Mediateca‎ > ‎Tots els jocs‎ > ‎

Jocs matemàtics

Us presentem un recull de material pedagògic per experimentar les matemàtiquesEs tracta de diferents jocs de taula que permeten treballar aspectes com ara: càlcul, raonament lògic, aproximacions, geometria, descomposició numèrica, estratègia, blocs lògics, resolució de problemes, etc.
Al CRP de La Selva II disposem d'aquest material per oferir-lo en préstec. 

Triominos

6 de febr. 2018, 0:07 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 3:03 ]

El triòmino (dòmino triangular) és un joc de taula en què hi juguen 2 o més jugadors. Inclou 56 fitxes Triominos (triangulars, amb un número a cada caire de la peça), 4 suports de fitxes i regles de joc.

L'objectiu del joc és obtenir tants punts com es pugui, unint triòminos amb els mateixos números. A diferència del dòmino cal tenir en compte dos números enlloc d’un o 3 si es tanca un hexàgon. Guanya qui abans es quedi sense fitxes.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: estratègia, lògica, raonament, numeració

Temps de joc: 30 minuts

Núm. jugadors: entre 2 i 4

Tipus: peces

Més informació

Rummikub

6 de febr. 2018, 0:05 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 3:04 ]

El Rummikub és un joc de taula que adapta les regles del remigi de les cartes. Consta d'un total de 106 fitxes, 104 de les quals estan numerades de l'1 al 13, i 2 comodins. Les fitxes numerades tenen associat un color (hi ha 4 colors diferents).

Cada jugador (entre dos i quatre) rep catorze fitxes que no ha d'ensenyar a la resta. Les fitxes que no han estat repartides es posen de cap per avall o de manera que no es vegi la seva numeració.
Les fitxes s'han d'intentar lligar formant escales (mínim 3 fitxes del mateix color numerades consecutivament) i grups (mínim 3 fitxes del mateix número i diferent color). A cada torn, cada jugador ha d'intentar col·locar les seves fitxes sobre la taula, o bé creant combinacions noves o bé modificant les combinacions ja existents. Els comodins es poden canviar per qualsevol fitxa, i a la vegada poden ser substituïts per la fitxa numerada que estan representant. En cas que el jugador no pugui col·locar cap fitxa, n'ha de robar una de les que estan de cap per avall.

Guanya qui acaba abans les seves fitxes, i acumula tants punts com la suma de les numeracions de les fitxes que han quedat en poder dels altres jugadors (el comodí val 30 punts). La resta de jugadors acumulen tants punts com la suma de les numeracions de les seves fitxes, però en negatiu.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: estratègia, lògica, raonament, numeració

Temps de joc: 50 minuts

Núm. jugadors: entre 2 i 4

Tipus: peces

Més informació

Monza

6 de febr. 2018, 0:02 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 3:04 ]

Monza
és un joc de carreres de cotxes per a nens en el qual no guanya el que tingui el cotxe més potent si no el que tingui la millor estratègia. Combina l'estratègia i la sort. Inclou un tauler, sis daus, 6 cotxes de diferents colors i instruccions en espanyol.

En cada tirada, els jugadors llancen sis daus i mouen el seu cotxe d'acord amb els colors que apareixen en els daus. El cotxe es desplaça sempre endavant. Es pot canviar de pista per adaptar-se als colors que t'han sortit. Compte amb els obstacles! A cada tirada pots arribar a avançar fins a sis caselles, si saps combinar i per descomptat, tens sort amb els daus. El guanyador és el jugador que aconsegueix travessar primer la meta.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: lògica, seriació, raonament

Temps de joc: 15 minuts

Núm. jugadors: entre 2 i 6

Tipus: tauler

Math Dice Jr

6 de febr. 2018, 0:00 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 3:06 ]

Math Dice Junio
r és un joc educatiu per practicar el càlcul de manera divertida. Conté 1 dau de 12 cares, 3 daus amb valors de l'1 al 6 i 2 daus amb valors de l'1 al 3, 6 fitxes marca-punts, 1 marcador de punts i una bossa de viatge.

Es tira el dau de 12 cares que marca el número “objectiu” (de l'1 al 12) i els altres 5 daus. Amb sumes i/o restes, combina els valors dels daus per assolir el nombre “objectiu”. Després, mou un espai en el marcador de punts per cada dau que hagis utilitzat en els teus càlculs. El jugador que arribi a la línia de meta és el guanyador!

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: càlcul, raonament, números i operacions

Temps de joc: De 10 a 20 minuts (adaptable)

Núm. jugadors: entre 2 i 5

Tipus: daus

Més informació

3.4=Klatsch

5 de febr. 2018, 23:58 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 27 de febr. 2018, 3:18 ]

3.4=Zas!
és un joc educatiu ideal per treballar la numeració i aprendre jugant les taules de multiplicar de l'1 al 10. Conté : 6 matamosques, 42 cartes de les mosques, 5 cartes de les flors, 45 mosques de fusta, 2 daus de deu cares i les instruccions del joc.

