AYURVEDSKE KONZULTACIJE

AYURVEDSKE KONZULTACIJE - DR. (AYU) TOMISLAV PETRUŠIĆ, Somalata centar Ayurvede, 27. rujna od 19:10 u Divyi, Kralja Držislava 14


Ayurveda, Majka svih medicina, doslovno znači nauk o životu i dugovječnosti. Ona ne uključuje samo aspekt liječenja, već uključuje i sve druge aspekte koji su povezani s riječju ŽIVOT. U njoj su sadržani svi vidovi ljudskog života, od rađanja, pa sve do umiranja. U svojim temeljima sadrži tri osnovna cilja. Prvi cilj joj je mentalno-emotivni boljitak koji zadire u Duhovnost // Duševnost svakog pojedinca, neovisno o rasi, vjeroispovijesti i svemu drugome. Postoji potreba svakog pojedinca da se izrazi kao Duhovno biće. Dugi cilj ayurvede jest prevencija. Ayurveda smatra prevenciju najvažnijim čimbenikom ostvarenja sretnog i dugog života. U ayurvedi prevencija ne znači otići jednom ili dvaput na godinu na sistematski pregled (iako ga ne isključuje), već znači svjesno voditi stil življenja koji će podržati sretan i dug život, uključujući prehrambene i sve druge navike. Sve te pojedinosti moraju se uskladiti sa svakim pojedincem jer je ayurveda cjelovita medicina, te svakome pojedincu pristupa na jedinstven način. Treći cilj ayurvede jest terapeutski, odnosno kurativni. Riječ je o djelovanju protiv bolesti, a do koje je došlo jer osoba nije vodila računa o prva dva cilja ayurvede. Ayurvedske zdravstvene preporuke ne uključuju ništa drugo do jednostavnih i logičnih zakonitosti života.

Tomislav Petrušić
je doktor tradicionalne ayurvedske Medicine Dr.(Ayu) B.A.M.S., koji je svoj dodiplomski studij završio u Šri Lanki i Indiji. Svega je nekoliko stranaca (ne- Indijaca), koji su uspjeli završiti studij tradicionalne medicine na njenom izvoru. Isto tako, prava je rijetkost je pronaći stanca koji je ayurvedu učio u izvornom tradicionalnom obliku od samih tradicionalnih ayurvedskih liječnika (vaidya). Radeći s njima na Šri Lanci, usvojio je integrativni oblik tradicionalnih medicina koji se je pokazao kao savršen oblik tradicionalne prakse. Uz to, dio svog školovanja proveo je u Austriji i Americi, gdje je studirao savjetodavnu psihologiju (B.Sc.Counseling), te hipnoterapiju i psihoneuroimunologiju. Posjeduje četverogodišnju diplomu homeopatskog fakulteta, odnosno homeopatske medicine iz Londona, te dodiplomski stupanj fizioterapije (Bacc. Physioth.) Zdravstvenog Učilišta iz Zagreba. Napisao je knjigu „Ayurveda - nauk o životu“ u izdavaštvu Profila iz Zagreba.

27. rujna će dr. (Ayu) Tomislav Petrušić davati ayurvedske konzultacije, pulsnu dijagnostiku i preporuke za određene preparate koji će biti raspoloživi u Divya yoga centru.

Pregled i dijagnostika biti će dostupni svim prisutnima po cijeni od 80 kuna.
Molimo da nam se javite za rezervacije na petra@yogazagreb.com