Inici


Manifest de condemna a la violència

3 d’oct. 2017, 3:42 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 3 d’oct. 2017, 4:11 ]

El professorat i l'alumnat de l'Institut Cap de Creus va llegir ahir dilluns, 2 d'octubre, el següent manifest en contra de la violència que el passat dia 1 d'octubre va patir el poble de Catalunya.
Manifest contra la violència

Institut Cap de Creus de Cadaqués, 2 d’octubre de 2017

 

Els darrers dies han estat marcats per molts fets a nivell polític i social. Al nostre institut hem parlat poc del tetma perquè entenem que la diversitat d’idees, d’opinions i de conviccions en aquest sentit és molt plural. I tenim clar que totes les opinions raonades i expressades des del respecte són vàlides i lícites. Però sovint és fàcil caure en rencors o conflictes davant les desavinences de caire polític. No ho hauríem de permetre, hem de ser capaços de parlar de tot, amb tranquil·litat i serenor.

Avui l’equip directiu es suma a una convocatòria d’aturada per condemnar la violència que les forces de seguretat de l’estat van exercir ahir contra molts habitants del nostre país. Ens esgarrifa veure com es defensen les idees amb porres i martells.

Els estudiants i els professors d’aquest centre volem deixar clar que no acceptem ni justifiquem cap tipus de violència, vingui d’on vingui. La violència no serà mai la via de solució de res, al contrari, la violència genera més violència. Tots hem de ser lliures per poder pensar, sentir i sobretot per poder estimar a qui pensi diferent de com ho fem nosaltres.

Per tot això dien No!!! Així no!!

Professorat i alumnat de l’Institut Cap de Creus de Cadaqués

Cursa d'Orientació

28 de set. 2017, 6:02 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 28 de set. 2017, 6:04 ]

Cursa d’orientació

Els alumnes de l’Institut Cap de Creus van participar en una cursa d’orientació el dimecres 27 de setembre.

Per grups, havien de trobar 6 fites repartides per una zona delimitada, només amb l’ajuda d’un mapa. Ara bé, l’objectiu d’aquesta activitat també era fomentar la cohesió entre els alumnes del centre.

L’activitat es va fer per la zona d’Es Volcà i vam gaudir d’uns paisatges únics i d’un temps immillorable.


Fotos de la jornada:

 
  
 
 
 SINCROTRÓ ALBA

4 de jul. 2017, 4:41 publicada per Institut Cap de Creus


Dimecres 17 de maig, un grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO , vàrem fer una visita guiada al sincrotró Alba.

El sincrotró Alba, situat al parc tecnològic de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), és l’únic accelerador de partícules de l’estat espanyol.

És una de les majors infraestructures científiques construïdes fins ara. Amb unes instal·lacions de 22,870 m2 i un edifici principal que ronda els 200 m de diàmetre s’erigeix com un dels millors del món.

Bàsicament, un sincrotró és un anell enorme en el qual giren electrons a una velocitat molt propera a la de la llum, els quals produeixen una llum molt especial, la llum de sincrotró. Aquesta llum té unes ones molt intenses amb característiques especials, de manera que permeten veure estructures invisibles amb la llum normal.

Intercanvi Perpinyà

4 de jul. 2017, 4:26 publicada per Institut Cap de Creus

El passat 30 de maig  es va dur a terme la segona trobada de l’intercanvi lingüístic dels alumnes de 2n d’ESO amb els alumnes de Le collège la Garrigole de Perpinyà. Aquesta vegada , els alumnes van  visitar la Casa Museu Salvador Dalí de Portlligat i tot seguit van fer una petita visita al poble de Cadaqués.

 
 
 

Gorgònies

4 de jul. 2017, 4:16 publicada per Institut Cap de Creus

Projecte de recuperació de gorgònies del Cap de Creus

Aquest curs hem col·laborat en l’estudi que està realitzant la biòloga Andrea Garí de la UB sobre la recuperació de les gorgònies que queden atrapades a les xarxes dels pescadors de Port Lligat i el seu retorn al medi natural.

