Recomanem


Recull de bones pràctiques Seminari TAC

6 de juny 2017, 2:01 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 4:36 ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/bones-practiques/bones-practiques-dinamitzacio-tac Cada any, la darrera sessió del Seminari de coordinadors d’informàtica (SCTAC) està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques en TAC a l'escola. Des de la pàgina Bones pràctiques dinamització TAC del nostre espai web, podreu consultar el recull d’experiències dels últims set anys, en les quals hi han participat la majoria dels centres de la nostra comarca. De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències per aplicar als vostres centres.
Aquest curs i per segon any consecutiu, l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha acollit la jornada de cloenda del curs 16-17 dels seminaris TAC de les comarques dels ST de Girona, durant la qual es van mostrar experiències de centres on les TIC han tingut un paper rellevant. Durant la trobada es van presentar experiències sobre robòtica, utilització de chromebooks, apps per a dispositius mòbils a l'aula, la tècnica de l'stop-motion... tant des del punt de vista de l'aula com del centre. Les podeu consultar en la web d'aquesta Jornada de cloenda. La incorporació de les TIC en totes aquestes experiències ha comportat canvis metodològics i organitzatius en el dia a dia dels centres.
Us recomanem, també, l'Espai Web SCTAC Baix Empordà, creat des del nostre Servei Educatiu, on hi trobareu els continguts i materials de les sessions del Seminari de coordinadors TAC del Baix Empordà d'enguany i també els dels cursos anteriors, a més dels reculls d'experiències esmentats més amunt.
Per últim, també us volem recomanar l'espai TIC-TAC del nostre web on hi podreu trobar diferents apartats relacionats amb les noves tecnologies.

Guies didàctiques en PDF de la nostra Filmoteca

6 de juny 2017, 1:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2017, 1:55 ]

A la "Filmoteca CRPBE" hi trobareu una selecció de pel·lícules disponibles en servei de préstec que poden ser emprades pels centres docents per treballar àrees temàtiques ben diverses com història, educació en valors, interculturalitat, música, medi ambient,  tecnologia, cinema infantil ...
Us animen a visitar el nostre Espai WEB de la filmoteca on hi trobareu moltes pel·lícules interessants amb les guies didàctiques corresponents per facilitar el treball a l'aula.  

Activitats del grup de treball Elaboració de material per ambients (zona Vall d'Aro)

25 d’abr. 2017, 2:08 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 d’abr. 2017, 3:07 ]

Format per les mestres d'infantil de les escoles de Fanals, Pedralta i Els Estanys, dins del Pla de Formació de Zona del Baix Empordà, hem tingut un grup de treball que han treballat els diferents ambients d'infantil en els seus centres. Ha estat un espai de trobada de professionals d'educació infantil de les escoles de la Vall d'Aro  per tal de dinamitzar i compartir experiències amb l'objectiu de crear material didàctic innovador i ampliar els recursos ja existents: material de consciència fonològica, material de lectoescriptura, material de matemàtica manipulativa, material d'experimentació...,  Fomentar el treball en xarxa i promoure la realització de diferents projectes.
Trobareu els objectius del grup i una bona mostra de les activitats recollides en el següent enllaç

Caixes de Jocs lingüístics (primària i secundària)

25 d’abr. 2017, 1:43 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2017, 8:36 ]

Dues caixes amb jocs molt coneguts i fàcils d'utilitzar que ens poden servir per treballar diferents aspectes de la llengua.
A la caixa de secundària adreçada principalment al primer cicle d'ESO hi trobareu: 2 jocs de formar paraules (tipus scrable), 2 jocs Master Mind lletres, 2 jocs de daus de lletres, 1 Story cubes, 1 Tabú, 1 Kaleidos i 3 Timeline (música i cinema, invents i ciència i descobriments).
A la caixa de primària indicada a partir de CM hi ha: 1 joc de formar paraules (tipus scrable), 1 Dixit, 1 joc de daus de lletres, 1 Story cubes, 1 Sin palabras, 1 Kaleidos júnior i 1 Pictionary.
En alguns casos també es poden utilitzar per a diferents llengües (castellà, anglès,...). El préstec es pot fer de tota la caixa o de cada joc per separat.
+ informació caixa primària
+ informació caixa secundària

Revistes digitals

7 de març 2017, 2:58 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de març 2017, 3:21 ]

Us oferim el servei de Revistes electròniques de:

-Cuadernos de Pedagogia
-Revista Guix
-Guix Infantil
-Making of amb les seves guies didàctiques de pel·lícules.

