Taulell d'actualitat

ESC SurisCurs 2018-2019


AVÍS IMPORTANT
DURANT AQUEST 1r TRIMESTRE UTILITZAREM LA WEB ANTIGA (ACTIVITATS DE NIVELL) I LA WEB NOVA (INFORMACIONS GENERALS I ACTIVITATS DE NIVELL) PER PODER ARRIBAR A TOTES LES FAMÍLIES. US DEMANEM PACIÈNCIA EN EL TRASPÀS QUE ESTEM REALITZANT, JA QUE EL PROCÉS ÉS LENT. A PARTIR DEL 2n TRIMESTRE, JA NOMÉS UTILITZAREM LA WEB NOVA PER DONAR TOTES LES INFORMACIONS GENERAL I DE NIVELL.
L'ADREÇA DE LA WEB NOVA ÉS:


MOLTES GRÀCIES DES DE LA COORDINACIÓ WEB I L'EQUIP DE MESTRES DE L'ESC SURIS
23-09-2018

Benvolgudes famílies,

Us informem de les dates de reunions de famílies previstes per l'inici de curs 2018-2019.

Aquest curs tenim algunes novetats, i, com veureu, els cursos d'Educació Infantil i els de Cicle Mitjà fan la reunió el mateix dia, primer una part conjunta i després ens separarem per nivell.

Us esperem a tots i totes, la vostra participació és molt important!!

Educació Infantil (P3, P4 i P5): dilluns 8 d'octubre

1r: dimecres 3 d'octubre

2n: dimarts 9 d'octubre

CM (3r i 4t): dijous 4 d'octubre

5è: dilluns 1 d'octubre

6è: dijous 27 de setembre

Les reunions seran a les 16:45h de la tarda a la Sala Polivalent.

Us esperem!


21-09-2018

AJUTS INDIVIDUAL DEL MENJADOR CURS ESCOLAR 2018-2019

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja tenim a la vostra disposició la resolució dels d'ajuts individual de menjador curs escolar 2018-2019.


Podeu recollir la resolució els següents dies i horaris a la Secretaria del centre: 


 • Dilluns 24-09-18: de 9'00 a 13'30 h. i de 15'00 a 16'15 h. 
 • Dimecres 26-09-18: de 9'00 a 13'30 h. i de 15'00 a 16'15 h. 
 • Dijous 27-09-18: de 9'00 a 13'30 h. i de 15'00 a 16'15 h. 

També us recordem que:

 • Els alumnes de nova matrícula podran presentar  la sol·licitud d’ajut individual de menjador, al centre, durant tot el curs escolar. Es presentarà aquesta sol·licitud juntament amb la mateixa documentació que es requeria a la convocatòria del mes de maig i la farà arribar el centre escolar, via postal o presencialment, al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

 • En el cas de custòdia compartida i que l'ajut de menjador només l’hagi sol·licitat un dels progenitors/es, a l'alumne beneficiari de l'ajut se li adjudicarà la meitat dels dies del curs escolar.

 • En el cas que el progenitor/a no hagi presentat el conveni de separació o sentència de divorci amb la sol·licitud, a l'alumne beneficiari de l'ajut se li adjudicarà la meitat dels dies del curs escolar igual que en la custòdia compartida.

 • Les famílies que vulguin presentar al·legacions contra la resolució podran presentar recurs de reposició al registre del Consell Comarcal del Baix Llobregat,

           Caldrà presentar :

 

                                - Model de recurs de reposició, que es pot descarregar des de la pàgina web: www.elbaixllobregat.cat 

                                - La documentació oportuna

                                - Fotocopia del NIF/NIE dels tutors legals o qui tingui la guarda de l'alumne.


19-09-2018


Ens pinten l'Escola!!

Benvolgudes famílies,

A partir d'avui mateix, dimecres 19 de setembre, ens comencen a pintar l'Escola (l'Edifici de Primària). Està previst que aquesta tasca s'allargui al voltant de 3 mesos. Per aquest motiu hem organitzat desplaçaments d'alumnat durant un parell de dies (mentre pinten la seva aula) a espais comuns de l'escola (Biblioteca, aula d'informàtica, laboratori...) segons edats i necessitats.

