Presentació del projecte


Benvinguts al projecte que dureu a terme vosaltres mateixos, els estudiants de 1r d'ESO de l'Institut Vall de Llémena. Duu per nom "ELS TRESORS DE LA VALL, GEOCERCA'LS!" per animar-vos a descobrir aquells fantàstics indrets de la Vall de Llémena que no tothom coneix. A vegades, ni tan sols els professors podrem guiar-vos en aquesta recerca: vosaltres en sou els protagonistes!

El primer dia, amb l'ajuda de l'alcalde del municipi de Sant Gregori, Joaquim Roca, descobrirem què és la geocerca (geocaching) i descobrirem alguns geoamagatalls camuflats a l'entorn urbà. A continuació, formareu equips de treball i haureu de dissenyar un pla que us permeti construir el vostre propi geoamagatall i etiquetar-lo amb informació original i valuosa. Al final del projecte estareu en condicions d'amagar els vostres propis geoamagatalls?

Durant el desenvolupament d'aquest projecte, descobrirem l'entorn social i natural de la Vall de Llémena a través de la gent dels pobles de la vall (memòria popular) i la recerca personal. Ens interessarà investigar, per exemple, un arbre important perquè és molt antic o perquè té alguna característica especial, un bosc on s’explica que hi havia bandolers, la llegenda d’una cova, una gorga del riu i l’estudi de les seves espècies... Hareu de preguntar a les famílies o a la gent del poble i també podreu demanar ajuda a biòlegs o historiadors de la zona, a gent del teixit associatiu del poble, a la biblioteca, a l'ajuntament…

També aprendrem molt sobre les activitats relacionades amb el geocaching i la georeferenciació, treballarem en equip i ens passejarem pels indrets que vosaltres mateixos haureu anat descobrint.

ESTEU PREPARATS PER L'AVENTURA?