Mediateca‎ > ‎

Novetats DVDs


14 kilómetros

6 de jul. 2017, 5:29 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 5:29 ]

Olivares, Gerardo; Wanda Visión / Explora Films, 2007
La immigració és una realitat a la que haurà de donar resposta el segle XXI. A l' Àfrica hi ha milions de persones amb l'objectiu d'entrar a Europa perquè la fam no entén de fronteres ni de barreres. De la mà de Buba Kanou, Violeta Sunny i Mukela Kanou, coneixerem una mica més la realitat d'Àfrica i, al costat d'ells, emprendrem un perillós i llarg viatge cap a Europa, travessant Mali, Níger, Algèria i El Marroc. Catorze quilòmetres és la distància que separa Àfrica d'Europa, però també és la barrera que separa els somnis de milions d'africans que veuen a Occident la seva única sortida per a escapar de la fam i de la misèria.
Temàtica: demografia, emigració, drets humans, Àfrica.
Nivell: ESO

Sólo un beso

6 de jul. 2017, 5:25 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 5:25 ]

http://merli.xtec.cat/merli/cerca/fitxaRecurs.jsp?idRecurs=/71988&sheetId=null&nomUsuari=null&inxtec=0
Loach, Ken; Cameo Media, SL; [Barcelona], 2005
Cassim és un jove escocès d'origen musulmà. És un bon disc jockey i apassionat de la música. Somnia en obrir el seu propi club amb el seu amic Hamid. Ha estudiat comptabilitat, però no vol exercir-la. Els seus pares van emigrar al Regne Unit als anys setanta procedents del Pakistan. A Glasgow, on tota la família s'ha intal·lat, tenen una botiga de comestibles i premsa. Els pares, musulmans devots, han decidit casar Casim amb la seva cosina Jasmine. Casim coneix a Roisin, professora de música a l'institut d'una de les seves germanes, i neix entre ells una forta atracció que fa començar una relació en secret. El fet de ser ell musulmà i ella catòlica no suposa cap problema, però aviat es veu clarament que les diferències religioses i culturals sí que ho són per a altres persones, especialment per a la família de Casim.
Temàtica: cinema, islamisme, multiculturalisme, religió, canvi social, societat, sociologia, estructura social, pràctica religiosa, minories culturals.
Nivell: ESO; Batxillerat

La buena mentira

6 de jul. 2017, 5:19 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 5:19 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/seselva2/fons-documental/novetats-dvds/_draft_post/buena%20mentira.jpg


Falardeau, Philippe; Aurum, 2015
Inspirada en fets reals, ens mostra la dura realitat de tres joves refugiats del Sudan que troben aixopluc als Estats Units i reben el suport d'una jove treballadora social que els ha de guiar a través de la contemporània societat americana. Les vides dels quatre joves canviaran radicalment, però també ho farà la de la treballadora social.
Temàtica: desenvolupament de la personalitat, refugiat, integració social, guerra, guerra civil, supervivència
Nivell: ESO; Batxillerat

El bola

6 de jul. 2017, 5:14 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 5:15 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/seselva2/fons-documental/novetats-dvds/_draft_post/elbola.jpg

Mañas, Achero; Buena Vista Home Entertainment, 2000
Explica la història d'un noi de 12 anys que viu una vida trencada pels maltractaments psíquics i físics del seu pare, i per l'avergonyiment que aquesta situació li provoca, per la qual cosa intenta tapar-la amb excuses i subterfugis; això el manté aïllat i el limita a l'hora de relacionar-se i sortir amb la resta de companys. L'arribada a la seva escola d'un company nou, que pertany a una família molt diferent a la seva i, aparentment, amb més possibilitats de risc, li permet entendre l'amistat, compartir els moments durs i difícils i l'ajuda a tenir forces per acceptar la seva realitat personal i familiar i enfrontar-se als problemes per sortir del carreró tancat en què es troba.
Temàtica: família, amistat, valors morals, nen maltractat, ètica familiar
Nivell: ESO

Criadas y señoras

6 de jul. 2017, 4:34 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 4:34 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/seselva2/fons-documental/novetats-dvds/_draft_post/criadasyse%C3%B1oras.jpg

Taylor, Tate; DreamWorks pictures, 2012
Adaptació cinematogràfica d'una novel·la de Kathryn Stockett, ambientada a l'estat de Mississippi als anys 60. Una jove del sud que torna de la universitat decidida a convertir-se en escriptora. La seva arribada altera la vida de la ciutat i fins i tot la dels seus amics perquè s'ha proposat entrevistar les dones negres que s'han passat la vida al servei de les grans famílies patint totes les formes de discriminació racial.
Temàtica: racisme, conflicte social, discriminació social, solidaritat, Estats Units, classes socials, drama.
Nivell: ESO; Batxillerat

Del revés

6 de jul. 2017, 4:23 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 4:35 ]


