Recomanem


Recull de bones pràctiques TAC a l'escola

5 de juny 2019, 9:30 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2019, 4:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Cada any, la darrera sessió del Seminari de coordinadors d’informàtica (SCTAC) està dedicada a l'Intercanvi de
 Bones Pràctiques en TAC a l'escola. Des de la pàgina Bones pràctiques dinamització TAC del nostre espai web, podreu consultar el recull d’experiències dels últims nou anys, en el qual hi ha participat la majoria dels centres de la nostra comarca. Des del curs passat s'hi ha afegit a la part superior de la pàgina un apartat on es presenten, amb un format de fitxa més modern, al voltant de 100 bones pràctiques recollides des de diferents seminaris TAC de les comarques gironines. Es poden filtrar per centre, nivell o comarca. De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències per aplicar als vostres centres.
Aquest curs l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha acollit la III Jornada d'Intercanvi d'experiències TAC com a cloenda del curs 18-19 dels seminaris TAC de les comarques dels ST de Girona, durant la qual es van mostrar experiències de centres on les TIC han tingut un paper rellevant. Durant la trobada es van presentar experiències sobre robòtica, apps per a dispositius mòbils a l'aula, la realitat augmentada o virtual, els codis QR, la programació de drons, la tècnica de l'stop-motion... tant des del punt de vista de l'aula com del centre. Les podeu consultar en la web d'aquesta Jornada de cloenda. La incorporació de les TIC en totes aquestes experiències ha comportat canvis metodològics i organitzatius en el dia a dia dels centres.
Us recomanem, també, l'Espai Web SCTAC Baix Empordà, creat des del nostre Servei Educatiu, on hi trobareu els continguts i materials de les sessions del Seminari de coordinadors TAC del Baix Empordà d'enguany i també els dels cursos anteriors, a més dels reculls d'experiències esmentats més amunt.
Per últim, també us volem recomanar l'espai TIC-TAC del nostre lloc web on hi podreu trobar diferents apartats relacionats amb les noves tecnologies.
A partir del proper curs, aquest seminari canviarà de coordinador ja que en Martí Ristol, que l'ha dinamitzat aquests darrers anys, es jubila. Des del Servei Educatiu del Baix Empordà li desitgem molta sort.

Compartir aquest article

Revistes Digitals

25 d’abr. 2019, 1:49 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de maig 2019, 2:09 ]

Us oferim el servei de Revistes electròniques de:
- Cuadernos de Pedagogia
- Revista Guix
- Guix Infantil
Per poder accedir a la cerca i al text complet dels articles cal que us poseu en contacte amb el CRP a través del nostre correu electrònic: crp-baixemporda@xtec.cat 


Guia CLER Primavera 2019

10 d’abr. 2019, 9:08 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 d’abr. 2019, 1:12 ]

https://ja.cat/lj1je
Heus aquí la proposta de lectura de literatura infantil i juvenil que ens fan les biblioteques públiques de les comarques de Girona per a aquesta primavera i Sant Jordi a través de la Guia CLER que elaboren periòdicament.
Hi trobareu llibres recomanats per als més petits que encara no saben llegir fins a lectures juvenils per poder gaudir-ne a la biblioteca de l'escola o en família.
Que no us agafi el Sant Jordi sense consells per comprar! 
Des d'ara mateix en línia https://ja.cat/lj1je


Bones pràctiques de biblioteques escolars

6 de març 2019, 0:55 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de març 2019, 0:56 ]

Cada any, una de les  sessions  del Seminari de responsables  de biblioteques escolars  està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques per incentivar el gust per la lectura i donar suport i animació a la biblioteca com espai d’aprenentatge.
Des de l’espai de Biblioteques de la pàgina WEB del Servei Educatiu, podreu consultar el recull d’experiències dels últims anys, en les quals hi han participat els centres de la nostra comarca conjuntament amb els centres de la comarca del Gironès.
 De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències molt interessants per aplicar a les vostres biblioteques escolars.
També podeu consultar l’apartat del Club de lectura on podreu veure pautes per a la creació i la dinamització dels clubs de lectura infantil i juvenil i us donem a conèixer el catàleg de les lectures que hem treballat al llarg d’aquests anys.

Nanokit 2.0. Premi Nacional de Comunicació Científica

1 de març 2019, 4:19 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de març 2019, 2:04 ]

El programa Nano Educa ha rebut el Premi Nacional de Comunicació Científica que atorguen la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació (FCRi) i el Govern de la Generalitat de Catalunya.
És un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia. Consta de dos dossiers Nano Educa (fitxes alumnes i fitxes professors) i una caixa amb tot el material necessari per portar a terme les activitats proposades i que podeu trobar en servei de préstec al CRP del Baix Empordà.
Es combina una metodologia experimental per treballar a l'aula o al laboratori i materials complementaris en línia, per aprofundir en les bases teòriques i descobrir investigacions relacionades d’actualitat. La ‘nano’ és un camp de la ciència en el qual hi treballen tant investigadors especialitzats en ciència fonamental i teorització matemàtica com enginyers i tècnics que centren els seus esforços en el disseny de noves aplicacions.
Aquesta visió d’interconnexió i complementarietat entre disciplines, molt en línia amb el concepte d’educació STEM, és una de les idees que transmet el NanoKit als alumnes.