L’Andrea ens va facilitar la instal·lació d’un aquari al laboratori de l’institut amb diferents colònies de gorgònies del Cap de Creus : Eunicella Singularis (Gorgònia blanca), Eunicella de Profunditat (Gorgònia rosada), Eunicella Cavollini (Gorgònia de color salmó), i Leptogorgia Sarmentosa (Gorgònia taronja). Va fer una xerrada als alumnes de 1r d’ESO donant a conèixer les principals característiques  i  va presentar el seu projecte del qual hem estat partícips.

La nostra missió ha estat mantenir l’aquari net, renovar l’aigua setmanalment i fer un registre de dades i d’observació de les gorgònies que ens ha permès portar el control de la temperatura de l’aigua de mar, de la temperatura de l‘aigua  de l’aquari , del fet de si tenien els pòlips oberts o tancats, de si es produia mortalitat…

Així doncs, hem tingut entre nosaltres aquests invertebrats desconeguts per a  molts i han rebut al llarg dels sis mesos, les visites i atencions de la majoria dels alumnes i professorat del centre, dels més petits als més grans. Gràcies a la col·laboració de tots hem mantingut l’aquari en perfecte estat amb aigua sempre neta i renovada, i el que és més important, la supervivència de la majoria de les colònies!

El dia 20 de juny vam traslladar les gorgònies al Mas Caials del Parc Natural on disposen d’un aquari enorme. Prèviament, vàrem etiquetar cada gorgònia, deu en total, amb un nom propi triat pels mateixos alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO . Així 10 gorgònies batejades amb els següents noms : Lucia, Pau, Salma, Petar, Dori, Lili, Ona, Bobi, Irene i Marina.  L’Andrea i el seu equip retornaran les gorgònies al seu medi i en faran el seguiment. Esperem que sobrevisquin totes!

Gràcies Andrea per aquesta experiència que ens ha permès conèixer i estimar més el nostre entorn.  El curs vinent esperem repetir i comptar amb tu per iniciar  més projectes.

Material alumnat curs 2017-2018

7 de juny 2017, 1:47 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 7 de juny 2017, 1:47 ]


Fòrum d´escoles verdes

31 de maig 2017, 3:51 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 1 de juny 2017, 0:44 ]

El passat 30 de març es va celebrar el Fòrum d´escoles verdes de secundària a la casa de Cultura de Girona. Aquest acte consisteix en una trobada de tots els comitès ambientals dels instituts de Girona. Del nostre centre van assistir els delegats verds de 1r i 2n d´ESO: Candela Cuerpo, Jorgina Donat, Tito Gangas i Marta Pujol, acompanyats per les professores Blanca Ortiz i Vega Sánchez.

Agraïm la col.laboració dels pares que van fer possible l´assistència a l´acte.

Setmana Cultural 2017

30 de maig 2017, 3:11 publicada per Institut Cap de Creus

Sant Jordi 2017

29 de maig 2017, 2:16 publicada per Institut Cap de Creus

Un any més, els alumnes de 3r d'ESO van aprofitar la diada de Sant Jordi per vendre roses, llibres i pastissos al passeig de Cadaqués.


 
 
 
 
 
 

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR 2017-2018

10 de maig 2017, 4:00 publicada per Institut Cap de Creus


Accés als estudis

Preinscripció

  • Oferta inicial de places escolars: 20 de març de 2017
  • Presentació de la sol·licitud al centre: del 23 de març al 4 d’abril de 2017
  • Presentació de la documentació al centre: fins al 7 d'abril de 2017
  • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 24 d’abril de 2017
  • Termini per presentar reclamacions, si cal, a la puntuació provisional: del 25 al 27 d’abril de 2017
  • Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 3 de maig de 2017
  • Sorteig del número de desempat: 4 de maig de 2017 a les 11 h als serveis centrals del Departament d’Ensenyament: Via Augusta, 202, Barcelona
  • Llista ordenada definitiva: 8 de maig de 2017
  • Oferta final de places escolars: 30 de maig de 2017
  • Llistes d'alumnes admesos (i llistes d’espera, si n'hi ha): 2 de juny de 2017

Per més informació cliqueu l'enllaç1-10 of 21