Recomanem


Lectures per a aquest Nadal

12 de des. 2018, 4:44 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 7:07 ]

https://drive.google.com/open?id=1iwfq6ojl28asFXKcPeurfpewGCPMLpRJ
Tornem a tenir les festes de Nadal aquí i això vol dir que aviat farem cagar el Tió i els tres Reis Mags ja venen de camí carregats de bones lectures. Per això avui us volem proposar un seguit de contes, àlbums il·lustrats i llibres juvenils que a nosaltres ens agraden molt i ens han fet passar una molt bona estona. Ens han fet riure, ens han emocionat, ens han posat els pèls de punta i, sobretot, ens han divertit molt!
Així que ja podeu fer-hi un bon cop d'ull i escollir aquells que més us agradin, no us decebran.
Guia CLERRecull d’una acurada selecció de llibres infantils i juvenils elaborat per les Biblioteques públiques de les comarques gironines amb la col·laboració del Seminari de Biblioteques del Baix Empordà.
Cada llibre seleccionat es classifica en una secció segons l’edat a qui va adreçat el seu contingut. El seu objectiu es servir d'eina per al foment de la lectura.
La il·lustració de la portada és obra de Clara González Rabell, estudiant de l'Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.

Inaugurem un nou cercador de la Filmoteca del CRPBE i incorporem noves pel·lícules d’estrena amb guia didàctica

26 de nov. 2018, 2:00 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 29 de nov. 2018, 3:48 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Filmoteca CRPBE
Des del Centre de Recursos hem estat treballant en l’actualització i modernització de la nostra Filmoteca, que en aquests moments ja compta amb més de 500 pel·lícules de les quals més de 200 tenen associada una guia didàctica en línia. Aquest nou cercador, que ja està disponible des de la nostra web, permet fer cerques de forma automatitzada, accedir a la reserva de la pel·lícula i/o descarregar la guia didàctica, a més d’incorporar una fitxa amb la informació de referència de la pel·lícula al catàleg digital “Merlí” del Departament d’Ensenyament. 
Tanmateix, amb l’actualització de la Filmoteca estem incorporant nous títols d’estrenes del 2017/2018, com: “Neu i els arbres màgics”, per a infantil; “Wonder”, per a primària; “Projecte mòbil: el viatge” i “Estiu 1993”, per a secundària; o “Tres anuncios en las afueras” i “Moonlight”, per batxillerat. Totes elles  ja disponibles per fer la reserva!
Finalment, i en aquest context, us informem de dos nous espais on podreu accedir a un repositori de pel·lícules: el primer d’ells és “l’eBiblioCat”, que ha incorporat recentment més de 2000 títols de pel·lícules accessibles per a tots els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya; i el segon que us recomanem, tenint en compte que molts centres ja disposeu d’un compte obert a Amazon, és l’ampli catàleg de pel·lícules que ha incorporat en els darrers mesos “Amazon Prime Video”.

Petit Sàpiens. Una nova revista

18 d’oct. 2018, 4:12 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 22 d’oct. 2018, 2:00 ]

Ens hem subscrit al PETIT SÀPIENS, una nova revista pensada per aproximar la història als més petits, per transmetre la passió pel passat als infants amb reportatges adaptats i continguts per divertir-se mentre aprenen.
A més de tots els articles, il·lustrats pels millors artistes i escrits amb un llenguatge adequat per als petits lectors però que mantenen tot el rigor i garantia SÀPIENS, la nova revista conté també quatre còmics diferents i també inclou passatemps i jocs. El PETIT SÀPIENS està fet per la redacció de la revista amb un equip de col·laboradors especialitzats en publicacions infantils. Al CRP disposem en servei de préstec els diferents exemplars de la revista (a partir del número 5).

