DHARMA MITTRA YOGA


Dharma yoga je dobila naziv po Sri Dharma Mittri a prenosi yogu koja dolazi iz drevne tradicije. Podučava praksu 8 udova (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicijskih puteva yoge (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra ili Japa yoga, Kundalini, Laya, Yantra i Bhakti yoga) te daje podjednake fizičke i duhovne izazove. 
Sri Dharma Mittra jedan je od najvećih živućih yogija Zapada (r.1939 g.) koji je započeo širenje ovog znanja i prije "stilova" yoge, postao popularan te ostao istinit i dosljedan izvornoj klasičnoj praksi. Prvi je glavni nezavisni yoga učitelj na istočnoj obali SAD-a koji je pokrenuo stotine tisuća ljudi na putu yogijske prakse i nastave, jedan je od prvih učitelja koji je podučavao napredne asane a postao je iznimno poznat nakon stvaranja plakata o yoga položajima „Yoga Master Chart of 908 Postures“ čiji utjecaj na svijet yoge nadilazi gotovo milijun prodanih primjeraka. Mnogi ga rado nazivaju "Učiteljem učitelja" ili "Stijena yoge". Danas u svojoj 76. g. svakodnevno podučava u New Yorku i velika je inspiracija mnogima na putu yoge.
PROGRAM DHARMA YOGE:
Dharma yoga satovi imaju praksu kroz koju se postepeno napreduje i svaka nova razina nastavak je prethodne. Ima ukupno 5 razina uz koje ima još nekoliko posebnih programa (maha shakti, maha sadhana, master sadhana). To je jednostavna i duboka praksa koja može biti vrlo "gentle" ali i fizički izazovna za one koji žele napredovati. Te razine (slijedovi) se savršeno nadovezuju jedan na drugi a kada se savladaju uvode se i drugi napredni položaji. Posebna pažnja pridaje se osnovnim asanama. Na početku sata se izvodi WARM UP kroz tradicionalni Pozdrav suncu iza kojeg slijedi posebna serija asana Shiva Namaskar Vinyasa, nakon toga izvode se asane (yoga položaji). Najveća kruna satova su meditativne asane, pranayame (rad sa dahom i pranom) i yoga nidra (jogičko spavanje) koji su ugrađeni u duboke korijene Dharma Mittrina učenja.
Dharma yogu nam po prvi put u Hrvatsku donosi Sandra Petra Pintarić 2011.g., zatim od 2014 g. imamo još jednu učiteljicu Ines Kartelo te uskoro certificirani Arnel Hasić i Mirna Petrić iz Dubrovnika. 

Svi su dobro došli na praksu yoge koja daje dovoljno mogućnosti za svaki stupanj sposobnosti. 

Za više informacija o Dharma yogi pogledajte stranice
DHARMA YOGA ZAGREB ili na FB stranici.