Agenda ELIC‎ > ‎

2 abril, dia internacional del llibre infantil i juvenil

14 de febr. 2017, 2:26 publicada per NURIA MIRO CASTELLA
CLIJCAT
El proper 2 d'abril se celebra el dia internacional del llibre infantil i juvenil. Enguany coincideix amb el segon centenari del naixement d'Andersen. Amb motiu d'aquestes celebracions, el Consell Català del llibre infantil i juvenil, amb col·laboració amb el OEPLI (Consejo General del Libro Infantil y Juvenil),fan un concurs per a escoles, instituts  i biblioteques per presentar abans del dia 2 d’abril.   La proposta és dibuixar algun dels personatges de la narrativa de l'autor danès i acompanyar-ho d'una breu-  molt breu!-  explicació que presenti el  motiu pel qual el participant ha escollit el personatge i les seves característiques. El format del treballs serà de 17 x 12 cm., com un full, i s'adreça a 3 categories lectores:

Primers lectors (1r, 2n i 3r de Primària)  Lectors avançats (4t, 5è i 6è de Primària)  Superlectors (1r i 2n de Secundària).

Fixeu-vos que a partir de la lectura es fa una proposta de plàstica i d'expressió escrita que passa necessàriament per haver fet una comprensió crítica dels contes d'Andersen. Va més enllà d'una simple visualització del personatge, perquè cal acompanyar-ho d'una argumentació valorativa!


 Enllaç del CLIJcat i del OEPLI on hi ha les bases per participar:
 
Regalen un lot de llibres per als centres educatius guanyadors.
Comments