Jornada PREM Docent 2018

24 de maig 2018, 7:54 publicada per ANTONI ALBERICH CARRAMIÑANA   [ actualitzat el 24 de maig 2018, 7:55 ]


Els canvis i l’evolució de la societat necessiten trobar resposta en el sistema educatiu. El debat dins la comunitat educativa esdevé, doncs, una prioritat. Des de l'Escola Nou Patufet entenen que els centres educatius han de contribuir a generar espais per poder fer i poder debatre aquestes reflexions. És per això que han organitzat la jornada PREM Docent 2018.
 
PREM Docent 2018 és una jornada de ponències de recerca educativa per al món docent de la mà d'experts en el seu camp educatiu: gamificació, neurociència, psicologia clínica, pedagogia, presa de decisions a l’orientació educativa, procés de lectoescriptura a través del joc i educació a Finlàndia.
 
Quan: Dissabte 12 maig a les 9.00 h
On: Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190. Barcelona)
Destinataris: Docents de totes les etapes, psicopedagogs, orientadors i persones interessades en el món educatiu
Organitza: Nou Patufet
Consulteu el programa i els ponents a http://www.premdocent.cat/

http://www.premdocent.cat/


Erasmus+ Escola de Vida Montserrat-ACIDH

10 de maig 2018, 5:06 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 10 de maig 2018, 5:26 ]


L'Escola de Vida Montserrat de l'associació ACIDH, és un centre d'educació secundària especialitzada en nois i noies amb intel·ligència límit. Des dels seus orígens ha estat una escola molt vinculada a la vida del barri de Gràcia, oferint als alumnes experiències educatives dinàmiques i inclusives.

Enguany, l'escola participa en dos projectes europeus d'intercanvi, Erasmus+. Són projectes de llarga durada que han començat aquest curs i es desenvolupen durant tres anys.

Recentment, el nostre centre va ser amfitrió del projecte "Gentle teaching experience. Diverse needs diversity", un dels dos projectes en els que col·laborem. Així doncs, varem acollir un grup d'una vintena de persones format per mestres i alumnes procedents del país de Gal•les,  del sud d'Itàlia i Bavària (Alemanya). Durant aquella setmana vàrem reflexionar i posar en pràctica els principis de la metodologia Gentle teching. Aquesta, té els seus inicis a Canadà i basa els seus pilars en el sentiment de pertinença a una comunitat, així com la necessitat de seguretat i d’interacció per a desenvolupar-se personalment  indistintament de les condicions de cadascú. Quan aquests aspectes són cuidats i tinguts en compte, es creen comunitats enriquidores, on els valors de la convivència esdevenen realitat.

Per tal de que els nostres alumnes i convidats, així com també  tota la comunitat educativa,  poguessin vivenciar aquests principis, vàrem dissenyar un setmana amb diverses activitats amb l’objectiu de desenvolupar el sentiment de pertinença a una comunitat forta, inclusiva i respectuosa. Alhora, com amfitrions,  els vàrem mostrar, tradicions arrelades a la nostre identitat. Una d'elles fou un taller organitzar per la colla castellera de la Vil•la de Gràcia. Els valors castellers i els principis "gentle" convergeixen en els mateixos objectius de sentir-se part activa i important d'una comunitat. Amb la mateixa finalitat, a l'escola vàrem organitzar tallers de dansa tradicional, creació de ritmes amb instruments fets de materials reciclats, un taller de fotografia i per suposat vàrem compartir  diversos moments de convivència, cultura i oci.

Aquestes experiències pedagògiques d'intercanvi, enriqueixen la nostra pràctica diària, permetent a mestre i alumnes posar en pràctica competències de comunicació, de cultura, valors i sobretot de desenvolupament social.

Aquest proper octubre tindrà lloc la propera trobada transnacional a l'escola Ysgol Maes Coed, del país de Gal·les, en la que seguirem aprofundint en la metodologia "gentle teaching" i els seus principis, per tal d'implementar-la i estendre-la a d'altres comunitats de l'àmbit educatiu.

Trobareu a continuació un breu recull fotogràfic del projecte. Si teniu problemes per visualitzar el vídeomuntatge cliqueu aquest enllaç.


So, soroll, silenci

31 de gen. 2018, 13:10 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 31 de gen. 2018, 13:11 ]

El passat mes de novembre l'Escola Pública Sagrada Família va inaugurar una exposició al voltant de l'eix transversal "so, soroll i silenci". Trobareu a continuació una mostra fotogràfica del seu magnífic treball.
Amb els refugiats

21 de des. 2016, 0:34 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 21 de des. 2016, 0:34 ]La setmana del 12 al 16 de desembre l'INS Vila de Gràcia se solidaritza amb la problemàtica actual dels refugiats. D'acord amb les accions que s'estan duent a terme aquests dies al barri, des del centre també s’acullen a aquestes iniciatives i han organitzat tot un seguit d'activitats. 

Entre d’altres accions, el divendres 16/12 a les 8:30h, abans d'entrar a l’institut, tota la comunitat educativa farà un minut de silenci i es llegirà un escrit davant del centre, a la placeta Sant Miquel.

En aquest enllaç trobareu el programa amb totes les activitats planificades a l’institut, emmarcades en la Setmana d'accions educatives pel dret a migrar organitzada des de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades (https://obrimfronteres.wordpress.com/).

