Mediateca‎ > ‎

Monogràfic Sant Jordi

Els recursos següents estan disponibles físicament a la mediateca del CRP de la Selva II. Per reservar el material envia un correu electrònic a crp-blanes@xtec.cat, indicant quin és el material que vol reservar i les dades que interessen. Et contestarem el més aviat possible.
Caldrà que passis a recollir-los al CRP de la Selva II, C/ Provença, 9 de Blanes. 

Cançons i danses per celebrar les festes. 4 Sant Jordi i festes de primavera

31 de març 2014, 8:17 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 7:50 ]

Canela, Carme; Guillem, Silvia; Capdevila, Pep; Vila, Jordi; Martí, Laia; [veu i cors]; Xuclà, Entoni; Mestres, Citat; [cors]; Esteve, Enric; [mandolina]; Ibáñez, Xavier; [Teclats]; Xuclà, Antoni; [mandola i guitarra]; Mestres, Citat; Xuclà, Antoni; [arranjaments]; Alsina, Pep; [selecció de cançons]; Cesco BSM; [producció musical]; Guitart, Rosa; Martí, Francesc; [directors de la col·lecció]

Graó; [Barcelona], 1988

Cançons i danses per celebrar sant Jordi i les festes de primavera. Estan organitzades en funció de quatre grups d'edat: de 4 a 5 anys, de 6 a 7 anys, de 8 a 11 anys, i de 12 a 14 anys. Conté els següents títols: 1. 'Primavera', 2. 'Els ocells han arribat', 3. 'L'oreneta', 4. 'Zum, zum,zum!', 5. 'Un roser de roses blanques', 6. 'Sol, solet', 7. 'Esporuguit enrera...', 8. 'La Marieta cistellera', 9. 'Captiri de Maig', 10. 'Tinc un arbre amic', 11. 'Tot baixant per la dreçera', 12. 'Abril, maig, juny', 13. 'Ball cerdà eugasser', 14. 'Invocació a sant Jordi', 15. 'Cant de primavera', 16. 'La muntanyeta', 17. 'Roseret de roses blanques', 18. 'Una llegenda'. Les lletres de les cançons i les orientacions per dansar-les es poden consultar en el llibret que completa la col·lecció.

Nivell: Educació infantil

Més informació

Festes i tradicions a l'escola. Primavera-estiu

31 de març 2014, 7:39 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 7:57 ]

Gairín, J.; Ibáñez, R.; Ortega, R.; Peirón, Maria Llum
Ceac; Barcelona
Recurs didàctic per viure el folklore a l'escola, per tal de fer conèixer al nen el món que l'envolta. L'obra s'adreça prioritàriament als ensenyants amb l'objectiu que s'informin dels aspectes socioculturals de les tradicions i les festes populars per tal de transmetre-les als alumnes. Les festes que es treballen en aquest període primavera-estiu són: el dia de l'arbre, Sant Jordi, Sant Ponç, Sant Joan, Sant Pere i Sant Pau i les Festes Majors. L'estructura interna del text consta de diferents apartats: una breu introducció històrica, els objectius que s'han d'aconseguir, els continguts i els recursos per la classe i, a l'últim, les activitats col·lectives.
Nivell: Educació infantil

Les festes populars a l'escola

25 de març 2014, 9:23 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 7:58 ]

Arjona Sales, Joan; Aige Donés, Miquel; Plens Giral, Mercè; Mirada Rufach, Jaume

CRP de la Noguera, 2004

Conté gran varietat de recursos de quatre festes populars: Castanyada, Nadal, Carnestoltes i Sant Jordi. A l'apartat de la Castanyada trobem els següents apartats: la festa de la castanyada, poemes, dites i refranys, receptes de cuina, frases fetes i endevinalles, contes i narracions, dibuixos per pintar, manualitats, cançons, recursos educatius que tenen al CRP de la Noguera i la bibliografia del treball. Pel que respecta al capítol denominat Nadal Creatiu, el contingut s'estructura en: el cicle nadalenc, poemes de Nadal, cuina nadalenca, dites i refranys, cançons de Nadal, contes i representacions, postals i dibuixos, dibuixos per pintar, retallables i vidrieres, curiositats, música de Nadal, recursos educatius que tenen al CRP de la Noguera. Viu el Carnestoltes és el tercer bloc que inclou: cicle de carnestoltes, pregons, judicis i testaments, poemes, dites i refranys, música i cançons, contes i narracions, cuina, carotes, maquillatges, disfresses, curiositats, recursos educatius que tenen al CRP de la Noguera i la bibliografia general. Finalment, el cd-rom esquematitza els continguts sobre Sant Jordi en: la festa de Sant Jordi, poemes, dites i refranys, cuina, contes i representacions, pinta i dibuixa, manualitats, música i cançons, joc de Sant Jordi, el cavaller i el drac, webs i curiositats, recursos educatius que tenen al CRP de la Noguera i la bibliografia general.