Trieu una flor i la seva corresponent taula de multiplicar. A continuació es tira el dau. Ara heu de multiplicar el nombre del dau pel de la flor. El més ràpid en colpejar amb el matamosques la mosca amb el resultat correcte, rep de premi una mosca de fusta. La meta del joc és ser el primer a reunir 8 mosques de fusta.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: càlcul (taules de multiplicar), rapidesa visual, percepció visual, concentració, velocitat de reacció, lògica, càlcul

Temps de joc: 10 minuts

Núm. de jugadors: entre 2 i 6

Tipus: tauler

Més informació (p.19)

Mölkky Goki

5 de febr. 2018, 23:48 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 21 de març 2018, 5:32 ]

Mölkky Goki (Number Kubb)
és un joc d'exterior conegut com el joc d'escacs dels vikings. Conté un pal llançador i 12 Kubbs numerats (com bitlles).

Es juga a l'exterior sobre una superfície plana. Els Kubbs es col·loquen a terra en forma de triangle. Es llença el pal des de la línia de llançament a 3 a 4 metres del Kubbs numerats, per fer-los caure. Es compten els punts aconseguits i es tornen a posar els Kubbs al seu lloc. L'objectiu del joc és aconseguir la puntuació exacta de 50 punts. Si superes la puntuació, baixes fins a 25 punts i el joc continua amb normalitat.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats
: càlcul, suma, resta, raonament, habilitats motrius, equilibri

Temps de joc: Menys de 30 minuts

Núm. jugadors: entre 2 i 5

Tipus: exterior

Més informació

Escondete cabritillo

31 de gen. 2018, 1:03 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 21 de març 2018, 5:25 ]

Escóndete cabritillo
és un joc de taula que inclou 1 llop i 30 cabretes, 6 amagatalls de color, 1 dau de sis colors diferents i 1 dau de 3 colors

Joc de memòria on qui encerti el nombre correcte de cabretes amagades, les salvarà del malvat llop. Quantes cabretes s'han amagat sota el llit? O sota l'armari? El joc acaba quan el primer nen hagi salvat a 7 cabretes o quan el llop hagi agafat 6 cabretes.

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: memòria, càlcul, reconèixer nombres i colors, començar a comptar

Temps de joc: 10 minuts

Núm. de jugadors: entre 2 i 4

Tipus: tauler

Més informació

Animals a bord

31 de gen. 2018, 1:00 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 21 de març 2018, 5:23 ]

Animals a bord
 és un joc de taula que conté 60 fitxes d’animals de 12 espècies diferents, 4 arques, 20 caixes d’aliments, 4 banderes de fora de ronda i 1 bandera de jugador inicial. 

Cada jugador tindrà la seva pròpia arca en la qual haurà d'intentar acollir a tants animals com pugui però complint les lleis de Noè i sense poder tenir al final de la partida parelles d'animals!

Indicat per a: Primària.

Habilitats i capacitats: conjunt, estratègia, atenció, raonament.

Temps de joc: Menys de 30 minuts

Núm. jugadors: entre 2 i 4

Tipus: tauler

Més informació

Terra

31 de gen. 2018, 0:57 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 21 de març 2018, 5:21 ]

Terra
és un joc de taula que conté un tauler de joc, una caixa amb 150 cartes amb 4 nivells de dificultat i 36 cups d'apostes de 6 colors diferents.

En cada ronda els jugadors intenten endevinar la regió o regions que corresponen amb el tema mostrat a la carta així com els seus valors. Per torns, cada jugador posa un dels seus cubs al mapa del món o bé en una de les escales. Al final de la ronda es concedeixen punts per cada èxit i per cada aproximació, mentre que els cubs incorrectes no es recuperen. El jugador amb més punts al final de la partida és el guanyador.

Indicat per a: Cicle Superior, ESO.

Habilitats i capacitats: estimació de magnituds, atenció, llenguatge, coneixements de geografia, demografia, art i cultura...

Temps de joc: 45 minuts (adaptable)

Tipus: tauler

Més informació (regles del joc)

Panic Lab

31 de gen. 2018, 0:53 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 21 de març 2018, 5:07 ]

Panic Lab
és un joc de taula amb cartes. Conté 25 rajoles il·lustrades, 4 daus molt especials i 30 fitxes. Sou uns científics despistats que han de trobar abans que els vostres companys uns bitxos que s’han escapat del vostre laboratori.

Es llencen els daus i cal buscar el bitxo que coincideixi amb les característiques que aquests determinen. El bitxo cal començar a buscar-lo des del laboratori que s’ha escapat (vermell, groc o blau) i en la direcció que indiqui el dau (fletxes negres o blanques). A Panic Lab no hi ha torns, el primer jugador que posi el dit sobre el bitxo correcte s’endurà una fitxa. Si un jugador posa el seu dit sobre el bitxo incorrecte perd una de les seves fitxes. Regles del joc

Indicat per a: Cicle Superior, ESO.

Habilitats i capacitats: lògica, percepció visual, concentració, velocitat de reacció

Temps de joc: menys de 30 minuts (adaptable)

Tipus: cartes

Més informació

1-10 of 30