ASHTANGA VINYASA YOGA

Ashtanga Vinyasa Yoga je dinamičan stil yoge kroz specifičan slijed vježbanja određenih položaja tijela. Zasniva na usklađivanju disanja sa nizom naprednih poza. Na taj način dolazi do intezivnog zagrijavanja i znojenja kroz koje se tijelo prirodno pročišćava. Ovaj stil yoge razvio je poznati učitelj Patthabi Jois koji je prenio ovaj sustav vježbanja modernom svijetu kako ga je podučavao njegov učitelj Sri T. Krishnamacharya.

Disanje i kretanje u izvođenju asana čini krv toplom. Toplota koja se stvara kroz vježbanje čisti krv i omogućava slobodnu cirkulaciju. Kombinacija asana s dahom i pokretom čini da krv cirkulira slobodno oko zglobova, odstranjujući bolove u tijelu. Nedostatak cirkulacije izaziva bol u tijelu. Ista cirkulacija kreće se i kroz sve unutarnje organe. Nečistoće i bolesti izbaciju se iz organizma znojenjem tijekom vježbanja. Znojenje pospješuje detoksikaciju organizma i „ako se slijedi metoda vinyase tijelo postaje snažno i zdravo, čisto kao zlato“. Nakon što se tijelo očisti, moguće je očistiti živčani sistem, i onda osjetilne organe. Ovi prvi koraci su teški i zahtijevaju mnoge godine vježbe.

Položaji tijela asana, disanje i pogled uvijek su povezani, odnosno izvode se istovremeno. Asana čisti, jača i daje fleksibilnost tijelu. Pravilno disanje s jednakim omjerom pri udahu i izdahu čisti nervni sustav. Tristhana je sistem koji označava važnost pažnje u tri točke: pozicija (asana), sustav disanja i smjer pogleda. Trishtana je važna jer pokriva tri razine čišćenja: tijela, živčanog sustava i uma. Drishti zovemo smjer pogleda u izvođenju asana koji čisti i stabilizira funkciju uma.


Postoji nekoliko serija ove prakse yoge. Primarna serija radi na pročišćavanju cijelog tijela, sljedeća (srednja) serija radi na pročišćavanju živčanog sustava, a preostale četiri napredne serije stabiliziraju oboje. Rezultat je poboljšana cirkulacija, lagano i čvrsto tijelo i miran um.

Ashtanga MYSORE Yoga - 
U mirnoj i tihoj atmosferi grupa vrlo koncentriranih polaznika prolazi kroz primarnu seriju Ashtanga joge, svatko slijedeći vlastiti ritam, uz individualne savjete certificiranog Sr. instruktora. Sat je posebno prilagođen svakome od polaznika, ovisno o njegovim potrebama i stupnju. Početnici započinju sa kratkim vježbanjem, koje se uglavnom sastoji od Pozdrava suncu. Vježbanje se postepeno produljuje prema vlastitom tempu, dok se polagano ne savlada cijela serija. Mysore joga pomaže u postizanju odlučnosti i samospoznaje. 
Ashtanga LED Yoga - Na ovom satu, učitelj vodi polaznike kroz čitavu primarnu seriju originalne verzije Ashtange.
Ashtanga Basic Yoga- Na ovom satu, učitelj vodi polaznike kroz specifične dijelove originalne verzije Primarne serije Ashtanga joge. Svaki sat je koncentriran detaljno na jednu od glavnih osnova serije, kao što su Bandhe, jump through, dah, povezivanje daha i asana i slicno.