La Xarxa és un espai de recent creació oberta a tots els agents educatius (escoles, instituts, AFAs, entitats de lleure, equipaments educatius, moviments socials, associacions, …) que té per objectiu unir esforços per promoure l'apoderament d'infants i joves, fer incidència social i mediàtica, i apel·lar a la responsabilitat dels governs.

En aquest enllaç trobareu el dossier informatiu de la Setmana amb el calendari d'accions, indicacions pràctiques de com adherir-vos-hi, com accedir a recursos educatius i com participar-hi.


Escola Sagrada Família: exposició "El Refugi"

29 de nov. 2016, 1:34 publicada per Antoni Alberich   [ actualitzat el 29 de nov. 2016, 1:36 ]


Com cada curs, l’Escola Pública Sagrada Família de Gràcia ha estat treballant un Eix Transversal. Enguany el tema escollit ha estat “El Refugi”

Del 14 al 25 de novembre tota la comunitat educativa, des d’Educació Infantil fins a sisè de primària, ha centrat l’activitat escolar dels diferents àmbits pedagògics en la reflexió, el debat, el coneixement i la pràctica sobre aquesta qüestió que, malauradament, és motiu d’actualitat social i notícia diàriament. 

Com a cloenda d’aquesta activitat, s’ha muntat una exposició a la planta baixa de l’escola amb una selecció dels treballs que cada aula, nivell o comunitat educativa ha realitzat, que es podrà visitar durant els propers dies.

Us deixem a continuació un vídeomuntatge amb algunes fotografies dels treballs exposats, que incorpora com a banda sonora la cançó Un món, dues classes de persones de “Els Pets” interpretada pels alumnes de cinquè.ESC Sagrada Família - L'aigua - Exposició de l'eix 15-16

15 de nov. 2015, 1:54 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 27 de nov. 2015, 0:55 per Antoni Alberich ]

Com cada curs i durant un temps determinat, a l’Escola Sagrada Família es treballa simultàniament un tema triat entre tot l’equip docent. Aquest curs s’està treballant l’aigua.

A partir d’unes consideracions molt generals que es fan des de l’equip de coordinació, els cicles educatius, escoltant als seus alumnes, fan les activitats per treballar el tema. També es demana la col·laboració i implicació de les famílies.

Des del divendres 13 de novembre a la tarda i fins al 30 de novembre romandrà oberta a l’escola l’exposició pública d’algunes de les feines relacionades amb el tema. Trobareu a continuació un recull fotogràfic d'aquest magnífic treball.

Per a l’escola és una mirada transversal a temes d’actualitat que donen més força al projecte pedagògic del centre.


Escoltem el pati a l'Escola Josep Maria Jujol

29 de juny 2015, 1:24 publicada per Antoni Alberich   [ actualitzat el 29 de juny 2015, 1:25 ]

Trobareu a continuació l'article que el 19 de juny va sortir a L'Independent de Gràcia sobre el projecte "Escoltem el pati" que s'ha desenvolupat aquest curs a l'Escola Josep Maria Jujol.


Escola literària a l'Escola La Farigola de Vallcarca

1 de juny 2015, 8:28 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 1 de juny 2015, 8:34 ]

Vegeu a continuació el vídeo explicatiu que ha preparat l'Escola La Farigola de Vallcarca al voltant d'una activitat de dinamització de la lectura que implica tot el centre i que han anomenat Escola Literària.


Word Party a l'Escola Josep Maria de Sagarra - Sant Jordi 2015

29 d’abr. 2015, 6:31 publicada per SE CRP Gràcia   [ actualitzat el 29 d’abr. 2015, 6:33 ]


L’Escola Josep Maria de Sagarra, dins del projecte Magnet, porta a terme accions educatives creatives, imaginatives, innovadores, motivadores i engrescadores que duguin els alumnes a gaudir de processos d’aprenentatge on ells mateixos siguin el motor que els porti a pensar, actuar i comunicar lluny dels paràmetres convencionals. Un bon exemple d'aquestes propostes és la Word Party que va tenir lloc el passat dia de Sant Jordi, una acció perfomativa inspirada en el Bombing of poems de Casagrande.
 
El "bombardeig de poemes" és una performance en la qual les ciutats que han experimentat un bombardeig aeri en el passat són esquitxades de poemes en el present. L’actuació consisteix a deixar caure cent mil poemes impresos des d’un avió o helicòpter. Fins ara, l’actuació s’ha dut a terme en cinc ciutats diferents: Dubrovnik, Guernica, Varsòvia, Berlín i Londres.
 
Casagrande és un col.lectiu d’art xilè que ha desenvolupat una sèrie de projectes editorials i accions d'art relacionades amb la poesia i les intervencions en espais públics. Trobareu un vídeo de l'acte a continuació.Iniciació a la robòtica a educació infantil a l'Escola Sagrada Família

23 de febr. 2015, 4:15 publicada per Antoni Alberich   [ actualitzat el 29 d’abr. 2015, 6:23 per SE CRP Gràcia ]

El passat 19 de febrer la Sra.
Sònia Gil i la Sra. Pepa Reig de l'Escola Sagrada Família de Gràcia van presentar una experiència sobre iniciació a la robòtica a educació infantil en el marc de la Jornada de Robòtica a Infantil i Primària organitzada pel CEB i els CRPs de la ciutat. Trobareu a continuació la presentació que van emprar per exposar la seva experiència i, més avall, els enllaços a la resta de propostes exposades durant la jornada.

http://prezi.com/lljuanfzmcqq/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

1-10 of 13