Us anirem mostrant com de bonica queda l'escola!


Park(ing) Day Cornellà


El proper divendres 21 de setembre,  i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, l'Escola Suris participarem en la proposta europea del Park(ing) Day.

D'acord amb aquesta activitat, la Guàrdia Urbana ens cedirà tres places d'aparcament del carrer Terra Alta en l'horari escolar (9 - 16:30h) per realitzar diferents activitats lúdiques com a alternativa d'ús de l'espai que ocupen els cotxes. 

Durant la franja del matí seran els alumnes de 3r  qui ocuparan aquest espai, però us proposem que sigueu vosaltres, famílies, qui aprofiteu aquest lloc en la franja de la tarda (15 - 16:15h) per realitzar activitats de ganxet, crochet o altres manualitats que ens puguin servir per decorar el nostre arbre de l'entrada.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!INFORMACIÓ IMPORTANT: DIRECCIÓ-SECRETARIA

18-09-2018

 • Benvolgudes famílies,

Posem a la vostra disposició els horaris d'atenció a les famílies dels membres de l'Equip Directiu de l'escola, de la Secretaria del centre i dels tutors/es d'Educació Infantil i Primària.

Comentar-vos les següents qüestions: 
 • Per atendre-us adequadament i amb l'atenció que totes les situacions requereixen, és preferible que truqueu al centre amb antelació i concerteu cita amb la persona que desitgeu entrevistar-vos. 
 •  En cas d'urgència o situació excepcional, procurarem donar-vos resposta i resoldre les vostres peticions el més aviat possible.
 • Les dades de contacte del centre són: a8037978@xtec.cat / 93 377 74 57.

HORARI D’ ATENCIÓ A LES FAMÍLIES  

                               
Administració-secretaria:
 • Dilluns i dijous de 9'00 a 13'30 h. i de 15'00 a 16'15 h. 
Directora (Yolanda Garrido): 
 • Dilluns de 9'00 a 10'00 h.
 • Dimecres de 15'00 a 16'00 h. 

Cap d’Estudis (Susana Sanandres): 

 • Divendres de 9'00 a 10'00 h. 

Secretari (Carles Ors): 

 • Dimecres de 9'00 a 10'00 h. 

Tutories d’ Educació Infantil i Primària: Dijous de 12’30 a 13’30 h, amb cita prèvia. 14-09-2018

Benvolgudes famílies de l’Escola Suris:

Us comuniquem que a partir del dilluns dia 17/09/2018 les entrades dels infants, tant al matí com al migdia, començaran a fer-se d’una manera menys pautada respecte a com s’havien fet fins ara, en què els alumnes s’organitzaven en fileres.

Aquest canvi de proposta, que a continuació us explicarem, té com a objectiu aconseguir que el nostre alumnat vagi guanyant autonomia i, poc a poc, incorpori el moment de l’entrada com un moment de relacions socials, gestionat amb tranquil·litat i civisme.

A més a més, forma part del projecte, també iniciat aquest curs, de fer les entrades i sortides amb música, del qual, com ja us hem avançat a la pàgina web, s’encarregaran els propis alumnes juntament amb els mestres especialistes de música.

Així doncs, l’alumnat entrarà, com de costum, per les dues portes d’accés que té el centre (Primària, c/Frederica Montseny i Infantil, c/Terra Alta) i caminarà tranquil·lament fins a les aules on els estaran esperant els/les tutors/es corresponents.

Per a reconduir i ajudar els alumnes que ho necessitin, sempre hi haurà algun/a mestre/a que els acompanyarà, si cal, en el trajecte fins a les portes per on accediran a les aules.

A més a més, hi haurà mestres que controlaran l’accés a l’edifici, per les escales i els passadissos (mestres especialistes que no esperaran a les tutories).

Pels alumnes de 1r i 2n de Primària, considerem convenient que, per la seva curta edat, de moment puguin ser acompanyats per les famílies fins a la zona del porxo i, des d’allà, ells accedeixin lliurement per la porta que ja estan acostumats a fer-ho (edifici d’Infantil).

Als alumnes d’Educació Infantil, P-4 i P-5, les tutores els recolliran a l’espai del gimnàs i des d’allà, de manera organitzada, com sempre, pujaran a les aules corresponents.

El canvi implicarà, sobretot, que les famílies d’alumnes de P-4 i P-5 s’acomiadin dels seus fills/es abans d’accedir a l’edifici d’entrada a les aules, on abans es feien les fileres, i ells entraran solets/es fins el gimnàs.

Pel que fa a les sortides, de moment mantindrem el mateix protocol i les famílies de C.I i C.M. ocuparan els espais tal i com s’explica en el següent plànol.Des de les tutories, aquest primers tres dies de curs, s’ha explicat aquesta nova manera d’accedir a l’escola i esperem que, de mica en mica, tot flueixi de manera relaxada i que aquest canvi aporti tranquil·litat i benestar a tota la comunitat educativa, en fer desaparèixer aquells moments d’espera a les fileres en què de vegades es produïen conflictes entre l’alumnat.

Una vegada més, demanem la vostra col·laboració per a facilitar el procés.

Moltes gràcies per avançat.

Equip directiu i equip de mestres de l’Escola Suris

  

13-09-2018

(3 INFORMACIONS MOLT IMPORTANTS!!!)

Benvolgudes famílies,

Us fem a mans diferents informacions:  

1. Informació a les famílies de P3 a 2n: 
 • Tal com us vam informar a final del curs passat, hauríeu d'entregar a les tutores dels vostres fills/es una còpia dels resguards de pagament de MATERIAL (75 €) i de l'AMPA (20 €).
 • Termini de recollida de resguards: 21 de setembre de 2018.
 • Si teniu fills/es de 3r a 6è i ja heu entregat el resguard de l'AMPA per tal de recollir els llibres socialitzats, simplement informeu-ho a la còpia del resguard de pagament de material. Facilitareu la tasca a l'AMPA. 
 • Si teniu dos o més fills/es en edats de P3 a 2n, entregueu-ho a la tutora del nivell superior. 
2. Posem a la vostra disposició l'horari de l'AMPA:

Del 17 al 28 de setembre de 2018:

 • AMPA: Dilluns, Dimecres i Dijous de 16'00 h. a 17'45 h. 
 • Atenció Extraescolars: Totes les tardes de 16'00 h. a 17'45 h.
A partir d'octubre i durant tot el curs escolar: 
 • AMPA: Dilluns i Dijous de 16'00 h. a 17'45 h. 
 • Atenció Extraescolars: Totes les tardes de 16'00 h. a 17'45 h.

3. Posem a la vostra disposició documentació important relativa als infants: 


12-09-2018

Posem a la vostra disposició documents relatius al Servei de Menjador:
https://drive.google.com/file/d/0B0a8gRoyx2lBdDQ2MGhzTS1Sekk/edit?usp=sharing


10-09-2018


(2 INFORMACIONS MOLT IMPORTANTS!!!)

ESCRIT DE BENVINGUDA AL CURS ESCOLAR 2018-19 


Estimats infants i benvolgudes famílies:

Com tots/es tindreu ben present, el dia 12 de setembre iniciem un nou curs escolar.

Desitgem que hàgiu passat un estiu ple de bons moments i molts somriures, i alguna que altra aventura amb final feliç.

Aquest serà un curs encara més especial, si és possible, que el passat, doncs, ara sí, comença la veritable aventura d’aquest nou equip directiu.

Tenim pel davant quatre cursos plens de nous reptes i projectes educatius que esperem ajudin els vostres fills/es a guanyar en habilitats socials, competències i, sobretot, a créixer com a persones creatives, emocionals i lliures.

El treball cooperatiu i compartit ha de ser una constant en aquest camí cap a la formació integral del nostre alumnat. I vosaltres, pares i mares, com a tutors/es i guies principals dels vostres fills/es en aquest aprenentatge, tindreu un paper clau acompanyant-los cap a l’èxit escolar.

Totes les famílies, tindreu ocasió de conèixer el nou Projecte de Direcció ja que el compartirem al web de l’escola. Però també us avancem que estem en procés de transformació de l’espai web, per a passar a presentar-se en un nou entorn més actual i amb més possibilitats funcionals (nodes). I mentre no tinguem la nova pàgina web activa al cent per cent, mantindrem en funcionament les dues alhora perquè pugueu anar seguint la vida de l’escola i algunes de les actuacions dels vostres fills/es.

