Jocs Florals Escolars de Catalunya

V Jocs Florals Escolars de Catalunya  2018 - Fase Territorial - Moià 18 de maig de 2018

Amb la presència del director dels Serveis Territorials i de l'alcalde de Moià, el dia 18 de maig va tenir lloc a l'Espai Cultural "Les Faixes" l'acte de lliurament dels guardons corresponents a la fase territorial dels V Premis Jocs Florals Escolars a la Catalunya Central. D'un total de 130 treballs rebuts, pertanyents a 48 centres escolars, els jurats van seleccionar un primer premi i dos accèssits. En el transcurs de l'acte, Lluís Cerarols, professor de filosofia, escriptor i directors dels Serveis Territorials de Cultura, v
a pronunciar un breu parlament sobre la cultura com a base del progrés i el duet musical Jo Je i Maria Ribot va interpretar diverses cançons del seu repertori. A la fi de l'acte es va distribuir entre els assistents el llibret que conté els treballs seleccionats. Els treballs premiats passaran a la fase final nacional, el veredicte de la qual es donarà a conèixer a Barcelona, a l'Institut Nacional d'Educació Física, el dissabte 16 de juny.

https://photos.app.goo.gl/2oaCbFpMtbRGExXp2
Galeria d'imatges


 

Vídeo de YouTube

 

Vídeo de YouTube

 

Vídeo de YouTube

Vídeo de YouTube

 

Vídeo de YouTube

 

Vídeo de YouTubeIV Jocs Florals Escolars de Catalunya  2017 - Fase Territorial - Santpedor 26 de maig de 2017

Amb la presència del director dels Serveis Territorials i de l'alcalde de Santpedor, el dia 26 de maig va tenir lloc a l'Auditori de Santpedor l'acte de lliurament dels guardons corresponents a la fase territorial dels IV Premis Jocs Florals Escolars a la Catalunya Central. D'un total de 114 treballs rebuts, pertanyents a 62 centres escolars, els jurats van seleccionar un primer premi i dos accèssits. En el transcurs de l'acte, la coautora de l'antologia poètica Plouen poemes!, Isabel Muntañà, va pronunciar un breu parlament sobre la importància de la poesia a l'escola i les alumnes de l'Institut d'Auro de Santpedor, Laia Perelló i Judit Pujol, van interpretar diverses peces musicals al piano. A la fi de l'acte es va distribuir entre els assistents el llibret que conté els treballs seleccionats. Els treballs premiats passaran a la fase final nacional, el veredicte de la qual es donarà a conèixer a Barcelona, a l'Institut Nacional d'Educació Física, el dissabte 17 de juny.

https://goo.gl/photos/PEySKZJVajPAGuwy6
Galeria d'imatges


III Jocs Florals Escolars de Catalunya  2016 - Fase Territorial - Santpedor 26 de maig de 2016


El dijous 26 de maig s'ha celebrat a Santpedor, a l'auditori del Convent de Sant Francesc, l'acte de lliurament dels premis de la fase territorial corresponent a les comarques de la Catalunya Central.
 
D'un total de 130 originals rebuts, presentats per alumnes de centres escolars públics i concertats, de primària i de secundària, un jurat integrat  per Mariàngels Martí, Llorenç Capdevila, Joan Vilamala, Montse Sala i Jordi Estrada va atorgar un premi per a cada cicle educatiu (del cicle inicial de primària a 3r i 4t d'ESO) i diversos accèssits. Els treballs premiats han passat a la fase nacional i el dia 11 de juny seran lliurats a Barcelona els premis absoluts, en un acte presidit per la consellera d'Ensenyament.

La festa de lliurament dels premis va comptar amb l'actuació de l'Orquestra Erasmus de l'Institut d'Auro, que va interpretar l'Himne a l'Alegria de Ludwig van Beethoven, i també del jove pianista i compositor, Raimon Bonvehí. D'altra banda, l'escriptor, professor i membre del jurat, Llorenç Capdevila, va parlar d'Els joves davant l'escriptura. L'acte va ser presidit pel director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sr. Antoni Massegú, i pel regidor de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Santpedor, Sr. Agustí Comas.

