Mediateca‎ > ‎

Novetats DVDs


Los mejores cortos de PIXAR 1

10 de des. 2015, 3:18 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 10 de des. 2015, 3:23 ]

Disney/Pixar, 2007
Recull de 13 curtmetratges de tipus lúdic. Presenta els curts següents: "Las aventuras de André y Wally B.", "Luxo Jr.", "El sueño de Red", Tin Toy", "Knick Knach", "El juego de Geri", "Pajaritos", "El coche nuevo de Mike" "Saltando", "Jack-Jack ataca", "El hombre orquesta", "Mate y la luz fantasma" i "Abducido".
Temàtica: Animació, igualtat d'oportunitats, ètica, solidaritat, tolerància, sistema de valors.
Nivell: Educació Infantil, Educació Primària, ESO

Los mejores cortos de PIXAR 2

10 de des. 2015, 3:01 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 10 de des. 2015, 3:14 ]

Lasseter, John; Stanton, Andrew; Doter, Pete; [et al.]; 
Disney/Pixar, 2012
Recull de 12 curtmetratges de tipus lúdic que es poden utilitzar per treballar diversos valors. Presenta els curts següents: «Tu amiga la Rata», «Presto», «Burn-e», «Parcialmente nublado», «La misión Especial de Dug», «George y A.J. », «Día y noche», «Vacaciones en Hawai», «Air Mate», «Pequeño Gran Buzz», «Mate viaja en el tiempo» i «La luna».
Temàtica: Animació, igualtat d'oportunitats, ètica, solidaritat, tolerància, sistema de valors.
Nivell: Educació Infantil, Educació Primària

Anonymous

10 de des. 2015, 2:50 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 10 de des. 2015, 3:02 ]

Emmerich, Roland; Sony Pictures, 2012
Thriller històric centrat en el dubte real que tenen alguns experts i acadèmics sobre qui va ser el vertader autor de les obres de William Shakespeare.
Temàtica: Política, història, literatura, William Shakespeare
Nivell: ESO i Batxillerat

Solo es el principio

10 de des. 2015, 1:44 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 10 de des. 2015, 3:51 ]

Pozzi, Jean-Pierre i Barougier, Pierre; Good Films, 2010
Pel·lícula documental sobre classes de filosofia per a nens, captada amb calidesa i sensibilitat, que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica, social i humana. Els protagonistes tenen entre 3 i 4 anys i junts, exposen lliurement, amb les seves emocions i contradiccions, les seves idees sobre l'amor, la llibertat, la intel·ligència, la mort, etc.
Temàtica: infància, emocions, drets humans, ètica, pobresa, discriminació social. 
Nivell: Educació Infantil, Educació Primària, ESO i Batxillerat

La bicicleta verde

27 d’oct. 2014, 5:23 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 10 de des. 2015, 1:33 per SE CRP de la Selva II ]

Al-Mansour, Haifaa; Cameo Media, S.L., 2012
La pel•·lícula, basada en la vida de la neboda de la directora, ens parla de la discriminació de la dona en els països islàmics. La protagonista té deu anys i viu en una societat tan tradicional que certes coses com anar amb bicicleta li estan totalment prohibides. Però ella desitja poder competir amb el seu amic Abdullah en una cursa. La decisió de la seva mare, no obstant, és ferma i no li ho permet perquè les bicicletes són un perill per a la dignitat d'una noia. Una veritable aposta per la llibertat, com explicita el pla final: la protagonista mira al seu voltant amb la sensació que el futur és seu i serà favorable.
Temàtica: infància, emocions, drets humans, Orient Mitjà, pobresa, discriminació social. 
Nivell: ESO i Batxillerat

La ladrona de libros

27 d’oct. 2014, 5:08 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 3:09 per SE CRP de la Selva II ]

Percival, Brian; Twentieth Century Fox Home, 2014
Pel·lícula enfocada des del punt de vista de la mort i ambientada en l'’època del nazisme. La protagonista, és una nena molt especial i ja se'ns mostra des del començament la seva maduresa davant la desoladora situació en la que es veu involucrada. Intenta viure una vida normal amb els seus pares adoptius, però els constants esdeveniments bèl·lics, de discriminació i mort, no li permeten. No pot fer cap altra cosa que sobreviure en aquesta realitat i aferrar-se a la lectura de llibres que li permeten tenir pensament propi, adonar-se de la immoralitat en la que viu la societat nazi, i dotar-se de coneixements.
Temàtica: llibre, amistat, novel·la, lectura, segona guerra mundial, sentiments
Nivell: ESO; Batxillerat

