Dinamització‎ > ‎

Mobile History Map (MHM)

Concurs Mobile History Map 2018 (MSchools Student Awards)

L’objectiu del concurs “mSchools Student Awards – Mobile History Map” és fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat dels centres participants a la plataforma de georeferenciació Mobile History Map, mitjançant el desenvolupament de continguts d’interès i premiar-ne les aportacions més reeixides.

L'enfocament del concurs d'enguany pretén promoure i potenciar el treball per projectes singulars, de qualsevol àmbit curricular i des de l'entorn més proper: al voltant del mateix centre o localitat, barri i/o comarca.

Animeu-vos a participar en el concurs del MHM. La inscripció al Concurs s’inicia el 16 d’abril de 2018 a les 12:00 hores i finalitza el 13 de maig de 2018 a les 12:00 hores.

Consulta el vídeo promocional d'aquest curs.

Què és el MHM?

https://docs.google.com/a/xtec.cat/uc?id=0B9yQKFl72ozWcUk0Sjk2Z2cySUk&export=download
És un 
projecte col·laboratiu de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius promogut per mSchools -projecte educatiu impulsat, entre d'altres, per la Fundació Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El Mobile History Map permet als alumnes de les escoles i els instituts, amb el suport dels seus professors i dels CRP, crear i desenvolupar projectes de forma col·laborativa mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil. 

Els estudiants treballen en grup i són protagonistes actius en la creació d’itineraris i punts d’interès propers als seus centres educatius per mitjà de la geolocalizació. Ells mateixos creen i editen continguts descriptius del seu entorn més immediat. 

Es treballen moltes competències i de manera interdisciplinària, els continguts -àmbit de les ciències socials- s'hauran de presentar en 3 idiomes -català, castellà i anglès- amb diferents eines digitals. 

Concretem les activitats:

 1. Presentem la plataforma MHM i triem l'element que voldrem georeferenciar.
 2. Investiguem, cerquem i seleccionem informació sobre l'element escollit a partir de webs, llibres... Repartim les tasques a fer entre els diferents membres del grup. 
 3. Sortim a visitar el punt d'interès per contrastar la informació obtinguda. Seguim la planificació de tasques dels grups per geolocalitzar el punt amb un dispositiu mòbil, fer fotografies, gravar vídeos, fer entrevistes, escriure una descripció del que veiem...
 4. Descarreguem i compartim els documents obtinguts en la visita... 
  1. Tractem la informació textual obtinguda en la sortida integrant-la amb la obtinguda a classe i redactem la descripció de cada element, en tres idiomes: català, castellà i  anglès. Es recomana que cada aportació sigui d'uns 240 caràcters. 
  2. Seleccionem les imatges, i les redimensionem a 600x400 px.
  3. Editem el vídeo i el pugem a YouTube.
  4. Gravem una explicació del lloc en els tres idiomes. Els fitxers d'àudio han de ser en format mp3 i no han de sobrepassar els 4 Mb.
 5. Anem al web del MHM, creem el punt d'interès, omplim les dades bàsiques (geolocalització, datació, categorització) i comencem a fer aportacions amb la informació preparada: texts, imatges, àudio, l'adreça del vídeo i enllaços a webs on trobar més informació.