L’art d’educar,

És una instal·lació artisticoeducativa fruit de la implicació i compromís dels diferents professionals del món de l’educació de la comarca de l’Alt Empordà. En agraïment a tot el professorat que, dia a dia, treballa per aconseguir que l’educació sigui un bé preuat que ens ajudi a transformar el món.

 Els objectes passen de l’ahir a l’avui en un obrir i tancar d’ulls, però el que és realment important són les empremtes que deixen a la nostra història, els records que ens porten quan els mirem, són aquests els que realment els fan únics.

Aquest pupitre, en si, no és diferent als que moltes escoles de la comarca tingueren... però els anys que ha estat a la nostra escola inaugurada el curs 1933-34 ha fet que sigui on molts dels nostres alumnes han après, és el pupitre que el Departament va pintar de gris per fer-lo durar uns anys més i el que la directora va “amagar” quan un camió se’n va endur la resta. Aquest moble és el que, més endavant, la mateixa directora va fer restaurar recuperant així el seu aspecte inicial i la seva aparent senzillesa. I, ja ens ho deia aquell Petit Príncep... L’essencial és invisible als ulls


Claustre Escola Teresa de Pallejà. Fortià

25 d’abril de 2013

 

 

Taula banc bipersonal cedida per l’Escola Teresa de Pallejà amb seients mòbils (1925-1952) amb un valor a l’època de 48 pessetes. Fabricada amb fusta de faig d’Hongria. (MUVHE)


PROCÉS D'ELABORACIÓ DEL MURAL