Nivell: Educació primària

Més informació

Sant Jordi Patró de Catalunya. Història i llegenda

25 de març 2014, 9:20 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 8:00 ]

Associació Conèixer CATalunya Audiovisuals de Sarrià, 2002

Sant Jordi, patró de Catalunya. Història i llegenda va ser un programa de ràdio ofert per l'Associació Conèixer Catalunya, en homenatge a Jacint Verdaguer i Antoni Gaudí en el seu centenari, a les emissores de ràdio catalanes. La iniciativa fou promoguda per l'ACCAT amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, Arxiu Joan Maragall, editorial La Galera, Audiovisuals de Sarrià, Diari Avui, Amics de sant Jordi i hereus de Manuel Carrasco i Formiguera i d'Antoni Rovira i Virgili.

Nivell: Educació continua

Més informació

Rovelló. Roses i llibres. La primavera ja és aquí

25 de març 2014, 9:11 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 8:04 ]

D'Ocon, Antoni; [direcció i producció]; Vallverdú, Josep; [autor obra literària]; Jaskolkowski, Theo; [música]; Penya, Josep; Herrero, Ramon; Babia, Antoni; [guió]; Llebaria, Benet; [productor associat]

La Galera; Enciclopèdia Catalana; D'Ocon Vídeo; TV3, 2004

Conté dos capítols "Roses i Llibres" i "La primavera ja és aquí". Quan el Rovelló va començar a anar pel món, era tan petit que ni tan sols sabia què era un ocell, ni què calia fer per a no passar ni gana, ni fred, ni por en la foscor de la nit. Però, és clar, això era només al principi, perquè després... en Rovelló enxampa en Fredolic robant roses. Després de fer-lo fora, en Rovelló ensuma les roses i es punxa el nas. Enrabiat, destrossa els rosers, pensant que l'estan atacant. L'endemà se n'adona de la gravetat del que ha fet: tots els habitants de Navell comptaven amb aquelles roses per a la diada de Sant Jordi i, penedit, tractarà d'aconseguir roses d'on sigui. En el següent capítol "La primavera ja és aquí" en Rovelló observa que des de fa uns dies hi ha molt moviment a tot arreu. Persones i animals es mouen amunt i avall inquietes, buscant estar a prop dels altres i també cercant parella. En Rovelló sentirà unes ganes inusuals de visitar a la Coloma.

Nivell: educació infantil

Més informació

Les tres bessones. Sant Jordi i el Drac

25 de març 2014, 9:08 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 8:05 ]

Capdevila; Roser; [dibuixos]; Sol, Joan; [guió] 
Cromosoma SA; TVC, 2003
Conte tradicional sobre la llegenda de Sant Jordi amenitzat per la participació de la bruixa avorrida i les tres bessones. Inclou informació sobre els orígens de la llegenda de Sant Jordi, els dracs i les roses. Hi ha un petit vocabulari de rèptils i una bibliografia que inclou llibres, vídeos, discografia, cd-roms i pàgines web.
Nivell: Educació primària

La llegenda del drac i la princesa

25 de març 2014, 9:02 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 d’abr. 2014, 8:06 ]

Berenguer, Vicent; García Vilar, Jordi; [autors]; Vicó, Josep; [il·lustracions]; Fluixà, Josep A.; [direcció de la col·lecció]

Bromera, 1997

Es tracta d'una obra de teatre adequada per a ésser interpretada per nens i nenes a partir de 9 anys. Inspirada en el mite clàssic de Sant Jordi, aquesta obra ens convida a conèixer una història original i divertida: l'intercanvi de papers entre la princesa indefensa, víctima del destí i el cavaller destinat a ser un gran heroi.

Nivell: Educació primària; ESO; Formació professional

Més informació

1-7 of 7