Benvinguts i benvingudes al curs 15-16

El passat dimarts 20 d'octubre, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO van visitar les restes que conservem a Barcelona de la civilització romana.
Dintre del projecte sobre el riu Besòs, vem poder veure les restes de l'aqüeducte romà (que portava l'aigua del Besòs fins al centre de Bàrcino) a la plaça Nova de la catedral, també vam passar per davant del carrer Comtal per on passava l'antic Rec Comtal (que va substituir a l'edat Mitjana la funció dels aqüeductes romans).

Podeu veure més fotos i les explicacions dels alumnes al blog d'aula
 Blog tercer i quart ESO


Visita a la Planta Depuradora de Montcada
Visita a la planta depuradora de Montcada i la casa de les Aigües.

El passat dimecres 23 de Setembre vam fer una sortida amb dos parts,la primera part era anar a la depuradora, que es feia servir per netejar l'aigua. Quan plou l'aigua agafa tota la brutícia dels carrers i la porta a les clavegueres, en la depuradora de Montcada, hi ha una màquina que frena l'aigua i amb una tenalla que hi ha, recull la sorra, pedres, qualsevol cosa bruta dels carrers i la deixen en un contenidor gran. Un altre lloc que hi havia en la depuradora era un tanc d'aigua neta, hi havia plantes aquàtiques que senyalaven que l'aigua estava neta. En la segona part de la sortida vam anar a la mina de Montcada del Rec Comtal, aquelles aigües eren freàtiques i van construir el Rec Comtal.
JOEL 4t ESO


PROJECTES DE TREBALL GLOBALITZAT

Com ja sabeu, aquest curs durant les hores de treball globalitzat, els centres d'interés dels projectes seran:

 3r i 4t d'ESO

El riu  Besòs al primer trimestre (l’aigua, el mediambient, la transformació del paisatge al llarg de la història...).

La nostra salut al segon trimestre (com és el nostre cos? funcionament de l’organisme... com ens sentim? prendre consciencia de les emocions...).

I  l’actualitat en el nostre món al tercer trimestre (el món laboral, l’organització de la societat tot estudiant el nostre entorn proper: entitats socials i culturals del Bon Pastor,sortides laborals i acadèmiques i cultures urbanes juvenils).

 2n d'ESO

Els parcs de Barcelona al primer semestre

I els Animals al segon semestre

1r d'ESO

El mar al primer semestre

La volta al món al segon semestre

AULA OBERTA (2n i 3r ESO)

La capsa de vida

Aquests temes i continguts seran l’excusa ja que l’important és que a cadascú de vosaltres li tocarà demostrar les habilitats d'observació, mesura, consulta, càlcul, lectura, expressió oral...

Pel que fa a les  sortides, haureu de tenir en compte que sempre estan relacionades amb els continguts d’aprenentatge i l’assistència us facilitarà molt fer les activitats després. Una qüestió important a tenir en compte durant les sortides és el respecte envers l’entorn...les persones amb les que coincidirem en els transports i espais públics,  professionals i els propis companys i companyes.

 

SIN CRISTÒFOL COLOM

Carrer Mollerussa, 71-73
Barcelona 08030
 Tel.- 93 345 67 92

Façana SIN Cristòfol Colom

DARRERES NOTÍCIES :

Taller Videoclip: "El Perdón"

9 de set. 2015, 1:38 publicada per ELENA VELEZ DE GUEVARA VAYA

"El Perdón". Taller Videoclip SIN Cristòfol Colom

Us presentem el projecte "El Perdón" del Taller de Videoclip dels alumnes de primer i segon. Els alumnes van crear, gravar i ajudar en l'edició d'aquest videoclip.

Teatre Fòrum a la Biblioteca del Bon Pastor

10 de febr. 2015, 7:02 publicada per Institut Cristòfol Colom

El passat divendres 6 de febrer, els alumnes de 3r, 4t i Aula Oberta del Cristòfol Colom van presentar dues peces de teatre fòrum a la sala d'actes de la Biblioteca del Bon Pastor. 
A les actuacions van ser convidats alumnes de l'Escola l'Esperança i de l'Institut Doctor Puigvert, així com els alumnes de 1r i 2n del Colom. 
L'actuació dels alumnes va ser impecable sempre sota la direcció dels nostres amics i companys de La Xixa Teatre. 

Recuperacions Setembre 2014

3 de set. 2014, 1:48 publicada per ELENA VELEZ DE GUEVARA VAYA

Estimats alumnes, aquest és el calendari de recuperacions de setembre. Molta sort!!

Dimarts 2
10:00-11:00 Català
11:00-12:00 Projecte/ Naturals
12:00-13:00 Treball síntesi/ Expressió

Dimecres 3
10:00-11:00 Matemàtiques
11:00-12:00 Socials
12:00-13:00 Anglès

Dijous 4
10:00-11:00 Castellà
11:00-12:00 Educació física
12:00-13:00 Música/ Plàstica

Vídeo Happy

30 de juny 2014, 4:32 publicada per ELENA VELEZ DE GUEVARA VAYA   [ actualitzat el 30 de juny 2014, 4:35 ]

Vídeo Happy

Ja tenim el videoclip de
Happy acabat! Aquest vídeo va ser gravat durant el curs 2013-2014 a l'institut. Els alumnes del taller de videoclip van crear, gravar i editar aquest projecte amb la cançó de Happy de Pharrell Williams i la cançó de Sense tu de Teràpia de shock al making of

Esperem que us agradi.

Celebrem la diada de Sant Jordi

25 d’abr. 2014, 3:08 publicada per ELENA VELEZ DE GUEVARA VAYA   [ actualitzat el 25 d’abr. 2014, 3:24 ]

Per celebrar Sant Jordi, els nostres alumnes han fet una gimcana amb proves molt divertides i hem acabat amb el Concurs Literari de Sant Jordi que ha inclòs el gènere narratiu en català i poètic en castellà. Felicitats als guanyadors! 

Aprenem equinoteràpia

11 d’abr. 2014, 2:37 publicada per ELENA VELEZ DE GUEVARA VAYA   [ actualitzat el 11 d’abr. 2014, 2:50 ]

Els nostres alumnes han après les tècniques d'equinoteràpia i han gaudit d'un dia amb activitats amb els cavalls a l'institut. L'experiència ha sigut molt enriquidora i divertida.

1-6 of 6