Inici

El Departament d'Ensenyament ha signat un conveni amb el Consell Català de Ressuscitació per al desplegament territorial de la formació en Suport Vital Bàsic als centres educatius dins del currículum escolar, des de P-3 fins a 4t d’ESO.

El contingut està dissenyat de manera específica segons l’edat de l'alumnat i amb un desenvolupament pedagògic adaptat a cada curs.

Els objectius del projecte són:

  • Donar a conèixer el programa de reanimació cardio pulmonar (RCP) a l'alumnat dels centres educatius.
  • Adquirir coneixements sobre què cal fer en una situació d’emergència.
  • Facilitar una ràpida activació dels sistemes d’emergències.
  • Aprendre a reconèixer una persona en aturada cardiorespiratòria.
  • Adquirir els coneixements bàsics, tècniques i habilitats necessàries per actuar davant una aturada cardiorespiratòria.
https://drive.google.com/file/d/0B6aLZSYk9tpgZXhRdDh3VTBpMFE/view?usp=sharing

Històric

El curs 2016-2017 s'inicia la formació als docents del Pla de l'Estany per desenvolupar el programa a les escoles i instituts.

El curs 2017-2018 es crea el grup de treball amb referents de diferents centres, per desenvolupar el programa a la zona.

El curs 2018-2019, es duu a terme una nova activitat de formació inicial per arribar a més docents i poder, així, arribar a totes les etapes educatives. Es realitza el primer reciclatge de monitors i serveix de pràctiques per a la primera instructora en SVBe de la zona.

http://serveiseducatius.xtec.cat/pladelestany/
http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici
http://www.ccr.cat/