UNA VOLTA PEL MÓN

Aquest any (curs 2010-2011) tots els nens i nenes de l'escola i tot el professorat hem pensat anar de viatge i fer una volta pel món. Ens enlairem amb un globus virtual que ens porta a conèixer els diferents països i les diferents maneres de viure de la gent que hi habitem.

Més enllà de l'esclat de colors que trobareu en els vestits i en els paisatges, hem volgut reflectir en aquesta exposició la diversitat d'habitatges, les diferents creences religioses, els contes i els jocs, la gastronomia, les mirades i els rostres dels infants, els costums i les tradicions, la música i les festes. I també les llengües, llengües que per més diverses i allunyades que siguin, totes serveixen per expressar sentiments i comunicar-se les persones.

 

Quan mirem  un mapa del món trobem països i continents, oceans i rius, glacials i deserts...  Els mapes del món ens mostren el planeta en el que vivim, el món físic que compartim, però el món està ple de coses que no es troben en un mapa: cases, escoles, famílies, maneres de vestir, tot tipus d'aliments,  cultures, costums, creences...

Amb la nostra mirada al món aprenem a veure i a comprendre que a pesar de les diferències, totes les persones tenim moltes coses en comú.

Amb els nostres ulls reconeixem els colors i les cares amigues i conegudes i ens adonem com ens assemblem i també les diferències que hi ha entre nosaltres.

Quan parlem de menjars cadascú pensa en coses diferents perquè hi ha moltes maneres de conrear, preparar i cuinar els aliments. El que mengem i com ho mengem és important, però el més important és que ningú passi fam.

Hi ha cases de diferents formes i mides, tendes, barraques de fusta, cabanes,.. però el millor de tot  és tenir-ne una. A casa nostra ens sentim segurs i protegits.

 

No tot el que hi ha o passa al món ens agrada, hi ha coses que haurien de canviar o millorar.

Una de les coses que més separa i divideix les persones són les condicions de vida: la pobresa d'uns i la riquesa dels altres. I de vegades, pel fet de tenir diferents creences també hi ha enfrontaments i conflictes entre països i persones.

Cadascú de nosaltres pot contribuir a la millora del món. Entre tots podem aconseguir un món millor per poder compartir, un món sostenible i respectuós amb la natura, un món en pau perquè la pau és el que necessitem per treballar, per créixer i per conviure...
 
 

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ċ
P1070378.JPG
(1257k)
Escola Mare Nostrum,
3 de jul. 2011, 0:40
ĉ
Escola Mare Nostrum,
3 de jul. 2011, 15:09
Comments