DIVYA YOGA CENTRE & DIVYA YOGA SCHOOL
Kralja Držislava 14/II., 10000 ZAGREB, Croatia, Tel: 0994922261, 098614957, Email: divya@yogazagreb.com
___________________________

MATEJ KOŠOROK Ayurvedski terapeut

Matej se prvi put susreo s Ayurvedom 1998. na Akademiji Bad Antogast, europskom centru Art of living organizacije u Njemačkoj.
Oduvijek je osjećao da ima nešto za dati ljudima, podijeliti, pa je na nagovor svog duhovnog učitelja Sri Sri Ravi Shankara upisao tečaj ayurvedskih panchakarma tehnika. Praksu je sticao 6 godina na ayurvedskoj klinici u Bad Antogastu. Surađivao je s mnogo ayurvedskih liječnika te je s njima radio i putovao po Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Italiji, Engleskoj i Švedskoj.
2002. je otputovao u Indiju na godinu dana gdje je podučavao i svoje prve učenike Marma tehnici koja je ujedno i njegova specijalnost. Prije 5 godina je napustio Njemačku i uspješno samostalno radio na relaciji Njemačka – Slovenija - Hrvatska.
 
2007. je doselio u Zagreb gdje i trenutno živi sa svojom životnom partnericom. Prve dvije godine je organizirao rad, ali i izvodio ayurvedske terapije u Holističkom centru Ganeš, a početkom 2009. pokreće svoj samostalni projekt. Pruža usluge u više centara koji promiču zdrav način života.
Na usluzi je ljudima koji traže prirodan, cjelovit pristup rješavanju osobnih psihofizičkih problema koji nastaju kao posljedica današnjeg stresnog načina življenja.  
 
Matej je kao ayurvedski terapeut dobro upoznat s panchakarma tehnikama (5 procesa čišćenja organizma po ayurvedi) a s godinama prakse specijalizirao se i za ayurvedske energetske tehnike koje kompleks tijelo/um/duh oslobađaju stresa te ga mentalno i emotivno uravnotežuju. Pomoću tih suptilnih tehnika ljudima pruža iskustvo tišine i prostora u njima samima te ih vraća u sadašnji trenutak. Spoznavši SADA svatko može odlučiti hoće li tu i ostati.
_____________________________________________________________________________________________
AYURVEDA Treatments

Vaš terapeut preporučuje:

MARMA tehnika (marma=tajna) 60 min

...je drevna tehnika iscjeljivanja kod koje se dodirom ili nježnom masažom vitalnih točaka na tijelu i glavi uravnotežava životna energija, prana. Marma terapija nadilazi tjelesnu i duševnu razinu te na suptilan način pomaže oštećenim energetskim kanalima. Doslovno pravi stress releaver!

EMOTION releaver 60 min

Duboko ukorjenjene, zaboravljene emocije velika su prepreka na našem putu ka slobodnom i opuštenom življenju. Emotion Releaver, vlastita kreacija terapeuta, tehnika je koja se usavršava godinama kombiniranjem znanja iz bogate ayurvedske riznice s intuicijom. Savršeni sklad pritisaka, istezanja i pronalaženja određenih točaka na tijelu koje treba "otvoriti" pružaju neizmjernu ugodu i osjećaj životne lakoće.

Marma tehnika, kao i Emotion Releaver, izvode se na podu, na mekanoj podlozi, bez upotrebe ulja i nezahtijevaju skidanje odjeće - samo dobru volju, želju za promjenom i pristanak na bolji život!

Informacije i rezervacije termina na Tel. 0915838792

_____________________________________________________________________________________________ 
ŠTO JE AYURVEDA?

 

Ayurveda (Ayur=život, veda=znanje), znanost dugog i zdravog života, potiče od drevnih Veda, visoko razvijene kulture u Indiji, te je ujedno i najstariji sustav liječenja na svijetu.

 

Na indijskom podkontinentu koristi se više od 5000 godina, a zadnjih godina dobiva zasluženo priznanje i na Zapadu. Ayurvedu priznaje i preporuča WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

Ayurvedski je pristup holistički te tretira um, tijelo i duh kao cjelinu. Uravnoteženost je izvor radosti, stabilnosti, oduševljenja i ljepote. Prirodno je da svi težimo tome. Kako naše tijelo i um nisu kruta stvar i kako su podložni promjenama i utjecajima okoline, u brzome tempu koji diktira današnjica sve je teže održavati ravnotežu. Uz pravilnu prehranu, vježbanje i zdrave životne navike, postizanju i održavanju ravnoteže pomažu i ayurvedske masaže i tretmani.

_____________________________________________________________________________________________

AYURVEDA Radionica

Ayurvedska radionica pružit će polaznicima kratak uvid u jednostavnost i primjenjivost te znanosti u svakodnevnom životu. Objasnit će značenje Ayurvede od samih početaka, izvora znanosti, preko 5 elemenata koji su sastavni dijelovi nas i svega oko nas.
 
Svakom polazniku odredit će se konstitucija te dominantna dosha ili tip prema Ayurvedi - VATA, PITTA ili KAPHA. Na interaktivan način će se ti pojmovi povezati s iskustvima polaznika a također će svatko dobiti primjerenu jutarnju i dnevnu rutinu te naputke za neophodnu masažu.
 
Analizirat će se promjene koje nastaju kroz 3 životna razdoblja (mladost, srednja dob i starost) onako kako ih vidi i tumači Ayurveda. Ukazat će se na važnost probavne vatre (Agnija) i svega što na nju utjeće. Razgovarat će se i o tome što uzrokuje neravnotežu u organizmu te njezinom ujecaju na psihofizičko zdravlje.
 
Cilj radionice je da polaznici steknu osnovnu predodžbu o ovoj drevnoj znanosti, da bolje razumiju povezanost uma, duha i tijela te da im se približi značenje osjećaja i emocija na ravnotežu u svakodnevnom životu te na koji način održati tu ravnotežu.

Radionica će se održati 20.02.2010. (10:30-13:30) Cijena radionice je 200kn. PRIJAVE SU U TIJEKU! Sve informacije u studiju, na telefone 098614957, 0994922261 ili mail divya@yogazagreb.com. Potrebno je ostaviti akontaciju od 50kn kako bi rezervirali svoje mjesto.
 
_____________________________________________________________________________________________ 
DIVINE BALANCE ... TAKE YOUR TIME