Algunes de les noves propostes que conformen aquest nou projecte de direcció, les iniciarem aquest primer trimestre i us seran degudament explicades a les reunions de famílies que tindran lloc d’aquí a pocs dies.

Però us volem avançar alguns dels canvis a nivell infraestructural amb els que ja us trobareu des del primer moment.

Gràcies a les aportacions econòmiques de l’AFA (AMPA) i de l’empresa de menjador , també gestionada per l’AMPA, aquest estiu hem pogut instal·lar un sistema de megafonia i telefonia que ha d’ajudar a desenvolupar part del nou projecte vinculat amb la música.

A partir d’ara, els nostres infants i tothom que accedeixi al centre o surti del mateix, a les hores claus d'entrada i sortida, ho faran acompanyats del so d’una música que els alumnes aprendran a seleccionar, acompanyats dels dos especialistes de música amb els que compta l’escola. Això, no només ha d’afavorir que les entrades i sortides siguin més relaxades i agradables, sinó que hi haurà darrere tot un treball d’audició i estudi de diferents músiques i compositors.

Els despatxos de Secretaria i Direcció, s’han canviat d’ubicació i s’han personalitzat d’acord amb el conjunt del nou projecte. En aquest sentit, volem ser una escola oberta a les famílies i que rebeu tota l’atenció com cal des del moment que passeu el llindar de la porta d’entrada. Per això, calia obrir finestres que donin més apertura i més visibilitat.

I per últim, s’ha reestructurat i condicionat ( pintura, instal·lació de dos safareigs i d’una PDI) l’antiga aula taller que disposa d’un forn per a treballar la ceràmica, perquè sigui l’espai on es porti a terme la nova proposta pedagògica de treballar l’anglès, a Cicle Superior, des de la dimensió artística.

Així doncs, i com anireu comprovant, comencem carregats de noves il·lusions i reptes pedagògics i esperem que ens vulgueu acompanyar en aquest viatge tant emocionant i ple de descobertes com és l’educació dels vostres fills/es.

L’art d’ensenyar és l’art d’ajudar a descobrir. Mark Van Doren.

Bon inici de curs a tothom!

Equip Directiu de l’Escola Suris.INFORMACIONS IMPORTANTS D'INICI DE CURS • El primer dia de curs, el dimecres 12 de setembre de 2018, els infants faran l’entrada al centre de la forma que estan acostumats, amb els seus companys/es del curs anterior i en els espais de files habituals del curs que els pertoca. Per exemple, els infants que feien 2n el curs passat, aniran a l'espai destinat a les files de 3r, el seu nivell aquest curs.
 • Els infants que el curs passat feien P5 i aquest curs passen a 1r, entraran per la porta d'Educació Primària (carrer Frederica Montseny) i seran recollits pels mestres de 1r i per un mestre que ja els coneix, l'Àngel C. (Educació Física). 
 • Els infants de P4 i P5 només han de portar esmorzar i got el primer dia. 
 • Els infants de 1r i 2n només han de portar esmorzar el primer dia. No s'han de portar els llibres. 
 • Els infants de 3r només han de portar esmorzar, estoig i llibretes el primer dia. 
 • Els infants de 4t, 5è i 6è han de portar esmorzar i tot el material (llibres, estoig, llibretes, etc) el primer dia.
En cas de pluja, el dimecres 12-09-18 i durant tot el curs, l'entrada habitual dels infants es farà de la següent manera: 
 • P3: porta de les seves aules.
 • P4-P5: porta pati Educació infantil i gimnàs. 
 • 1r-2n: pati Ed. Primària, porta edifici Ed. infantil (blau). 

 • 3r-4t: pati Ed. primària, porta cicle inicial (costat gimnàs).

 • 5è-6è: pati Ed. primària, porta cicle mitjà-superior (costat menjador-cuina).

_______________________________________________________________________________________________________________________________________


L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al 
L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al 

L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al 
L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al L'enllaç anterior us permet visualitzar i consultar totes les informacions penjades al