u 24 slijeda te desetak osnovnih yogijskih položaja (asana). Sat je dubok i meditativnog karaktera a ovi yoga položaji kruna su svih yoga vježbi u tradicionalnom duhu Hatha yoge. Praksa završava sa dubokim opuštanjem, vježbom disanja i meditacijom. Sat traje sat vremena i besplatan je.

Shiva Namaskar Vinyasa
Fizički izazova Vinyasa serija kreirana je od strane Sri Dharma Mittre za Dharma I, II, III, IV i V. nivoe. To je proces koji potiče protok prane kroz kičmeni stup i izvire duboko u svim područjima fizičke, metaboličke, psihičke i intuitivne ravnoteže. Promiče koncentrirani sklad unutar svih tih slojeva kako bi se postiglo blistavo zdravlje. Strukturirani stupnjevi Shiva Namaskar Vinyase osmišljeni su sa inteligentnom Vinyasom tj. slijedom pozicija koji omogućuje brz napredak za sve one koji žele napredovati u svojoj praksi.

“Each posture is designed to bring the practitioner a specific state of consciousness.” DM


DHARMA II razina

Prijelazni sat za napredne početnike i srednje praktikante kao priprema za naprednu praksu Dharma III. i IV. koji je dizajniran za one koji žele napredak u svojoj asana praksi niz dublje balansiranje, istezanje, savijanje leđa, uvijanja i varijacijama obrnutih položaja. Praksa se zasniva na mnogim otvaranjima i savijanjima leđa unazad koji potiču otvaranje našeg fizičkog i duhovnog srca, te otvaranje kukova i ramena. Praksa završava s produžetkom duboke relaksacije, vježbi disanja i meditacije koje će sigurno donijeti duboko i mirno poticanje životne energije za sve praktikante. Sat nije namijenjen apsolutnim početnicima.

Dharma III razina
Ovo je srednja razina prakse koja se nadograđuje na Dharma II razinu i osmišljena je za one koji žele više naprednu i izazovniju praksu asana. Dharma III će potaknuti cijeli tjelesni sustav kroz ovu praksu i osloboditi životnu silu u njemu. Uz redovitu praksu svi problemi i bolesti postaju stvar prošlosti gdje pojedinac postiže dobro zdravlje, povećava izdržljivost te stječe mogućnost da postigne samo-ostvarenje. Povećava se balansiranje, savijanje leđa, uvijanje i varijacije inverzija. Posebno je uvedena praksa meditativnog stoja na glavi (Sirshasana) i na ramenima (Sarvangasana). Ova praksa završava kroz duboko opuštanje, vježbe disanja i koncentracije/meditacije koje donose duboki osjećaj mira, povećavaju osjećaj za ravnotežu i bolje energije za sve polaznike.

Samo-ostvarenje, disanje i meditacija

Stjecanje duhovnog znanja omogućuje ostvarenje punog potencijala. To znanje je moć koje pročišćava čovjeka od nečistoća na svim razinama i smiruje um, što dovodi do optimalnog zdravlja, općeg blagostanja i samo-osnaživanja. Tehnike disanja i meditacije donose brojne dobrobiti.

Tehnika razvijanja psihičkih vještina
Ezoterična tehnika razvijanja psihičkih moći, intuicije i sposobnosti vizualizacije kroz posebnu seriju mentalnih vježbi koje poboljšavaju psihičke sposobnosti i promiču projekcije misli. Ona uključuje specifične vježbe disanja, vizualizacije i dvije moćne mantre: Mantra za pročišćavanje i Mantra za ujedinjenje. Te mantre će uspostaviti savršeni psihički ritam mentalnog obrasca koji stavlja moć iza svojih misli, čineći ga da lakše postiže svoje ciljeve i želje u životu. Cijela tehnika jača misli, mijenja mentalne obrasce, prošišćuje 72,000 nadija i naše energetsko tijelo, jača koncentraciju i moć imaginacije čineči misli pozitivne i kreativne, jača Auru od tuđih energetskih utjecaja a razvijanjem psihičkih moći i mogućnosti, naše želje i namjere postaju realnost. To je drevna tehnika koja se tisućama godina prenosi usmeno sa učitelja na učenika, i dalje podučava na ovaj način. Tehnika kulminira u konačnoj meditaciji kroz koju vaše osobne snove pretvarate u stvarnost. Na kraju radionice dobit ćete sve upute kako ju dalje prakticirati a radit će se oba dva dana radionice.

