Zona TAC‎ > ‎

BEEBOTS A L'AULA, ROBÒTICA AMB GRÀCIA

25 de març 2015, 10:12 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 7 de set. 2017, 0:47 ]
M'ho van explicar i ho vaig oblidar. Ho vaig veure i ho vaig entendre. Ho vaig fer i ho vaig aprendre.

Confuci


En el marc del projecte Robòtica amb Gràcia, el Centre de Recursos Pedagògics posa a disposició de les escoles de la zona el kit Beebots a l’aula, orientat a l'alumnat d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. El kit compta amb un equipament complert per a una aula de robòtica, amb sis Beebots recarregables, una estació de recàrrega, estores de circuit, estores transparents amb reixeta, closques blanques per disfressar els beebots i targetes amb instruccions de codi.

Els Beebots són uns robots senzills amb forma d’abella amb els quals els nens i nenes entre 3 i 7 anys poden iniciar-se en la programació. Els alumnes programen el moviment del robots amb els comandaments, creant una seqüenciació d’ordres per tal que el Beebot arribi allà on se li hagi indicat. Aquest tipus d’activitat ajuda que els alumnes treballin en equip, siguin creatius, fomenta el raonament lògic i la concentració, i estructura el pensament. 

Com que els Beebots responen a les instruccions de codi que els nens i nenes els donen, són una eina molt potent per a treballar el pensament computacional i la ressolució de problemes (per ex.: anar a buscar coses, personatges, identificar paraules o, fins i tot, trobar un tresor). 

Els alumnes aprenen a donar les ordres correctes esmenant els seus errors inicials. En aquest sentit, cal explicar que la robòtica educativa sorgeix de les investigacions i desenvolupaments iniciats als anys 60 per Seymour Papert, catedràtic del Media Lab del MIT, el qual observà que rarament aconseguim els nostres propòsits a la primera, i que la constant necessitat de modificar i perfeccionar allò que hem fet anteriorment, és l’essència de l’activitat intel·lectual.

D’aquesta manera, la lògica de programació i depuració informàtiques permeten als nens i nenes desenvolupar recursos intel·lectuals que els poden ser molt útils de cara al futur i en situacions reals. A més a més, la robòtica educativa és un camp de proves molt útil i adequat perquè els alumnes puguin expandir, posar a prova i compartir els seus propis coneixements, d’una forma molt activa i amb molta motivació.

Per saber-ne més sobre el contingut del kit cliqueu aquest enllaç.

Xarxa d'acompanyament sobre robòtica educativa de l'àrea TAC del CEB. Hi podeu entrar com a visitants, sense posar cap nom d'usuari ni contrasenya. Hi trobareu informació i experiències amb els Beebots de centres d'arreu de Barcelona... i molt més!