Qui som

La Xarxa d'Escoles Històriques de Barcelona (XEHB) neix al curs 2011-2012 a partir de la constitució d'un Grup de Treball integrat per docents de diferents centres (escoles i instituts) de la ciutat de Barcelona, el Camp d'aprenentatge de la Noguera i el Camp d'aprenentatge de Barcelona. Els centres educatius participants tenen en comú ser centres públics creats abans de l'any 1939 i haver fet, a diferents nivells i de diferents maneres, un aprofitament didàctic del seu patrimoni escolar.

Durant aquest primer curs es van posar en comú les activitats que s'estan fent per a treballar la Història amb l'alumnat a partir dels elements patrimonials de l'escola i es rep formació i assessorament per diferents especialistes en la matèria; de manera especial per part de l'Eva Pascual i Miró, restauradora (vegeu document pdf al peu de la pàgina). També es va establir l'objectiu final de la XEHB: Impulsar la documentació i conservació del patrimoni escolar de la ciutat de Barcelona per la seva difusió didàctica.

A partir d'aquest repte, el Grup de Treball continua la seva tasca al present curs 2012-2013 per tal d'iniciar l'elaboració de material didàctic per a treballar la història a partir del patrimoni d'un centre històric. Aquest treball haurà de servir per a donar a conèixer la nostra Xarxa i estendre-la a la participació de qualsevol altre centre educatiu públic de Barcelona que pugui acollir-se a la qualificació d'històric: aquells que van estar creats abans de l'any 1939.

Aquí podeu llegir un article aparegut al diari ARA on s'explica part de la nostra feina.

Ċ
SE CdA de Barcelona,
13 de des. 2012, 2:39
Ċ
SE CdA de Barcelona,
4 de des. 2012, 4:36
Ċ
SE CdA de Barcelona,
8 de nov. 2013, 4:35