30 de gener dia de la Pau

23 de gen. 2019, 1:21 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de gen. 2019, 1:34 ]

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau és el 30 de gener, data en que es commemora l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi i es recorda la seva tasca en favor de la No-violència i la Pau.
Aquí teniu diferents recursos i possibilitats per treballar el Dia de la Pau amb els vostres alumnes:

Educa amb curts: Propostes d'explotació didàctica de curtmetratges educatius

9 de gen. 2019, 3:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 9 de gen. 2019, 3:20 ]

Una selecció de curtmetratges educatius a la xarxa feta des del CRP del Gironès i des del grup d'explotació de curtmetratges educatius del Festival de cinema de Girona.
Per treballar l'autoconeixement, convivència, amistat, discapacitat, empatia, ètica, motivació, solidaritat, superació personal, resolució de conflictes, treball en equip, addiccions .

Més informació: Educa amb Curts

Lectures per a aquest Nadal

12 de des. 2018, 4:44 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 7:07 ]

https://drive.google.com/open?id=1iwfq6ojl28asFXKcPeurfpewGCPMLpRJ
Tornem a tenir les festes de Nadal aquí i això vol dir que aviat farem cagar el Tió i els tres Reis Mags ja venen de camí carregats de bones lectures. Per això avui us volem proposar un seguit de contes, àlbums il·lustrats i llibres juvenils que a nosaltres ens agraden molt i ens han fet passar una molt bona estona. Ens han fet riure, ens han emocionat, ens han posat els pèls de punta i, sobretot, ens han divertit molt!
Així que ja podeu fer-hi un bon cop d'ull i escollir aquells que més us agradin, no us decebran.
Guia CLERRecull d’una acurada selecció de llibres infantils i juvenils elaborat per les Biblioteques públiques de les comarques gironines amb la col·laboració del Seminari de Biblioteques del Baix Empordà.
Cada llibre seleccionat es classifica en una secció segons l’edat a qui va adreçat el seu contingut. El seu objectiu es servir d'eina per al foment de la lectura.
La il·lustració de la portada és obra de Clara González Rabell, estudiant de l'Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.

Inaugurem un nou cercador de la Filmoteca del CRPBE i incorporem noves pel·lícules d’estrena amb guia didàctica

26 de nov. 2018, 2:00 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 29 de nov. 2018, 3:48 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Filmoteca CRPBE
Des del Centre de Recursos hem estat treballant en l’actualització i modernització de la nostra Filmoteca, que en aquests moments ja compta amb més de 500 pel·lícules de les quals més de 200 tenen associada una guia didàctica en línia. Aquest nou cercador, que ja està disponible des de la nostra web, permet fer cerques de forma automatitzada, accedir a la reserva de la pel·lícula i/o descarregar la guia didàctica, a més d’incorporar una fitxa amb la informació de referència de la pel·lícula al catàleg digital “Merlí” del Departament d’Ensenyament. 
Tanmateix, amb l’actualització de la Filmoteca estem incorporant nous títols d’estrenes del 2017/2018, com: “Neu i els arbres màgics”, per a infantil; “Wonder”, per a primària; “Projecte mòbil: el viatge” i “Estiu 1993”, per a secundària; o “Tres anuncios en las afueras” i “Moonlight”, per batxillerat. Totes elles  ja disponibles per fer la reserva!
Finalment, i en aquest context, us informem de dos nous espais on podreu accedir a un repositori de pel·lícules: el primer d’ells és “l’eBiblioCat”, que ha incorporat recentment més de 2000 títols de pel·lícules accessibles per a tots els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya; i el segon que us recomanem, tenint en compte que molts centres ja disposeu d’un compte obert a Amazon, és l’ampli catàleg de pel·lícules que ha incorporat en els darrers mesos “Amazon Prime Video”.

Petit Sàpiens. Una nova revista

18 d’oct. 2018, 4:12 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 22 d’oct. 2018, 2:00 ]

Ens hem subscrit al PETIT SÀPIENS, una nova revista pensada per aproximar la història als més petits, per transmetre la passió pel passat als infants amb reportatges adaptats i continguts per divertir-se mentre aprenen.
A més de tots els articles, il·lustrats pels millors artistes i escrits amb un llenguatge adequat per als petits lectors però que mantenen tot el rigor i garantia SÀPIENS, la nova revista conté també quatre còmics diferents i també inclou passatemps i jocs. El PETIT SÀPIENS està fet per la redacció de la revista amb un equip de col·laboradors especialitzats en publicacions infantils. Al CRP disposem en servei de préstec els diferents exemplars de la revista (a partir del número 5).

1-10 of 87