Organització i gestió de centres

18 d’oct. 2018, 3:57 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 19 d’oct. 2018, 1:04 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/organitzacio-gestio-centres
Dins de la pàgina web del Servei Educatiu hi trobareu l'apartat Organització i Gestió de Centres amb informació oficial actualitzada que pot ser d'interès per al centre o per al professorat. Entre altres subapartats hi trobareu:
Currículum, Competències Bàsiques i el seu desplegament
Protocols sobre maltractaments, absentismes,...
Programació General Anual (PGA) i Pla d'Actuació dels SEZ
Inspecció 2015-2020 amb la informació aportada per part dels inspectors a les reunions amb els directors
Resum Requisits acreditació perfils professionals per a centres educatius públics desenvolupant el Decret de Plantilles (Resolució 26-4-2016)
Models Autoritzacions imatge, veu, materials, serveis a Internet...

Cercador d’activitats educatives sobre patrimoni cultural

10 d’oct. 2018, 3:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 22 d’oct. 2018, 2:00 ]

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural posa a disposició del professorat el portal de recursos educatius per complementar les classes: http://culturaeducacio.gencat.cat/
S'hi pot trobar activitats relacionades amb tota mena de temàtiques: des de la prehistòria, la història antiga i l’edat mitjana fins a la història contemporània, passant per l’art, les llengües, la literatura i la ciutadania.
Utilitzant el cercador, es pot reservar l’activitat que més s’adequa a les necessitats de la classe tenint en compte l’etapa educativa, la durada, el preu per alumne, el preu per grup, l’adreça de l’equipament i, finalment, un espai on reservar l’activitat.

Recull bones pràctiques TAC a l'escola

4 de juny 2018, 2:00 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2018, 0:50 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/bones-practiques/bones-practiques-dinamitzacio-tacCada any, la darrera sessió del Seminari de coordinadors d’informàtica (SCTAC) està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques en TAC a l'escola. Des de la pàgina Bones pràctiques dinamització TAC del nostre espai web, podreu consultar el recull d’experiències dels últims vuit anys, en les quals hi han participat la majoria dels centres de la nostra comarca. Enguany hem afegit a la part superior de la pàgina un apartat on es presenten, amb un format de fitxa més modern, més de 50 bones pràctiques recollides des de diferents seminaris TAC de les comarques gironines. De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències per aplicar als vostres centres.
Aquest curs s'ha aprofitat la Jornada d'Inclusió Digital que es va celebrar el dissabte 5 de maig a la Universitat de Girona, com a jornada de cloenda del curs 17-18 del seminari TAC, amb la qual cosa s'hi van presentar algunes des les experiències dels nostres centres on les TIC han tingut un paper rellevant. Durant la trobada es van presentar experiències sobre programació, vídeo a l'aula, utilització de tauletes, apps per a dispositius mòbils a l'aula, extensions de Chrome... tant des del punt de vista de l'aula com del centre. Les podeu consultar en la web d'aquesta Jornada d'Inclusió Digital. La incorporació de les TIC en totes aquestes experiències ha comportat canvis metodològics i organitzatius en el dia a dia dels centres.
Us recomanem, també, l'Espai Web SCTAC Baix Empordà, creat des del nostre Servei Educatiu, on hi trobareu els continguts i materials de les sessions del Seminari de coordinadors TAC del Baix Empordà d'enguany i també els dels cursos anteriors, a més dels reculls d'experiències esmentats més amunt.
Per últim, també us volem recomanar l'espai TIC-TAC del nostre web on hi podreu trobar diferents apartats relacionats amb les noves tecnologies.

Caixa didàctica: Els habitants del mar

23 d’abr. 2018, 8:17 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 23 d’abr. 2018, 8:17 ]

Durant el tercer trimestre tindrem en préstec aquesta nova maleta pedagògica del Museu Marítim de Barcelona adreçada a alumnes d'EI i CI de primària. Aquesta caixa didàctica proposa conèixer les característiques i comportament d'alguns animals marins, on viuen, com s'alimenten, com es relacionen; conèixer algunes de les adaptacions dels organismes al medi marí, tot això a través d'un conte, titelles i de diferents materials amb els quals poder observar, tocar i aprendre.
Si esteu interessats en fer-la servir, el mes de juny, encara està disponible.

