Pedagogia

https://lh4.googleusercontent.com/VuhAoqoL-f4VIEJaLZR_41cQ0hz_7_wZo0_7MT5mUXLUovVOKVjqoPAlB9gbnU7XcsbKBi1xXA=w472

Educació Infantil i Primària i Secundària

La mirada i l'escolta de l'artteràpia per a la millora de l'atenció i els aprenentatges


 

En aquest grup de treball hem experimentat amb els materials i els llenguatges artístics i arran de les experiències viscudes en els tallers de les diferents sessions s'han anat confeccionant propostes per diverses àrees del currículum escolar i per diferents nivells educatius. 

Propostes pensades amb la voluntat que l’alumnat pugui expressar-se a partir d’allò propi. Es tracta de metodologies i recursos que poden afavorir la integració emocional per mitjà d'un treball creatiu. Sabent que a la fi només acabem interioritzant i aprenent allò que ens ha captivat, ens motiva el pensar i posar a la pràctica propostes que promoguin la curiositat i la confiança. Així doncs, aquest grup de treball s'ha destinat a preparar aquests tipus de propostes, amb la voluntat de connectar l'alumnat amb els seus interessos i maneres de fer, perquè es puguin conèixer i sentir-se millor, fet que sempre pot disposar a la persona positivament envers els aprenentatges curriculars.


Educació Infantil i Primària


Grup de mestres de Vidreres Pla de Formació de la Selva I 2014-2015. 

Són espais relaxats i no directius on els infants de diferents edats aprenent fent servir com a motor l'interés propi. Són espais plens de materials curosament triats pels mestres però que els nens i nenes poden fer servir quan i com vulguin, depenent dels seus interessos, capacitats o necessitats. Educació Infantil i Primària
Som un grup de mestres que treballem a escoles públiques i que ens hem format com a grup de treball a la zona educativa de Blanes-Tordera 2013-2014.

El grup es va formar a partir dels interessos i les necessitats d’unes mestres de diferents escoles que es van trobar en unes jornades educatives. Allà vam veure la necessitat d’engegar un camí diferent en el món educatiu. A partir d'aquí vam buscar diferents estratègies per iniciar-nos en tot aquestes formacions més vivencials: seminari de pedagogia sistèmica, curs d’educació viva i experiències.


Educació Infantil i Primària


Benvinguts a la pàgina del Grup de Treball el Mètode Montessori per a les etapes d'Infantil i Primària del Pla de Formació de Zona de La Selva II 2013-2014. 

Us presentem el material elaborat per docents de cadascun dels nivells (Educació infantil, Cicle inicial, Cicle mitjà i Cicle superior) amb l'objectiu de fer un recull d'activitats dissenyades a partir del mètode implantat per la Dra. Maria Montessori.