Kiseki (Miracle)

27 d’oct. 2014, 4:56 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 3:39 per SE CRP de la Selva II ]

Kore-eda, Hirokazu; Cameo, 2011

Comèdia que retrata la sensibilitat infantil amb una interpretació de gran naturalitat i veracitat. Narra l’'aventura, per retrobar-se, de dos germans que viuen separats a causa del divorci dels seus pares. Els dos somien amb la reconciliació dels seus progenitors i poder estar junts altre cop. Quan coneixen la notícia de la inauguració d'’una línia de tren que unirà les dues ciutats, s'aferren a una superstició, segons la qual quan els primers trens es creuin, ocorrerà un miracle.

Temàtica: desenvolupament afectiu, emocions, família, Japó, relació pares-nen, pares, trens

Nivell: Primària


Rainbow

24 d’oct. 2014, 2:52 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 3:10 per SE CRP de la Selva II ]

Van Beurden, Elise et al.; CIG – Centro di Iniziativa Gay, 2012
RAINBOW (Rights Against INtolerance: Building an Open-minded World) és un projecte que posa en contacte associacions de gays i lesbianes de la Unió Europea amb escoles i professionals dels mitjans de comunicació per a l'estudi dels estereotips. A la vegada, promociona el dret a la identitat dels nens i joves, especialment en el què fa referència al gènere i a l'orientació sexual, i els ajuda a combatre l'homofòbia mitjançant l'ús d'eines educatives. 
Destinat a alumnes de 6 a 16 anys. El material està format per una part audiovisual amb 9 curtmetratges i una guia pel professor. També un joc d'eines de caràcter recreatiu.
Temàtica: Orientació sexual, gènere, estereotips, identitat, homofòbia.
Nivell: Primària i ESO

Avatar

24 d’oct. 2014, 2:30 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 3:10 per SE CRP de la Selva II ]

Cameron, James; Twentieth Century Fox, 2009
L'any 2154 traslladen Jake, un veterà de guerra paraplègic, a un planeta anomenat Pandora. És un món ple d’una increïble diversitat preciosa i mortal que respira amoníac. L'habiten els Na'vi, una raça humanoide amb una llengua i cultura pròpies. La raça humana està en guerra amb els indígenes perquè volen els seus recursos miners. Traslladen la ment de Jake i la d'altres soldats als cossos d'uns Na'vi creats genèticament, per tal que així puguin infiltrar-se en les línies enemigues. Amb el temps, Jack s'enamora d'una Na'vi, Neytiri, i el seu clan l'accepta. La conseqüència d'aquest fet serà decidir el seu lloc en la guerra èpica entre els humans i Na'vi que decidirà el futur del món sencer.
Temàtica: enginyeria genètica, ciència-ficció, guerra, fidelitat, enamorament, éssers fantàstics
Nivell: Batxillerat

The Blind Side (Un sueño posible)

24 d’oct. 2014, 1:51 publicada per CRP Blanes   [ actualitzat el 16 de gen. 2015, 3:11 per SE CRP de la Selva II ]

Lee Hancock, John; Warner Bros, 2009 
Basada en fets reals explica la història de Michael Oher, un jove afroamericà sense casa que troba ajuda i acolliment en una família blanca, disposada a donar-li tota l'ajuda necessària per a que pugui desenvolupar tot el seu potencial, tant per a triomfat com a jugador de futbol americà com a la vida. Per la seva part Oher també influenciarà en la vida dels membres de la família Touhy, que travessaran també per experiències de descobriment personal. El canvi d'ambient significa també nous desafiaments que el jove haurà de vèncer esforçant-se per a donar el màxim de sí mateix com a esportista i com a persona. 
Temàtica: cinema, ciències socials, esport, Educació física, classes socials, futbol americà, educació per a la convivència, acolliment familiar
Nivell: Primària i ESO

1-10 of 50