Podeu fer un correu electrònic al crp-baixemporda@xtec.cat per fer la reserva.Recomanacions de llibres per Sant Jordi 2018

19 d’abr. 2018, 1:42 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 19 d’abr. 2018, 2:53 ]

Ja tenim aquí Sant Jordi, la festa major dels llibres i de la lectura. Des del Servei Educatiu del Baix Empordà i el Seminari de Biblioteques hem mirat les seleccions que per aquesta diada han fet algunes biblioteques i llibreries i les volem compartir amb vosaltres.
Hi trobareu una mica de tot: llibres de coneixements i llibres d'imaginació, contes sense paraules i històries molt ben narrades; llibres per a totes les edats que tenen en comú que són petites joies, contes que desperten sentiments i que emocionen, que ens fan riure i passar una bona estona:
També podeu visitar l'apartat de llibres recomanats del seminari de biblioteques de primària del Baix Empordà.
 I finalment posem a la vostra disposició aquest recull de poemes, cançons i textos que trobareu en el BLOG de la Montserrat Bertran  mestra i assessora LIC  per  llegir, recitar i comentar aquest Sant Jordi.
  •  Per a les nenes i els nens que somien escriure novel·les de grans.
  •  Per als nois i noies que es tanquen a llegir al bany perquè ningú no els pugui destorbar.
  •  Per als i les mestres que comencen el dia parlant del llibre que estan llegint.
  •  Per als professors que en un llibre busquen apassionar noves generacions i no només "temes importants" per treballar i dissecar a classe.
  •  Per a les mestres que llegeixen d’amagat al lavabo de l’escola i s’obliden de l’hora de la classe de matemàtiques.
  •  Per als grups de WhatsApp de mestres que envien gifs amb recomanacions literàries.
  •  Per a un país on no calgués un Dia del Llibre per vendre molts llibres.

  
(Extret del diari Ara  "Manifest insòlit en 50 desitjos"  de 10 autors de literatura infantil i juvenil que desgranen les seves ambicions, laments i crítiques en una imaginativa declaració de principis.)
Caçadors de diamants. Joc cooperatiu d'educació física

5 de març 2018, 0:22 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2018, 4:05 per SE CRP del Baix Empordà ]

Caçadors de diamants és una gamificació, inspirada en un joc de taula, per a treballar les dimensions i les seves corresponents competències dins de l’àmbit de l’educació física utilitzant els reptes físics cooperatius com a eix vertebrador. Per jugar a Caçadors de diamants s’utilitza una estructura de metodologia cooperativa anomenada “Pensa, comparteix, actua”. És una bona manera d’iniciar-se a treballar amb metodologia cooperativa a les sessions d’educació física.
El joc va adreçat a escoles i instituts. S’hi pot jugar a partir dels 9 anys i poden participar-hi entre 12 i 30 jugadors.
Si voleu conèixer aquesta proposta didàctica amb més profunditat us podeu posar en contacte amb els seus creadors a través del correu electrònic diamantsef@formiguescooperatives.cat
Properament al CRP del Baix Empordà en farem una presentació i disposarem d'un exemplar del joc en servei de préstec.
Més informació Caçadors de diamants


Contes verticals

23 de gen. 2018, 4:29 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de gen. 2018, 7:46 ]

Contes clàssics fets amb un plafó de roba que contenen titelles dels diferents personatges de cada conte. Pensats per treballar l’expressió oral a l’etapa d’Educació Infantil 0-6 anys.
Els contes populars formen part del contingut a treballar al llarg de l’educació a infantil. Ens donen un referent comú que connecta les vivències de casa amb les de l’escola. Alguns nens arriben de casa coneixent contes com “La Caputxeta Vermella” o “Els Tres Porquets” i descobreixen el plaer que a l’escola també els hi expliquen els contes que tant els hi agraden... per a aquests alumnes,el coneixement previ del conte és una bona motivació. Per a aquells que tenen un referent cultural diferent és una bona manera de conèixer-los.
Disposem dels següents contes:
- Els tres porquets
- La rateta que escombrava l'escaleta
- Charlie i la fàbrica de xocolata
- La caputxeta vermella
- Alícia al país de les meravelles
- De què fa gust la lluna?


1-10 of 80