 Per poder accedir a la cerca i al text complet dels articles cal que us poseu en contacte amb el CRP a través del nostre correu electrònic: crp-baixemporda@xtec.cat 
Compartir aquest article

Bones pràctiques d'educació visual i plàstica

6 de març 2017, 6:26 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de març 2017, 8:47 ]

Durant el primer trimestre d’aquest curs escolar hem dut a terme el Seminari d’Educació Visual i Plàstica per Educació Infantil i Cicle Inicial amb l’objectiu de conèixer i compartir idees, experiències i activitats d’aquesta matèria.
Hi han participat un total de 25 mestres de diferents escoles de la comarca.
El resultat d’aquestes trobades ha estat un recull de diferents experiències relacionades amb el món de l’expressió visual i plàstica. Concretament hem treballat diferents tècniques i materials, el treball de la creativitat, la figura humana, el Nadal, l’ambientació d’aules i escoles , el treball d’artistes i la cultura visual.
Podeu fer-hi una mirada a l’espai seminaris de la pàgina WEB d’Educació Infantil del Baix  Empordà.

Seminari d'educació Visual i plàstica
Compartir aquest article

Maleta virtual 7 de cinema

3 de febr. 2017, 5:05 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de març 2017, 8:50 ]

La Filmoteca de Catalunya ha editat una maleta virtual per apropar i treballar el món del cinema amb els nois i noies d'ESO i batxillerat. La maleta és una rèplica de la que ja existeix físicament i és encara una prova pilot. La maleta virtual es divideix en tres sales amb activitats per a treballar diferents temes:
Sala 1- Tècnica. De què està fet el setè art?
Sala 2- Creativitat. Com es narren les històries?
Sala 3- Acció! Qui fa les pel.lícules?
Us recomanem que abans de començar les activitats de cada sala, llegiu la presentació i l’apartat ‘Com funciona aquest set’ de la Guia didàctica, que us ajudaran a entendre la distribució i el funcionament de la maleta.
Aquí trobareu l’enllaç als materials de la maleta

Compartir aquest article

Expositor per a presentacions

24 de gen. 2017, 3:04 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 de gen. 2017, 2:00 ]

Des del Servei Educatiu posem a la vostra disposició en servei de préstec aquest expositor que pot servir de suport per fer exposicions amb murals ja sigui d'un aula, cicle o centre.
Està format per 8 peces de 60x90cm cadascuna que poden anar totes juntes o bé en dos grups de quatre. El conjunt completament muntat fa una mida de 240x180cm i, mitjançant imants, es poden exposar diferents tipus de murals (cartolines, Din A3, paper d'embalar,...) per ambdues cares.
El pes és de 12 kg i inclou una bossa  que en facilita el transport.

Compartir aquest article

Caixa dels Vaixells

23 de gen. 2017, 4:26 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 de gen. 2017, 4:05 per SE CRP del Baix Empordà ]

Què és un vaixell? Quins usos té? Com s’adequa la forma d’un bastiment a la seva funció? Com es propulsa? Sempre ha estat així? Aquesta caixa està concebuda per respondre aquestes i altres preguntes més específiques sobre nomenclatura, navegació, història…
La caixa, cedida pel Museu Marítim de Barcelona, conté un seguit de propostes de tallers per realitzar petits models de vaixell, des d'un molt senzill amb un tap de suro passant per una llanxa o un catamarà, així com propostes d'activitats per conèixer diferents conceptes entorn les embarcacions.
Nivells educatius: Educació Infantil i Educació primària
Dimensions: 72x42x25cm.
Pes aproximat: 17 Kg.
Préstec: 2n i 3r trimestre

Compartir aquest article


Caixa didàctica: La Gran aventura del Nico i els seus amics

23 de gen. 2017, 4:21 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 de gen. 2017, 4:08 per SE CRP del Baix Empordà ]

A
través del conte de “La Gran Aventura del Nico i els seus amics” pretenem acostar el món del mar als més petits.
L’objectiu és que comprenguin per què floten els vaixells, per què serveixen les veles, i que coneguin el món dels pirates, dels pescadors, de les sirenes i dels elements del mar més rellevants.
Per aconseguir-ho, a dins la caixa, també cedida pel Museu Marítim de Barcelona, hi podeu trobar el llibre il·lustrat del conte, un teatrí amb escenografies per explicar el conte, un disc compacte amb la gravació de les cançons, materials per a experimentar la flotació… i un dossier didàctic.

Nivells educatius: Educació infantil i 1r cicle d’educació primària
Dimensions: 72cm x 46cm x 38cm.
Pes aproximat: 20 kg.
Préstec: 2n i tercer trimestre.

Compartir aquest article

1-10 of 64