Des dels centres

Quatre alumnes de l’Institut de La Jonquera han resultat finalistes del concurs Ficcions i una professora ha guanyat el premi a la professora més motivadora de Catalunya

5 de juny 2017, 1:43 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà   [ actualitzat el 5 de juny 2017, 1:44 ]

La Xènia, l’Ezequiel , l’Àlex i en Ricard van rebre un diploma que els acredita com a finalistes del certamen i uns obsequis per la seva participació. A més a més, l’Olga Tribulietx, professora de Llengua Catalana de l’institut, va guanyar el premi a la professora més motivadora de Catalunya.
+info

La ZER Les Salines ha guanyat el Premi Baldiri Reixac a projecte global d'escola

5 de juny 2017, 1:41 publicada per MONTSERRAT BARNADAS SANCHEZ   [ actualitzat el 5 de juny 2017, 1:41 per SE CRP de l'Alt Empordà ]

Els PBR (Premis Baldiri Reixac) 
reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat [+]

Next challenge: "coro safari" is arriving from Uganda

16 de maig 2017, 6:48 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà   [ actualitzat el 16 de maig 2017, 6:52 ]

Benvolguts:
A la nostra escola hem preparat una activitat molt especial pel pròxim dimecres 24 de maig. Farem una jornada de convivència amb el “Coro Safari” que és una coral infantil de l’orfenat d’Entebbe, d’Uganda.

Aquests nens i nenes ja van venir l’any passat a Catalunya i van fer una gira de concerts. Aquest any han contactat amb nosaltres per poder gaudir tots plegats fent un intercanvi musical, cultural i vivencial.

La Jornada conclourà amb un concert conjunt al centre Cívic de Sant Pere Pescador on actuaran els alumnes de segon de Cicle Inicial, els de Cicle Mitjà, Cicle Superior de la nostra escola com a

amfitrions del “Coro Safari”.

En el cartell que us adjuntem podeu veure una mostra d’algunes de les cançons que ens oferiran aquests petits cantaires.

Us convidem a tota la vostra comunitat educativa a assistir-hi i a fer propaganda en el vostre entorn més proper d’aquest acte, doncs tot el que es recapti amb l’entrada anirà íntegrament destinat al projecte solidari de l'ONG Nzuri Daima, concretament a l’orfenat d’Entebbe (Uganda) on s’escolaritzen 270 nens i nenes.

Finalment, en aquest enllaç a la seva web podeu veure amb més detall el projecte del “Coro Safari”

                        https://corosafari.org/

Esperem la vostra assistència i col·laboració.
El Claustre de l’Escola Llagut
https://escolallagut.jimdo.com/

Preparació viatge Alemanya i Àustria

29 de març 2017, 23:43 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà
170 alumnes de 8 instituts de la comarca (els 5 de Figueres més Vilafant, L'Escala i Castelló d'Empúries) faran un viatge del 2 al 6 d'abril i visita als camps de Dachau, Hartheim, Mauthausen i Gusen. Entre altres, faran un acte d'homenatge a Mauthausen als empordanesos que van estar presoners als camps nazis.

També s'ha presentat el logo del grup de treball creat per Luna López, alumna de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Muntaner. El premi és un val regal de la cooperativa ABACUS. El logo apareixerà a les samarretes del viatge a Mauthausen.


Visita a l'hort Cendrassos

2 de març 2017, 3:06 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

A l''INS Cendrassos hi ha “Hort del Cendrassos”. És un projecte transversal, eix principal de moltes de les activitats que porten a terme els alumnes del Grup Competencial de 3ºESO. En ell treballen amb una sèrie de professors il·lusionats pel fet d’ajudar-los, encara més, a aquells alumnes que tenen majors dificultats d’aprenentatge i que sovint es veuen perduts en l’aula convencional.
Ara proposen fer-lo visitable a alumnat de P4, P5 i 1r de primària.
Informació visites: https://sites.google.com/a/xtec.cat/pla-educatiu-d-entorn-figueres/primaria/hort-cendrassos
Informació hort:

https://www.iescendrassos.net

https://hortcendrassos.wordpress.com

https://www.instagram.com/hortcendrassos/

Tots amb la recerca

23 de febr. 2017, 4:36 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

Culturalitzem-nos a través dels treballs de recerca dels nostres estudiants locals.

Vilafant Vila educadora

17 de febr. 2017, 23:27 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

Un any més ens retrobarem a la VII jornada de Vilafant, Vila educadora amb uns ponents de luxe.

P3: biblioteca de l'escola

16 de febr. 2017, 6:22 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

L'escola Josep Peñuelas del Rio està actualitzant el seu web i ens mostra diferents imatges de l'alumnat de P3 a la biblioteca del centre

Exposició Espai i Volum de l'INS Castelló d'Empúries

1 de febr. 2017, 3:18 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

Els alumnes de l’optativa Espai i volum, de 3r d’ESO, exposen els seus treballs a l’aula de dibuix.  Han transformat un material bidimensional, com és el paper, en superfícies tridimensionals a través del plec i del tall. Han creat volum a partir del paper fent obres creatives i de disseny.

VI Simposi Els Ulls d'Argos

30 de gen. 2017, 8:16 publicada per SE CRP de l'Alt Empordà

L'Institut El Pedró de l'Escala organitza el VI simposi Els Ulls d'Argos, sobre el tema de l'esport. Serà el dia 1 de febrer, a les 16h a la biblioteca del centre.

1-10 of 55