Inici

Tancament Serveis Educatius.  Instrucció 1/2020, de 12 de març, sobre mesures preventives de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2

A la web de l'XTEC trobareu les darreres notícies sobre comunicats del Departament d’Educació, informacions del Departament de Salut, enllaços a recursos didàctics i pedagògics en línia, etc.

Us oferim la nova proposta formativa certificable creada per aprofundir en aquells aspectes que tenen a veure amb la vostra pràctica docent i també per prendre part en diferents activitats de formació a distància.

PREINSCRIPCIÓ: Si necessiteu fer alguna consulta  als professionals de l'EAP del Priorat  ho podeu fer per correu electrònic: e3900133@xtec.cat 

Webinar "Com la gamificació ens pot a ajudar aprendre autònomament des de casa?"

20 de maig 2020, 6:57 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 7:39 ]

El 21 de maig  a les 17h. us recomanen el webinar "Com la gamificació ens pot ajudar aprendre autònomament des de casa?". Un grup d'alumnes del Màster en joc, gamificació i tecnologia aplicats a l'educació d'Enti (UB) dirigit per l'Oriol Ripoll ens presentarà "Viatges d'estar per casa" i es conversarà sobre gamificació.

La gamificació educativa consisteix en fer viure les experiències d’aprenentatge com si es tractés d’un joc. És una de les tendències que està revolucionant el nostre sistema educatiu perquè  proporciona eines per transformar la forma en què aprenen els infants.

Si ús interessa participar en aquest webinar feu la  vostra inscripció a través d’aquest FORMULARIEl mateix dia 21 de maig, al matí, us faran arribar  la URL del webinar.

Viatges d'estar per casa

20 de maig 2020, 1:38 publicada per SE CRP del Priorat

Us donem a conèixer aquest recurs que permetrà a les famílies fer un viatge per diferents planetes des de casa:   https://www.viatgesdestarpercasa.com/

Al web hi trobareu tota la informació per a les famílies i mestres. Éss un recurs ideal per jugar i aprendre combinant les tasques escolars i de casa amb les missions.

Aquest recurs ha estat creat per un grup interdisciplinari de professionals del món educatiu que formen part del Màster en joc, gamificació i tecnologia aplicats a l’educació d’ENTI UB.


Videoconferència "L'art per capgirar l'aula" - PFZ del Priorat

20 de maig 2020, 0:36 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 1:44 ]


El 26 de maig,  de les 16h a les 17.30h,  es realitzarà lvideoconferència "L'art per capgirar l'aula" a càrrec de Dimas Fàbregas, mestre especialista d'Educació Artística: Visual i Plàstica. Formador/assessor en aprenentatge interdisciplinar.  Era prevista per a l'11 de març i es va haver d'ajornar. 

Per qüestions d'organització us agrairem que confirmeu l'assistència contestat el  formulari. Uns  dies abans de l'activitat us farem arribar l'enllaç de la videoconferència.


Canal de youtube dels centres en línia

19 de maig 2020, 9:28 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 0:42 ]

El Departament d’Educació ha creat el canal de Youtube on es comparteixen materials audiovisuals per portar a terme l’educació en entorns virtuals d’aprenentatge. Hi trobareu:

    • Videotutorials: autoaprenentatge en format de càpsula audiovisual per tal de conèixer diferents aspectes d’entorns virtuals d’aprenentatge i d'educació en línia (Moodle EIX, Classroom, Team,..)
    • Webinars: Taules rodones virtuals de curt format i amb participació. 

Portal EIX

19 de maig 2020, 7:48 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 0:51 ]

En l’actualitat nombrosos centres docents de Catalunya ja tenen iniciades línies de treball digital amb el seu alumnat i fan ús de diferents entorns per l’aprenentatge. Per a aquelles escoles i instituts que no en tenen, el Departament d’Educació, en el marc d’aquest context extraordinari, posa a disposició dels centres que ho sol·licitin  l’entorn virtual d’aprenentatge  EIX.