Docter, Pete; Carmen, Ronnie del; Pixar Animation Studios; Walt Disney Pictures, 2015
La pel·lícula explora les emocions i els sentiments d'una nena d'11 anys que veu trastocada la seva vida quan, d'un dia per l'altra, s'ha de traslladar a viure a una altra ciutat i deixar casa seva, el seu barri, la seva escola i els seus amics. Ens mostra el conflicte des del punt de vista de les emocions, on l'alegria, la tristesa, la por, la ira i el fàstic uniran les seves forces per tal que la nena deixi d'enyorar la seva anterior vida i aconsegueixi gaudir de la seva nova realitat i, a poc a poc, començar una nova etapa en la seva vida.
Temàtica: emocions, relacions personals, processos de socialització, intel·ligència emocional, sentiments, adolescència, infància.
Nivell: Educació primària; ESO; Batxillerat

Timbuctú

6 de jul. 2017, 4:15 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 4:43 ]

http://merli.xtec.cat/merli/cerca/fitxaRecurs.jsp?idRecurs=/136757&sheetId=null&nomUsuari=null&inxtec=0

Sissako, Abderrahmane; Cameo Media S.L., 2015
Any 2012, la ciutat Timbuctú de Mali ha caigut en mans d'extremistes religiosos. Kidane viu tranquil·lament en les dunes amb la seva esposa Satima, la seva filla Toya i Issam, un nen pastor de 12 anys. Però a la ciutat els habitants pateixen el règim de terror imposat pels gihadistes: prohibit escoltar música, riure, fumar i fins i tot jugar al futbol. Les dones s'han convertit en ombres que intenten resistir amb dignitat. Cada dia, uns tribunals islamistes improvisats llancen sentències tan absurdes com tràgiques. El caos que regna en Timbuctú no sembla afectar a Kidane fins el dia en què accidentalment mata a Amadou, un pescador que ha acabat amb la vida de la seva vaca favorita. Ara ha d'enfrontar-se a les lleis imposades pels ocupants estrangers.
Temàtica: llei, terrorisme, violència, guerra, islamistes, gihadistes, prohibició, imposició.
Nivell: ESO

El coro

6 de jul. 2017, 4:06 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 4:06 ]

Girard, François; A contracorriente Films, 2014
En un petit poble de Texas, un noi d'onze anys pateix l'assetjament dels seus companys, que es burlen de la seva mare soltera que té problemes amb l'alcohol. Quan ella mor de forma sobtada s'agreuja la situació del noi. Llavors entra en escena el seu progenitor, un individu casat amb una altra, que ha mantingut la seva existència en total secret, pel que prefereix desfer-se d'ell. Utilitza el seu potencial econòmic per matricular-lo en un exclusiu internat per a nens amb habilitat per al cant coral, que compta amb un carismàtic i exigent director del cor (Dustin Hoffman). Ningú no esperava que aquest noi rebel i solitari pogués assolir els estàndards requerits per formar part del Cor de nens, un grup coral que viatja per tot el món i manté el prestigi de l'escola.
Temàtica: Música, esforç, ètica, disciplina.
Nivell: Educació Primària, ESO

El camino de los sueños

6 de jul. 2017, 3:45 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 3:45 ]

Soler, Joan; Barton Films, 2009
Alba i Núria, dues joves invidents, mantenen una lluita quotidiana contra les limitacions que els imposa la seva discapacitat per a portar una vida normal. El seu esperit de superació i la seva generositat les impulsa a assolir constantment nous objectius i a dedicar temps i esforç per ajudar els demés.
Alienes al conformisme i portades pel seu afany d'explorar totes les possibilitats que la vida els ofereix, viatjaran a l'India, a la Fundació Vicens Ferrer, per ajudar els nens que, com elles, pateixen deficiències visuals. Les experiències que viuran allà marcaran el recorregut d'un camí que condueix a la realització dels seus somnis.
(Audiodescripció en castellà per a persones amb discapacitat visual)
Temàtica: Esperit de superació, discapacitat visual, generositat, esperança, somnis.
Nivell: Educació Primària, ESO.

Camino a la escuela

6 de jul. 2017, 3:17 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 6 de jul. 2017, 3:23 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/seselva2/fons-documental/novetats-dvds/caminoalaescuela/camino%20escuela.jpg
Winds; Ymagis; Wild Bunch; Herodiade, 2015
Documental que narra la història real de tres nens i una nena, de Kènia, Índia, Marroc i Argentina, que troben cada dia nombroses dificultats i perills per arribar a l'escola. Els quatre protagonistes no només s’enfronten a la distància que els separa del precari col·legi sinó també als prejudicis, a la malaltia o fins i tot als animals. Tots ells, però, comparteixen les mateixes ganes d'aprendre. 
Temàtica: Accés a l'educació, drets del nen, igualtat d'oportunitats, Índia, escola primària, escola, marroc, argentina, Kènia.
Nivell: Educació Primària, ESO

1-10 of 61