Zona TAC‎ > ‎

AULA LEGO WEDO

11 de set. 2016, 1:47 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 11 de set. 2016, 3:54 ]
M'ho van explicar i ho vaig oblidar. Ho vaig veure i ho vaig entendre. Ho vaig fer i ho vaig aprendre.

Confuci


En el marc del projecte Robòtica amb Gràcia, el Centre de Recursos Pedagògics posa a disposició de les escoles de la zona l'Aula Lego WeDo, orientada a l'alumnat de Cicle Superior de Primària, 1r d'ESO, i educació especial. 

Lego WeDo és un kit de la família Lego Education format per "maons" o peces tipus Lego que permeten la construcció tradicional de figures. A més a més, el kit disposa d'una sèrie de peces, sensors i motors que permeten la connexió de la nostra construcció a un ordinador per programar el seu comportament i dotar-la de moviment.

Encara que es pot emprar amb alumnat més gran i més petit, se n'aconsella l'ús a cicle superior de primària, i al primer curs d'ESO. Així mateix, la seva simplicitat d'ús i el seu potencial educatiu fan que sigui un recurs molt indicat per l'alumnat amb necessitats educatives especials.

El kit conté un CD amb algunes propostes didàctiques i el programari, que es pot instal·lar a qualsevol PC. Aquest software facilita al professorat i a l'alumnat l'aprenentatge dels primers conceptes sobre robòtica i, sobre tot, proporciona un entorn de programació basat en una interfície gràfica molt senzilla que permet l'alumnat dirigir el comportament del seu robot.

Els robots de Lego WeDo també es poden programar de manera senzilla amb el software eucatiu lliure i de descàrrega gratuïta Scratch, desenvolupat pel MIT. En aquest sentit, cal explicar que la robòtica educativa sorgeix de les investigacions i desenvolupaments iniciats als anys 60 per Seymour Papert, catedràtic del Media Lab del MIT, el qual observà que rarament aconseguim els nostres propòsits a la primera, i que la constant necessitat de modificar i perfeccionar allò que hem fet anteriorment, és l’essència de l’activitat intel·lectual.

D’aquesta manera, la lògica de programació i depuració informàtiques permeten l'alumnat desenvolupar recursos intel·lectuals que els poden ser molt útils de cara al futur i en situacions reals. A més a més, la robòtica educativa és un camp de proves molt útil i adequat perquè els alumnes puguin expandir, posar a prova i compartir els seus propis coneixements, d’una forma molt activa i amb molta motivació.

Cliqueu aquest enllaç per accedir a la xarxa d'acompanyament sobre robòtica educativa de l'àrea TAC del CEB. Hi podeu entrar com a visitants, sense posar cap nom d'usuari ni contrasenya. Hi trobareu informació i experiències amb Lego WeDo de centres d'arreu de Barcelona... i molt més!