El Portal EIX, basat en tecnologia Moodle, incorpora eines per compartir recursos, per fer seguiment del progrés de l’alumnati i fomenta el treball col·laboratiu, entre d'altres eines. En aquest entorn, els docents poden crear aules virtuals i començar a treballar-hi des del seu usuari i contrasenya xtec. Pel que fa a l’alumnat, EIX no requereix de l’ús de comptes de correu electrònics i les dades de l’alumnat només són accessibles pel propi centre i es troben allotjades en els servidors del Departament d’Educació.

Els centres que no hagin demanat encara el Portal Eix,  ni tampoc tinguin espai Moodle de centre,  el poden demanar al portal Àgora a través del formulari corresponent. ENLLAÇ

Recursos educatius

19 de maig 2020, 7:32 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 0:52 ]

L‘alumnat dels graus d’Educació Infantil i Primària del Campus Terres de l’Ebre i del Campus Sescelades de la URV  ha preparat unes pàgines web adreçades a l’alumnat dels centres educatius d’Infantil i Primària que us poden ser de molta utilitat.

La canalla es queda a casa

Aprenem jugant a casa

Proposta d’informe qualitatiu del 3r trimestre

19 de maig 2020, 7:07 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 0:56 ]


Una altra proposta que us pot interessar, elaborada pels companys del CRP de La Selva I, és una plantilla model i adaptable d’un
Informe qualitatiu del 3r trimestre, tenint en compte el context en què vivim i les diferents realitats. És un model estàndard per a què l’escola pugui elaborar els informes de manera senzilla. El centre, amb usuari xtec, pot fer-se una còpia i realitzar les adaptacions que necessiti: canviar plantilla de centre, afegir, treure, canviar ítems o observacions...

Entorn Virtual d'Aprenentatge (EVA)

19 de maig 2020, 6:51 publicada per SE CRP del Priorat

Compartim amb vosaltres uns documents elaborats pels companys del CRP de la Selva I, que us poden ajudar en aquests moments en
què esteu fent servir diferents aplicacions i plataformes  tecnològiques com a eines de comunicació i aprenentatge amb el vostre alumnat i famílies. 

 “4idees bàsiques sobre els entorns virtuals d’aprenentatge (EVA)”

 “Exemples sobre entorns virtuals d’aprenentatge (EVA)”.

 Us poden orientar, de manera clara i senzilla, sobre les característiques d'un entorn virtual d'aprenentatge organitzat i sense massa complexitat tècnica que permet, per una banda, mantenir el contacte escola-alumne-família de la manera més propera i senzilla possible i, per l'altra, possibilita el retorn àgil de la informació.

#ciència confinada. Propostes de CESIRE ciències i medi

13 de maig 2020, 2:16 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 18 de maig 2020, 3:39 ]

https://sites.google.com/xtec.cat/cienciaconfinada/inici

Des de l’àmbit de ciències i medi del CESIRE han presentat la iniciativa #ciència_confinada, amb un recull de propostes didàctiques i recursos per a l'alumnat d'Educació Infantil, Primària i Secundària (ESO i Batxillerat) que us poden servir d’inspiració o complementar aquelles activitats que ja esteu desenvolupant. Les  propostes  s'aniran ampliant en les properes setmanes.

Veureu que també hi ha un apartat on fer-los arribar les opinions, propostes o suggeriments que considereu que poden enriquir la iniciativa.

Web #ciència_confinada

Dossier amb infografies per treballar la llengua - EI i EP

13 de maig 2020, 2:07 publicada per SE CRP del Priorat   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 7:38 ]

Des del Servei Educatiu LIC hem elaborat un dossier d’infografies amb l’objectiu que els infants puguin fer a casa activitats de tipus competencial i motivadores, alhora que practiquen la llengua.

Per tal de visualitzar el dossier, feu clic a l’enllaç:

INFOGRAFIES PER A TREBALLAR LA LLENGUA

1-10 of 83