Inici


Taller de nusos

17 de maig 2018, 1:28 publicada per Institut Cap de Creus

Els pescadors de Cadaqués amablement varen venir a l'institut per fer-nos un taller de nusos. L'experiència va ser del tot engrescadora tant pels alumnes com pels propis pescadors. Tothom va gaudir i aprendre descobrint aquesta tècnica tradicional.
 

Taller de nusos


Setmana Cultural 2018

17 de maig 2018, 1:23 publicada per Institut Cap de Creus

La setmana del 23 al 27 d’abril va tenir lloc la Setmana Cultural a Cadaqués, enguany, el tema escollit foren els oficis.

Setmana Cultural 2018


Des de l’institut volem agrair públicament a tota la gent, associacions i entitats que han facilitat la participació de l’institut en les activitats de la Setmana Cultural: Forn de pa Sanés, Pizzeria la Gritta, Balkeys del Restaurant Casa Nun, Luis García (Isca), Sílvia Clavaguera, Moisès Tibau, Andrea Garí, Farmàcia Pilar Colomer, Bar El Casino, Ràdio Cap de Creus,  Save The Children, Societat l’Amistat, Arturo García (pavelló Es Quatre Camins), Policia Municipal de Cadaqués i Ajuntament de Cadaqués.


VIATGE FI D’ETAPA: PRAGA

17 de maig 2018, 1:08 publicada per Institut Cap de Creus

Els alumnes de 4t d’ESO van fer el viatge de final d’etapa a la ciutat de Praga. El viatge va tenir lloc la setmana del 23 al 27 d’abril. Fou una experiència molt gratificant tant pels alumnes com pels professors acompanyants.

Viatge a Praga, final d etapa


CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ: La pesca a Cadaqués.

26 d’abr. 2018, 2:58 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 3:07 ]Un grup d’alumnes de segon d’ESO ha dut a terme una campanya que pretén conscienciar-nos sobre els perills de la sobreexplotació dels recursos pesquers al nostre litoral.

Aquesta acció consistirà en presentar un tríptic informatiu durant la diada de Sant Jordi al passeig de Cadaqués, on simultàniament tindran lloc dos tallers pels més petits del poble.

Mitjançant aquest esdeveniment es donaran a conèixer els tipus de pesca – artesanal, recreativa i industrial – així com els drames de la sobrepesca i de les espècies en perill d’extinció.

Per tal de fer-ne la màxima difusió, dues representants d’aquest projecte – la Candela i la Salma – han estat entrevistades a Ràdio Cap de Creus aquest passat dimecres dia 18 d’abril, juntament amb dos companys de tercer, que hi presentaven, al seu torn, la cursa solidària que tindrà lloc durant la Setmana Cultural d’enguany.

La proposta s’emmarca dins el projecte de col·laboració entre l’institut i la científica marina Andrea Garí Oriol (membre de l’organització DeepWill, i guia del Parc Natural del Cap de Creus) qui, a primer d’ESO, també està desenvolupant una tasca de recuperació de les gorgònies locals.

Xerrada sobre el Dol. Primer d’ESO.

26 d’abr. 2018, 2:48 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 3:06 ]


El passat dijous dia 12 d’abril ens va visitar l’especialista en processos de dol Ricard Mallofré, psicoterapeuta clínic i coach, qui va dur a terme una xerrada oberta, sincera i transformadora, sobre els diferents dols als quals totes i tots ens enfrontem al llarg de les nostres vides (pèrdues de persones estimades, però també de mascotes, espais, feines, llar).

Els nostres alumnes de primer d’ESO van tenir l’oportunitat d’aprendre i valorar molts aspectes de la nostra vida emocional, així com de ser més conscients sobre la fragilitat de la vida, i de com enfortir-nos davant de les adversitats.

Finalment es va obrir un petit debat on els nens i nenes d’aquest grup van poder expressar-se, compartir experiències i fer preguntes.

El meu pla d’activitat física: “spinning”

26 d’abr. 2018, 2:40 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 2:45 ]

El dijous 5 d'abril, els alumnes de 4t d'ESO van anar al pavelló municipal de Cadaqués per tal de descobrir, analitzar i utilitzar les instal·lacions de què disposa, en concret la sala de musculació i la sala de "spinning". Aquesta activitat queda emmarcada dins la unitat "El meu pla d'activitat física", on l'objectiu principal és que tots els alumnes aprenguin a planificar la seva pròpia activitat física i consolidar els seus hàbits saludables.

Fou una estona molt divertida i tots vam suar la cansalada!

 
 
 

Música per a camaleons de l’Àfrica al rock

26 d’abr. 2018, 2:35 publicada per Institut Cap de Creus

El divendres dia 23 de març, l’alumnat i professorat de l’institut Cap de Creus va assistir al concert “Música per a camaleons de l’Àfrica al rock” amb la interpretació del grup “Blue Band”;

un viatge als orígens de la música actual, des dels cants dels esclaus arribats a Amèrica fins al rock actual.

Un cop acabat el concert, vam poder gaudir d’una visita al Museude la Mediterrània.

FE D'ERRATES - CARTELL SETMANA CULTURAL

18 d’abr. 2018, 5:58 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 2:29 ]


Perpinyà- Carcassonne 2018

21 de març 2018, 6:28 publicada per Institut Cap de Creus

Un any més, els alumnes de 2n d'ESO van participar en un intercanvi lingüístic amb els alumnes de l'escola la Garrigole de Perpinyà. A la tarda, van anar cap a la ciutat medieval de Carcassone, on hi passaren la nit. L'endemà, van poder visitar La Cité i el Canal du Midi. Tot i el fred, van poder gaudir d'una gran experiència tot fent nous amics.

Carcassonne 2018 INS Cap de Creus


Vídeos d'emprenedoria

21 de març 2018, 1:30 publicada per Institut Cap de Creus

Us deixem amb dos vídeos de l'assignatura d'emprenedoria de 3r d'ESO del curs 2016-2017. En aquesta assignatura els alumnes van dissenyar una aplicació mòbil per ajudar a la població a ser més respectuosa amb el medi ambient!

vídeo emprenedoria curs 2016-2017

Vídeo emprenedoria curs 2016-2017


1-10 of 45