Recomanem‎ > ‎

Nano Educa. Nanokit 2.0

30 de nov. 2017, 3:12 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 30 de nov. 2017, 4:54 ]
Adreçat a l'alumnat de segon cicle d'ESO i de Batxillerat, es un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia. Consta de dos dossiers Nano Educa (fitxes alumnes i fitxes professors) i una caixa amb tot el material necessari per portar a terme les activitats proposades.
Es combina una metodologia experimental per treballar a l'aula o al laboratori i materials complementaris en línia, per aprofundir en les bases teòriques i descobrir investigacions relacionades d’actualitat. Es tracta d’una proposta interdisciplinària que engloba temàtica pròpia de la ciència més teòrica i la recerca bàsica (per exemple, amb l’experiment de les propietats conductores del grafè) amb d’altres amb una aplicació tecnològica directa (el disseny d’un sensor piezoelèctric). La ‘nano’ és un camp de la ciència en el qual hi treballen tant investigadors especialitzats en ciència fonamental i teorització matemàtica com enginyers i tècnics que centren els seus esforços en el disseny de noves aplicacions.
Aquesta visió d’interconnexió i complementarietat entre disciplines, molt en línia amb el concepte d’educació STEM, és una de les idees que transmet el NanoKit als alumnes. També se’ls transmet la idea que la nanociència i la nanotecnologia és un camp d’estudi al qual es pot accedir des de moltes vessants i molts àmbits.
Més informació a: http://agora.xtec.cat/cesire/categoria/projectes/nano/
Presentació sobre nanociència i nanotecnologia:

nanokit.pptx