JOCS FLORALS ESCOLARS DE GRÀCIA


Un any més, el Districte de Gràcia, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics, convoca una nova edició dels Jocs Florals Escolars. Pot participar-hi l'alumnat dels centres docents del Districte de Gràcia, des de cicle inicial de primària fins a l’acabament de l’educació secundària post obligatòria, presentant una narració breu o un poema, de tema lliure, redactat en llengua catalana.

- Podeu consultar les bases en aquest enllaç. En aquest altre enllaç trobareu les bases específiques de la modalitat de conte audiovisual.
- Cliqueu aquí per descarregar-vos les instruccions per presentar els treballs.
- Cliqueu els següents enllaços per descarregar-vos el model de capçalera i el model de fitxa de centre per trametre a l'organització la relació de treballs presentats per la vostra escola o institut.
- Finalment, us deixem els links al calendari i al resum del procés de lliurament dels treballs


Guies de Lectura Sant Jordi 2018


http://www.graciabarrimatematic.com/

Ens plau convidar-vos al cicle de conferències que s’oferiran aquest curs en el marc del programa Gràcia, barri matemàtic. Com ja sabeu, Gràcia, barri matemàtic és un projecte que comprèn diverses activitats i actuacions entorn a l'ensenyament de les Matemàtiques a l’educació primària des d’una òptica competencial, productiva i manipulativa. És un espai d'informació i formació, però també vol incitar l'experimentació i la divulgació d'activitats, materials i reflexions entre el professorat de la nostra zona.

Al voltant d’aquesta activitat s’ha bastit tota una “infraestructura” educativa amb l’objectiu de conèixer, analitzar i elaborar activitats que impliquin processos propis del pensament matemàtic, aprofitant sempre que és possible l'entorn del barri. Les conferències que us presentem tot seguit, volen ser una contribució a aquesta infraestructura que, des de fa temps, tot un grup de mestres de Gràcia, entusiasmats i molt actius han anat construint. Volem agrair públicament a aquests docents compromesos les seves propostes, crítiques, pistes i suggeriments que ens han marcat, com a CRP de Gràcia, un camí de millora i innovació contínues.

Us presentem tot seguit el programa de les Jornades Matemàtiques previstes aquest curs. Trobareu més informació sobre les activitats del projecte Gràcia, barri matemàtic en aquest enllaç. Més avall trobareu els links d'insripció a cadascuna de les conferències. No hi ha límit de docents per centre. Tots els mestres de Gràcia hi sou convidats!
  • Activitats d'experimentació en l'educació matemàtica per Anton Aubanell i Jordi Font. Data i hora: 27/11/17 a les 17:30 h. Lloc: Biblioteca Jaume Fuster.
  • Planificar tasques matemàtiques pensant en competències per Cecília Calvo. Data i hora: 31/01/18 a les 17:30. ESC Rius i Taulet, Pl. Lesseps 19, Barcelona.
  • Com avaluem les matemàtiques a nivell competencial per Carme Burgués. Data i hora: 28/02/18 a les 17:30 h. Lloc pendent de concretar en funció de les inscripcions.
  • Jornada de cloenda. Intercanvi d'experiències de les escoles de Gràcia i conferència final, La seducció matemàtica, a càrrec de Claudi Alsina. Data i hora: 27/06/18 a les 9:30 h. Lloc pendent de concretar en funció de les inscripcions. Inscripció.http://www.edubcn.cat/ca/


http://www.edubcn.cat/ca/centres_serveis_educatius/serveis_educatius/serveis_educatius_de_zona


https://twitter.com/CRP_Gracia


http://odissea.xtec.cat/course/index.php?categoryid=364


https://sites.google.com/a/xtec.cat/4t-congres-de-ciencia/portada


https://sites.google.com/a/xtec.cat/segracia/home/logoedu365.gif


http://www.edu3.cat/


http://apliense.xtec.cat/arc/