Dinamització‎ > ‎

MHM: Mobile History Map

Concurs MHM 2017 (MSchools Student Awards)

En el marc del curs escolar 2016-17 el programa mSchools ha posat en marxa un nou repte en la iniciativa Mobile History Map anomenat “El Lloc dels Fets”, basat en un nou programa que s’emetrà a TV3 a partir de la primavera de 2017. Aquest programa descobrirà als espectadors fets històrics singulars ocorreguts a llocs concrets de Catalunya. En aquesta primera temporada, el programa oferirà 13 capítols vinculats a 13 llocs de Catalunya que representen fets, èpoques i temàtiques ben diverses.
 • La inscripció comença el 18 d'abril i finalitza el 14 de maig.
Els premis seran per a 2 modalitats:
 • Modalitat A)  jocs de preguntes per “El lloc dels Fets”: 3 finalistes per a primària i 3 per a secundària. Menció especial al “Nou Lloc dels Fets” més singular: 1 guanyador per a primària i 1 per a secundària.
 • Modalitat B)  aportacions als escenaris “Elements patrimonials emblemàtics” i “La Catalunya del segle XX”: 1 guanyador per a primària i 1 per a secundària.
Per a més informació consulteu les bases del concurs.
Animeu-vos a participar en el concurs del MHM. Anar a la Guia actualitzada

Què és el MHM?

https://docs.google.com/a/xtec.cat/uc?id=0B9yQKFl72ozWcUk0Sjk2Z2cySUk&export=download
És un 
projecte col·laboratiu de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius promogut per mSchools -projecte educatiu impulsat, entre d'altres, per la Fundació Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El Mobile History Map permet als alumnes de les escoles i els instituts, amb el suport dels seus professors i dels CRP, crear i desenvolupar projectes de forma col·laborativa mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil. 

Els estudiants treballen en grup i són protagonistes actius en la creació d’itineraris i punts d’interès propers als seus centres educatius per mitjà de la geolocalizació. Ells mateixos creen i editen continguts descriptius del seu entorn més immediat. 

Es treballen moltes competències i de manera interdisciplinària, els continguts -àmbit de les ciències socials- s'hauran de presentar en 3 idiomes -català, castellà i anglès- amb diferents eines digitals. 

Concretem les activitats:

 1. Presentem la plataforma MHM i triem l'element que voldrem georeferenciar.
 2. Investiguem, cerquem i seleccionem informació sobre l'element escollit a partir de webs, llibres... Repartim les tasques a fer entre els diferents membres del grup. 
 3. Sortim a visitar el punt d'interès per contrastar la informació obtinguda. Seguim la planificació de tasques dels grups per geolocalitzar el punt amb un dispositiu mòbil, fer fotografies, gravar vídeos, fer entrevistes, escriure una descripció del que veiem...
 4. Descarreguem i compartim els documents obtinguts en la visita... 
  1. Tractem la informació textual obtinguda en la sortida integrant-la amb la obtinguda a classe i redactem la descripció de cada element, en tres idiomes: català, castellà i  anglès. Es recomana que cada aportació sigui d'uns 240 caràcters. 
  2. Seleccionem les imatges, i les redimensionem a 600x400 px.
  3. Editem el vídeo i el pugem a YouTube.
  4. Gravem una explicació del lloc en els tres idiomes. Els fitxers d'àudio han de ser en format mp3 i no han de sobrepassar els 4 Mb.
 5. Anem al web del MHM, creem el punt d'interès, omplim les dades bàsiques (geolocalització, datació, categorització) i comencem a fer aportacions amb la informació preparada: texts, imatges, àudio, l'adreça del vídeo i enllaços a webs on trobar més informació.