Tant els treballs guanyadors com els finalistes van ser aplegats en la publicació que podeu consultar en aquesta mateixa pàgina. També podeu accedir al reportatge fotogràfic de l'acte i a la relació amb les dades dels treballs guardonats.
Galeria d'imatges


II Jocs Florals Escolars de Catalunya  2015 - Fase Territorial - Folgueroles 27 de maig de 2015


El passat dia 27 va tenir lloc a Folgueroles l'acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals Escolars, en la fase corresponent a la Catalunya Central.
En el transcurs de l'acte, presidit pels senyors Carles Baronet, alcalde de Folgueroles, i Josep Ramirez, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Sra. Carme Torrents, va parlar de la Vigència dels Jocs Florals i els alumnes de l'Escola Mossèn Cinto Verdaguer de Folgueroles, juntament amb l'Escola Municipal de Música del poble, van oferir un recital de poemes escenificats de Jacint Verdaguer.Galeria d'imatges

Vídeo de YouTube

Acte sencer

Vídeo de YouTube

Lliurament de premis

Vídeo de YouTube

Lectura dels textos


#SEGUEIX AQUI
I Jocs Florals Escolars de Catalunya  2014 - Fase Territorial - Folgueroles 27 de maig de 2014
El dia 27 de maig va tenir lloc al Centre Cultural de Folgueroles l'acte de lliurament dels guardons corresponents a la fase territorial. L'acte, al qual van assistir els premiats i nombrosos acompanyants, entre familiars i docents del centre, va ser presidit per l'alcalde de Folgueroles, Sr. Carles Baronet, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sr. Josep Ramirez, el qual va destacar l'alta participació i la procedència geogràficament diversa dels guardonats. En el transcurs de l'acte la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Sra. Carme Torrents, va pronunciar una breu conferència sobre l'origen i la vigència dels jocs florals. Cal remarcar també la interpretació de les cançons Volem viure i Torna, torna Serrallonga, a càrrec de l'alumnat de 6è de l'Escola Mossèn Cinto, i la recitació del Pi de les Tres Branques de Jacint Verdaguer, per part de Llorenç Planes, conductor de l'acte.

Tots els treballs guanyadors i finalistes van ser recollits en una publicació que podeu consultar en aquesta mateixa pàgina. També podeu accedir al reportatge fotogràfic de l'acte i a la relació amb les dades dels treballs guardonats.

L'acte final se celebrarà el dia 14 de juny, a les 12 h, a l'auditori de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Sra. Irene Rigau. Són convidats a assistir-hi, a més dels finalistes, fins a tres acompanyants, entre familiars i representants del centre. 

Podeu trobar més fotografies al web de la Fundació Jacint Verdaguer

I Jocs Florals Escolars de Catalunya  2014 - Fase Nacional - Barcelona 4 de juny de 2014


El dissabte 14 de juny va tenir lloc, a l’auditori de l’Institut Nacional d’Educació Física de Barcelona, el lliurament de premis de la fase nacional de la primera edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya. L’acte, presidit per la Consellera d’Ensenyament, Sra. Irene Rigau, va comptar amb la intervenció del Sr. Carles Duarte, poeta i president del jurat, que va parlar de la significació històrica dels Jocs Florals i va fer una valoració global dels textos guanyadors, dels quals va destacar l’originalitat.

Tot seguit, els nois i noies premiats van llegir els seus treballs davant un públic format per la setantena de finalistes dels diferents Serveis Territorials, pares, mestres i autoritats. Després de l’actuació musical dels alumnes de l’Institut Escola Oriol Martorell, la consellera va cloure l’acte amb unes reflexions a l’entorn de l’estreta relació que hi ha entre el pensament, la lectura i l´escriptura.

 Relació dels treballs i autors guardonats:


Categoria A . Cicle inicial d'educació primària
"El rei de les matemàtiques" de Miquel Mas i Vendrell, alumne de l'escola Martí Poch de l'Espluga de Francolí.


Categoria B. Cicle mitjà d'educació primària
"Aldarull a l'estoig" de Matías Fabio Ajhuacho Loza, alumne del col·legi Urgell de Barcelona


Categoria C. Cicle superior d'educació primària
"El vell cirerer" de Pol Domènech Pinsach, alumne de l'escola Migdia de Girona.


Categoria D. Educació especial d'educació primària
"La marieta que no podia volar" d'Olga Guerrero Barrios, alumna del col·legi Sagrada Família del Masnou.


Categoria E. 1r i 2n curs d'educació secundària obligatòria
"Simfonia per a instruments de guerra" de Clàudia Gallart Belinchon, alumna del col·legi FEDAC de Lleida.


Categoria F. 3r i 4t d'educació secundària obligatòria
"Sóc un crack" de Èric Santiago García, alumne del col·legi Sant Domènec Savio de Badalona.


Categoria G. Educació especial d'educació secundària obligatòria
"Retalls del meu diari" de Mireia Velasco Peiri del CEE Mare de Déu del Mont de Vilafant.


 Per més informació:

http://www.xtec.cat/web/centres/alscentres/premis/jocsflorals
Subpàgines (1): premiats
Comments