Inici


Christmas Postcards - Gimp work done in 2n grade of ESO

11 de des. 2017, 11:01 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 11 de des. 2017, 11:08 ]

Christmas Postcards


        As every year the students of Informatics and Multimedia in second grade of ESO, want to wish you MERRY CHRISTMAS with some postcards that they have produced using an imatge manipulation program called Gimp.

Expressió Corporal a 4t d'ESO

2 de des. 2017, 4:23 publicada per Institut Cap de Creus

         Durant part del 1r trimestre l'alumnat de 4t d'ESO ha estat treballant continguts d'expressió corporal a l'assignatura d'Educació Física. Per grups, havien de preparar i acabar representant davant de tot el grup una escena amb suport musical, on s'havien de realitzar coreografies col·lectives i al mateix temps expressar missatges a través de l'expressió artística que ens permet el cos humà. A més a més, aquesta activitat també ens ha permès aprendre a retallar cançons per acabar-les editant en arxius mp3, amb el software Audacity.

         Després d'uns quants dies d'assaig, el resultat va ser molt positiu i ens ho vam passar d'allò més bé!

 
 
 
 

CENT ANYS FENT ESCOLA

22 de nov. 2017, 3:27 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 22 de nov. 2017, 3:48 ]


Cent anys de reptes, il·lusions i projectes.  Moltes gràcies per la vostra feina diària. Us desitgem molta força i grans èxits!!JORNADA SCIENCE NEEDS YOU

16 de nov. 2017, 5:25 publicada per Institut Cap de Creus

El passat 28 d’octubre tres alumnes de 4t d’ESO i dues professores del nostre centre van assistir a la jornada SCIENCE NEEDS YOU , FRONTERES DE LA BIOMEDICINA que va tenir lloc al Teatre Jardí de Figueres. S’hi van dur a terme les següents conferències:

“La recerca en cèl·lules mare i la medicina regenerativa” a càrrec de la Dra. Anna Veiga

“La recerca en la mort sobtada cardíaca” a càrrec del Dr. Ramon Brugada

“En quin punt es troba la recerca sobre la SIDA?” a càrrec del Dr. Bonaventura Clotet

“El somni matemàtic: simulem els sistemes biològics?” a càrrec del Dr. Mircea Sofonea

Va resultar una jornada realment interessant i gratificant tant pels alumnes com per les professores assistents. 

Passatge del terror

2 de nov. 2017, 6:56 publicada per Institut Cap de Creus

I Passatge del terror a Cadaqués

      El dimarts dia 31 d'octubre va tenir lloc el I Passatge del terror al pavelló de Cadaqués. La recaptació de les entrades va anar íntegrament a benefici dels alumnes de 4t d'ESO pel viatge de final d'etapa.

     Els nostres alumnes hi van col·laborar de manera activa, ja fos com a figurants o ajudant en la decoració i organització. Fou tot un èxit!

     Des del centre volem donar les gràcies a la Zona Jove i a l'Ajuntament per aquesta iniciativa i per col·laborar amb els nostres alumnes.

     Fotos de Karin Tarres.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CONCURS LITERARI ATORGA A L'INSTITUT CAP DE CREUS FINALISTES D'HONOR

31 d’oct. 2017, 2:18 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 31 d’oct. 2017, 3:02 ]

FICCIONS
L'AVENTURA DE CREAR HISTÒRIES
9a edicióManifest de condemna a la violència

3 d’oct. 2017, 3:42 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 3 d’oct. 2017, 4:11 ]

El professorat i l'alumnat de l'Institut Cap de Creus va llegir ahir dilluns, 2 d'octubre, el següent manifest en contra de la violència que el passat dia 1 d'octubre va patir el poble de Catalunya.
Manifest contra la violència

Institut Cap de Creus de Cadaqués, 2 d’octubre de 2017

 

Els darrers dies han estat marcats per molts fets a nivell polític i social. Al nostre institut hem parlat poc del tetma perquè entenem que la diversitat d’idees, d’opinions i de conviccions en aquest sentit és molt plural. I tenim clar que totes les opinions raonades i expressades des del respecte són vàlides i lícites. Però sovint és fàcil caure en rencors o conflictes davant les desavinences de caire polític. No ho hauríem de permetre, hem de ser capaços de parlar de tot, amb tranquil·litat i serenor.

Avui l’equip directiu es suma a una convocatòria d’aturada per condemnar la violència que les forces de seguretat de l’estat van exercir ahir contra molts habitants del nostre país. Ens esgarrifa veure com es defensen les idees amb porres i martells.

Els estudiants i els professors d’aquest centre volem deixar clar que no acceptem ni justifiquem cap tipus de violència, vingui d’on vingui. La violència no serà mai la via de solució de res, al contrari, la violència genera més violència. Tots hem de ser lliures per poder pensar, sentir i sobretot per poder estimar a qui pensi diferent de com ho fem nosaltres.

Per tot això dien No!!! Així no!!

Professorat i alumnat de l’Institut Cap de Creus de Cadaqués

Cursa d'Orientació

28 de set. 2017, 6:02 publicada per Institut Cap de Creus   [ actualitzat el 28 de set. 2017, 6:04 ]

Cursa d’orientació

Els alumnes de l’Institut Cap de Creus van participar en una cursa d’orientació el dimecres 27 de setembre.

Per grups, havien de trobar 6 fites repartides per una zona delimitada, només amb l’ajuda d’un mapa. Ara bé, l’objectiu d’aquesta activitat també era fomentar la cohesió entre els alumnes del centre.

L’activitat es va fer per la zona d’Es Volcà i vam gaudir d’uns paisatges únics i d’un temps immillorable.


Fotos de la jornada:

 
  
 
 
 SINCROTRÓ ALBA

4 de jul. 2017, 4:41 publicada per Institut Cap de Creus


Dimecres 17 de maig, un grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO , vàrem fer una visita guiada al sincrotró Alba.

El sincrotró Alba, situat al parc tecnològic de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), és l’únic accelerador de partícules de l’estat espanyol.

És una de les majors infraestructures científiques construïdes fins ara. Amb unes instal·lacions de 22,870 m2 i un edifici principal que ronda els 200 m de diàmetre s’erigeix com un dels millors del món.

Bàsicament, un sincrotró és un anell enorme en el qual giren electrons a una velocitat molt propera a la de la llum, els quals produeixen una llum molt especial, la llum de sincrotró. Aquesta llum té unes ones molt intenses amb característiques especials, de manera que permeten veure estructures invisibles amb la llum normal.

Intercanvi Perpinyà

4 de jul. 2017, 4:26 publicada per Institut Cap de Creus

El passat 30 de maig  es va dur a terme la segona trobada de l’intercanvi lingüístic dels alumnes de 2n d’ESO amb els alumnes de Le collège la Garrigole de Perpinyà. Aquesta vegada , els alumnes van  visitar la Casa Museu Salvador Dalí de Portlligat i tot seguit van fer una petita visita al poble de Cadaqués.

 
 
 

1-10 of 27