„Let's do the mantra to bless the air, the ground – to purify the 72,000 psychic channels – to purify everything.“
Sri Dharma Mittra


SRI DHARMA MITTRA

Sri Dharma Mittra podučava jogu više od 45 godina i poznat je po svojoj skromnosti, humoru, radosti i dobroti u nastavi a zbog svoje predanosti i hrabrosti poznat je i kao „Stijena joge“ ili „Učitelj učitelja“. Sri Dharma Mittra dolazi iz klasične tradicionalne Hatha-Raja yoga tradicije te je započeo širenje ovog znanja i prije "stilova" Yoge i postao popularan, te ostao istinit i dosljedan izvornoj klasičnoj praksi 8 udova (Raja yoga) i 9 glavnih tradicija yoge (Hatha, Karma, Kriya, Gjana, Mantra, Bhakti, Laya, Kundalini i Yantra yoga). Prvi je glavni nezavisni yoga učitelj na istočnoj obali SAD-a koji je pokrenuo stotine tisuća ljudi na putu yogijske prakse i nastave. Stvoritelj je preko 300 naprednih asana. Sri Dharma nastavlja inspirirati i otkrivati joga učiteljima i praktikantima danas, pravi smisao yoge. Njegov učitelj je jedan od prvih učitelja Hatha-Raja yoge koji je došao u Ameriku (1954) Swami Kailashananda (poznat i kao Yogi Gupta) iz Riskikesha koji je učio sa Sivananda Swamijem ali njegov Guru je skriveni yogi (cave-dweeling yogi) iz pećina podno Himalaya čiji je jedini inicirani učenik. Sri Dharma je jedan od najpoznatijih učitelja današnjice i postao je iznimno poznat nakon stvaranja plakata o joga pozama „Yoga Master Chart of 908 Postures“ čiji utjecaj na svijet joge nadilazi gotovo pola milijuna prodanih primjeraka tog postera koji su tiskani nakon mukotrpnog projekta i snimanja položaja, njih ukupno 1300 (1983.g.). Cijeli projekt, snimanje i slaganje postera izradio je sam Dharma Mittra, u ono vrijeme kada tehnologija izrade fotografija nije bila napredna kao danas. Taj plakat je i danas nastavno sredstvo i poticaj za mnoge učenike. Više o Sri Dharmi i Dharma yogi na: www.dharmayogacenter.com

“Reduce your wants and lead a happy and contented life. Never hurt the feelings of others and be kind to all. Think of God as soon as you get up and when you go to bed.” DM

Sandra Petra Pintaric

Učiteljica Dharma yoge RYT 500 i Vinyasa yoge E-RYT 200. Sandra je suosnovatelj i voditelj poznatog Divya yoga centra i Škole za učitelje yoge u Zagrebu. Sandra se sa yogom upoznala ranih devedesettih (1992-3) kroz Bhakti yogu. 2001 je počela samostalno dublje proučavati Hatha-Raja yogu i Vede da bi nakon 2003.g. inspirarana svojim učiteljem Sri Sri Ravi Shankarom i njegovom bliskom učeniocom Anandom odlučila ozbiljnije učiti, živjeti i dijeliti ova drevna znanja i tehnike. Od tada je predani učenik, a yoga je njen životni put i poziv. 2007 je usavršila svoje znanje na prvoj hrvatsko-američkoj školi Nava (Power Vinyasa, Ashtanga i restorative Iyengar). Dharma yoga joj je bila dugogodišnja želja kao i nastavak naprednije edukacije kod Sri Dharma Mittre u New Yorku. Tako se nastavlja zadnje dvije godine educirati i redovno putovati u New York kako bi što više bila sa učiteljem i dijelila predivnu praksu Dharma yoge koju po prvi put promovira u Hrvatskoj i susjednim zemljama kroz radionice i Master satove. U Zagrebu redovno vodi satove Dharma yoge koji odišu posebnom energijom i velikim brojem polaznika. Učila je i od mnogih drugih svjetski poznatih učitelja Hatha-Raja yoge Mark Whitwell (Yoga of Heart), Richard Freeman (Ashtanga Yoga), Sean Corn (Vinyasa Flow Yoga), Bryan Kest (Power Yoga), od učitelja Jivamukti Yoge - Sharon Gannon, David Life, Gabrijela Bozić i Petros Haffenrichter te Bhakti yoge - Sacinandana Swami i Dhanurdhara Swami, a posebno je inspirirana učenjima Swami Bhaktivedanta Prabhupadhe, Swami Sivanande, Parahamsa Yoganande i Sri Tirumalai Krishnamacharye. Slijedi svoje srce (Ishvara Pranidhana), put znanja i Bhakti.