1. LES XARXES SOCIALS A L'AULA

Què són les xarxes socials? Són espais que afavoreixen la creació de Comunitats virtuals, en les quals és possible accedir a serveis que permeten la creació de grups segons els interessos dels diferents usuaris, mitjançant la compartició de missatges de text, imatges, vídeos i informació de tot tipus. 

En aquest apartat vaig trobar interessant la manera en què va néixer Internet, sense el qual no existirien les xarxes socials que acabem de comentar ni tot el que s'ha tractat en aquest curs. Us adjunto el link d'un vídeo del programa Dígits que ho explica molt bé. 

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=19039

Com podem classificar les xarxes socials? Es poden classificar de moltes maneres però atenent a la seva vinculació amb l'àmbit educatiu les classificarem en xarxes socials obertes i xarxes socials tancades. 

- Xarxes socials obertes: són aquelles en què no existeix un aïllament dels seus participants. Són interessants per a fomentar el debat i la comunicació però tenen un inconvenient a l'hora d'utilitzar-les a l'àmbit educatiu i és que el docent té poc control sobre elles. En són exemples, Facebook, Twitter i Instagram.

- Xarxes socials tancades: són aquelles que permeten un aïllament de la resta de persones que integren la xarxa. Aquest tipus de xarxes socials són les més adequades per utilitzar en l'àmbit educatiu. En són exemples, Ning, Edmodo i Elgg.

A continuació us adjunto una taula on podeu trobar les característiques d'aquestes xarxes socials, les principals diferències i un exemple d'utilitat a l'aula.Ċ
XENIA GARRIDO PELEGRIN,
27 de jul. 2016, 9:03
Comments