VII Mostra de treballs de recerca del Pla de l'Estany

Un any més, i per VII vegada consecutiva, se celebra la MOSTRA DE TREBALLS DE RECERCA a la comarca del Pla de l’Estany que és, sens dubte, una magnífica ocasió per posar en valor i prestigiar els treballs elaborats per l’alumnat de 2n de batx. dels nostres centres. Una oportunitat també perdonar a conèixer la recerca que els nostres estudiants de Batxillerat porten a terme, des de la idea que una bona preparació per als estudis superiors ha d’anar acompanyada de l’aprenentatge vinculat a la investigació.

El treball de recerca de Batxillerat justament té com a finalitat que els alumnes consolidin la competència en la recerca dins un àmbit disciplinari, o deforma transversal en diversos àmbits, a través d’un conjunt d'activitats ben estructurades i orientades a la investigació  amb el seguiment i la tutorització del professorat.

Per a vosaltres, nois i noies, el vostre treball és l’expressió d’una tasca de molts mesos, d’un llarg procés d’aprenentatge sobre un tema que us ha interessat. I també és una experiència formativa innovadora des de la perspectiva de la metodologia que heu aplicat durant la recerca. Crec que aquesta experiència d’aprenentatge us ha fet créixer com a persones, i la dureu amb vosaltres durant molts anys de la vostra vida, no tan sols pels coneixements que heu adquirit sinó per totes les capacitats que heu estat capaços de mobilitzar dins vostre. Alhora heu d’estar satisfets pel resultat aconseguit. Heu demostrat que amb esforç i constància sou capaços d’assolir els objectius que us proposeu.

En aquest sentit, doncs, l’èxit és vostre. Però també és just reconèixer la feina dels professors i professores que us han guiat en aquest camí amb els seu mestratge fent de tutors i tutores per aconseguir arribar al final de la vostra recerca, com també és necessari reconèixer el suport que heu rebut de les vostres famílies. És per això que vull reconèixer-ho públicament. Vagi, doncs,per endavant la meva salutació, la meva admiració i l’agraïment en nom del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Enhorabona a totes i a tots, i el meu desig que el vostre esperit de recerca, de superació i de treball esdevinguin l’empremta de tot el que vulgueu fer a la vida, i alhora siguin un esperó per al nostre país, per reafirmar-nos en la confiança en les generacions que vénen perquè són capaces no tan sols de tenir grans idees sinó, i sobretot, de dur-les a la pràctica i explicar-les.

Josep Polanco López
Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona